Dobrý den, čtu si na internetu o testech na intoleranci na laktózu a chtěl bych si ho zkusit předběž
čtu si na internetu o testech na intoleranci na laktózu a chtěl bych si ho zkusit předběžně udělat domácích podmínkách, protože jedna z variant, co jsem našel, se děla pomocí měření glukózy v krvi a vypití "tekutiny obsahující laktózu". Bohužel jsem nedohledal, jestli to je nějaká speciální tekutina se zvýšeným obsahem, nebo stačí normlání mlíko z krabice. Mám k dispozici starší glukometr (co používají diabetici na krev z prstu), tak by mě zajímalo, jestli by to s jeho pomocí doma šlo zkusit. Chápu že přesnost bude úplně jinde než u profesionálního testu z laborky, ale předpokládám že by násrust měl být rozpoznatelný, jen nevím, jaké hodnoty mám očekávat.
Díky.
Díky.
glukometr měří hladinu glukosy v krvi, ne laktozy (tzv. mléčného cukru). Zkuste si zajít do některého z odběrových míst laboratoře a test v
Vám po zaplacen provedou - to se mi zdá jednodušší a v tomto případě velmi přesné, než komplikované provedení testu. Test je vhodné si nechat udělat, když máte po požití mléka a výrobků z něj průjem, bolesti břicha a plynatost.
S pozdravem
S pozdravem