Dobrý den chci se poradit. Nedávno po masáží se mi uvolnili emoce, stres a byla jsem na tom špatně šla jsem k obvodnimu lékaři udělal mi EKG řekl mi že je to jen nějaká úzkost dal mi prášky na spaní.(Paní mi přímo po masáží řekla že moje emoce uvolnila když mi odblokovala záda) Již už je mi daleko lépe prášky uz neberu. Spím dobře, fungují v práci i doma, smeju se atd. Jen občas se hodně pozoruji a přijde strach že mám nějakou poruchu psychickou (nejvíce se bojím deprese). Stále my běží hlavou různé myšlenky at už nějaké blbosti nebo co jsem udělala a co ještě mám za den udělat atd. A když se stane že zapomenu něco nebo si nemohu vzpomenout na nějaké slovo leknu se že to mám právě od nějaké psychické poruchy.Nemam žádné další příznaky úzkosti jako bušení srdce atd atd. Jen cítím občas v sobě neklid. Píšu sem asi proto abych se uklidnila.S moji mamkou o všem mluvíme a řekla mi že se to prostě stává že i ona má občas divný pocit z ničeho nic nebo že se lekne atd.Dekuji moc za odpovědi. Také jsem měla i vyšetření krve a vše ok. Že začátku jsem se bála i nádorů na mozku kvůli tomu že jsem občas zapomela nebo že přemýšlím nad blbostma.
na začátku Vašeho psaní uvádíte, že se chcete poradit – možná voláte po ujištění, že jste v pořádku, že netrpíte depresí nebo jinou psychickou poruchou. Hned na úvod chci upřesnit, že takto na dálku to nelze posoudit a že pokud budete chtít odpovědět na tuto otázku, můžete navštívit psychiatra či podstoupit psychologickou diagnostiku. Možná však nezáleží na tom, jestli jsou Vaše obtíže běžné (že se dějí občas každému, tak jak to popisuje třeba Vaše mamka) nebo jestli je můžeme pojmenovat nějakou diagnózou; uvádíte neklid, zapomínání, strach, neschopnost zastavit myšlenky – musí být vyčerpávající tohle zažívat častěji, přestože se Vám to daří bez toho, aby bylo narušeno Vaše fungování. Za sebe bych Vás ráda podpořila v tom, že pokud se dlouhodobě necítíte dobře (šťastně, spokojeně, naplněně) nebo Vás uvedené obtíže limitují, je to dostatečný důvod pro to, abyste přemýšlela o způsobech, jak to změnit nebo hledala podporu. Z toho, jak popisujete, že se na masáži uvolnily emoce, mám dojem, že toho v sobě možná máte nahromaděno více. Možná by tyto pocity zasloužily nějaký prostor, ať už s někým blízkým nebo v rámci psychoterapie.
S přáním všeho dobrého
Michaela Pavelková