Dobrý den, chtěl bych se zeptat, neustále se mi potí čelo a to i když nedělám nikterak velkou fyzickou zátěž. Třeba jen když jdu do schodů. Na pracovní lékařské prohlídce mi naměřili vyšší tlak 151/79. Žádné prášky na tlak neberu, myslíte že je to tím?
Dobrý den, je možná souvislost s tlakem a pocením čela. Měřte si i doma tlak i pulz (v klidu za stolem - ráno a večer). Pokud hodnoty budou podobné jak uvádíte - bude nutné začít tlak léčit léky a také dodržet další opatření - přestat kouřit, snížit váhu při obesitě a omezit dosolování jídla.
Měřte tedy doma TK 1-2 týdny a vydejte se za svým praktickým lékařem.
S pozdravem
Měřte tedy doma TK 1-2 týdny a vydejte se za svým praktickým lékařem.
S pozdravem