Dobrý den, dnes jsem byla objednána v soukromé stomatochirurgii na extrakci horní pravé osmičky. D

1 Počet odpovědí:
Doktorka mi řekla, že mě nemůže bolet rostoucí osmička, protože není hmatatelná - přitom já jí v puse citím jazykem i prstem už několik let a tím jak "leze" dolu je čím dál tím víc "hmatatelná" a citlivá. Když jsem se lékařce snažila ukázat a popsat, kde to cítím a kde mě to po zatlačení bolí, řekla mi, že to je "jen" dáseň a že mám blbě ošetřené kanálky na 7, že tam mám zánět - chvíli se mi v dásni šťourala, vypláchla peroxidem. Poté mi řekla, že mi tu 8čku vyndavat prostě nebude, protože se jí nechce a prakticky mě vyhodila z ordinace. Nedostala jsem od lékařky ani zprávu. Jen mi řekla, ať používám ústní vodu a za 14 dní přijdu na kontrolu.
Je toto jednání správné? Neměla bych si raději vyžádat novou žádanku a jít k jinému lékaři?
děkuji za radu
Takový postup za mě není zrovna nejlidštější. Pacient by měl být vždy co nejlépe seznámený se současným stavem a mělo by mu být vysvětleno co a proč se dá/ nedá udělat. Pokud osmička skutečně prořezává, tak je dost možné že problémy dělá a je vhodné ji odstranit. Zároveň ale klidně může být problém s kanálky na sedmičce. Pro posouzení bych musel alespoň vidět rentgen. Pokud by se Vám nedařilo nikoho sehnat, klidně se obraťte na nás. Žádanku nepotřebujeme a pokud nám zašlete rtg snímek, jsme schopni poradit i na dálku a poté případně domluvit návštěvu. S pozdravem, MDDr. Jan Kubeček

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.