Dobrý den, chtěla bych se s Vámi poradit ohledně angíny. Byla jsem minulý týden v úterý a ve středu u obvodní lékařky, že mám podezření na začínající angínu. Není to u mě nic neobvyklého, v dětství jsem na ně dost trpěla, a za poslední 2 roky, by to byl už třetí případ. Ale má doktorka tvrdila, že se jedná o virózu, že mám CRP jen 17, nemám teploty, udělala mi stěr z krku a poslala mě domů. Po třech dnech v posteli a brání paralenu, ibuprofenu, vit. C a klokaní, stříkání spreje JOX do krku, čaje atd.. se mi začaly čepy šířit i na druhou mandli. Po celou dobu jsem měla ucpané dutiny, bolest hlavy, svalů, celkovou únavu. V sobotu jsem jela jinam k doktorovi, a poprosila jsem o ATB, dnes to je 3 dny, co je beru, čepy jsou téměř pryč a nahrazují je afty, což se mi při poškození sliznice stává vždy. Ale volala jsem na výsledky stěru ze středy, a prý byl čistý. Je možné mít angínu, co se nezjistí ze stěru, ani podle CRP, a bez teplot? Přijde mi, že jsem si ATB vydupala, a teď mám pochybnosti, jestli je vůbec potřebuji, ale nic jiného nepomohlo.
Vážená paní, v první řadě jste měla jít právě za cca 3 dny na kontrolu ke stejnému lékaři - zhodnotí Váš zdravotní stav, znovu vyšetření a některé testy také zopakuje. Nemoc má určitý vývoj. V první návštěvě nemusí být patrné všechny příznaky - laboratorní vyšetření - ať již výtěr z hrdla nebo provedený CRP test je pomocným vyšetřením. Léčbu opravdu nechte na lékaři. Opravu auta také svěřuji automechanikovi - dnes je auto sama elektronika a normální člověk tomu vůbec nerozumí.
Přeji Vám pěkný den
Přeji Vám pěkný den