Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může kojeni (nyní již 1 rok) způsobovat hyperpigmentaci na obličeji. Nikdy jsem na to netrpěla, nyní se mi začínají objevovat flíčky, jeden na místě, kde mám jizvičky po akné. Mám spíše citlivou a světlou pleť, s opalováním jsem nikdy problém neměla. Mám však hlavně na tvářích jizvy po hlubokém akné. Měla bych si nechat zkontrolovat hormony? Nebo přestat kojit (o odstavení už nějakou dobu uvažuji i z dalších důvodu)? Mám strach,že se mi pleť zničí ještě více, než je. Může být souvislost i s nevyspanim? Děkuji.
Myslím,že to s kojením nesouvisí. Hlavně se chraňte před sluncem,nechte si vyšetřit štítnou žlázu.