Dobrý den, dostala jsem na zánět nosohltanu antibiotika Cefzil 500mg (užívání po 12 hodinách). Dos
dostala jsem na zánět nosohltanu antibiotika Cefzil 500mg (užívání po 12 hodinách). Dostala jsem předepsána hned dvě balení. Zítra budu dobírat první, potíže jsou již lepší. Měla jsem kašel, bolest v krku a prvních pár dní horečky, které již přes týden nemám. Chtěla bych se zeptat, zda je nutné dobrat i druhé balení antibiotik, případně, zda je zaznamenána přímá kontraindikace alkoholu (například jednoho piva) s výše zmíněnými antibiotiky nebo bych si jej teoreticky mohla dát? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, antibiotika jste měla předepsána zřejmě na bakteriální zánět. Někdy je velmi těžké rozlišení bakteriální a virové infekce. Protože na virovou infekci atb nejsou. Berte lék podle doporučení lékaře a domluvte si kontrolu Vašeho stavu po léčbě. Samozřejmě s antibiotiky nepijte alkohol. Člověk mu musí v životě v určitém čase přece něco odpustit, jako právě teď.
S pozdravem
S pozdravem