Dobrý den, dnes je to třetí den, kdy mi byla odstraněna znaménka v obličeji laserem. Začínají se mi dělat strupy. Na doporučení v lékárně mažu od La Roche-Posay Cicaplast gel B5. Ten je super, akorát nemá ochranný UV faktor proti slunci, který je potřeba aby nevznikla pigmentace "rány" jak říkala paní doktorka, která nejde odstranit a jizvy. Tato firma nabízí Cicaplast balzám B5 s UV faktorem 50, což by bylo přesně pro mě, akorát výrobce ve složení píše, že obsahuje denaturovany alkohol, což nevím jestli je na takové "rány" vhodné a že se má používat na zatahle rány. Tak teď nevím kdy můžu začít používat ten s tím faktorem, když už vylézá sluníčko. Až odpadnou stroupky nebo klidně už i teď, když už se dělají. Moc děkuji za odpověď a za pomoc.
Dobrý den, doporučuji Vám používat Cicaplast balzám s UV faktorem 50 nebo Keloplast SPF 50. Oba dva krémy jsou pozákrokové (hojivé), i současně ochraňující proti UV záření.
Zdraví MUDr. Jana Votrubová, PhD. - vedoucí dermatoložka Premier Clinic, Praha 1