Dobrý den, dlouhou dobu mám spousty zdravotních problémů a stále se na nic nepřišlo, tak jsem si nechat udělat pár testů na vlastní náklady, a vyšlo mi Lupus_antikoagulatns LA1 hodnota 45,4 a Lupus_koagulans ratio hodnota 1,45. Můžete mi poradit? Zajímá mě, když má někdo takové hodnoty, je možné že žádný lupus nakonec nemá, že je to falešná pozitivita? Případně vyskytuje se lupus koagulants i při jiných onemocněních než je systémový lupus? A pokud se to potvrdí, kam s tím zajít (revmatologie, cévní, nebo nemocnice-interna nebo někam jinam?) A je to dobře léčitelná věc? Pokud budu mít poškozené cévy, dá se to léčbou vrátit do normálu?
Děkuji předem za odpovědˇ.
Děkuji předem za odpovědˇ.
bude dobré, když vyhledáte revmatologické vyšetření, stav je potřeba posoudit kompletně, laboratorní nálezy nelze vyhodnotit izolovaně bez klinického vyšetření. ED