1 Počet odpovědí:
Dobry den chci se zeptat je možné ve 30 letech mít projevy demence či Alzheimera? Občas se leknu že si nepamatuji třeba kolik je hodin nebo se leknu že nepoznám kde jsem atd.Pred 2 měsíci mi byla diagnostikovana úzkost. Takže se chci zeptat jestli je to spíše že se toho bojím a nebo opravdu už v tak mladém věku je možnémit tuto nemoc. Předtím jsem žádné problémy neměla jsem úplně zdravá a úzkosti už nemam. Léky neberu.je mi 29 let. Jinak nepocituji žádné další problémy s pamětí ba naopak vše co chci si zapamatuji
Dobrý den, je vysoce nepravděpodobné, že byste v tomto věku trpěla demencí. Spíše bych hledal souvislost s vámi zmiňovanou úzkostí. Nepopisujete, jakými konkrétními symptomy úzkosti jste trpěla a možná už se vám od největších úzkostných potíží ulevilo, nicméně platí, že k úzkostem také patří zvýšené sebepozorování. To, že občas nevíte, kolik je hodin, nebo hned nepoznáte, kde jste, je úplně normální - záleží na tom, jestli se po chvíli zorientujete nebo jestli se třeba úplně ztrácíte v prostoru a čase. Každopádně by byla vhodná návštěva psychologa, který může jedině při osobní návštěvě zhodnotit vaše potíže a který může doporučit, zda by bylo vhodné provést vyšetření kognitivních funkcí nebo zda by vám mohla pomoci psychoterapie zaměřená na projevy úzkosti.

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.