Dobrý den , čeká mě plastická operace. Měla jsem odběr krve kde zjistili ze mám nižší hladinu draslíku (3,38) . Mám předepsané tablety Kalnormin , 16.6 jdu na kontrolní odběr , Kalnormin užívám 7 dní 2x denně po jídle , taky jsem zavedla ovoce jako napr. Banán , avokado taky černý čaj. Myslíte ze tolik dni stačí abych dosáhla normální hladinu draslíku v krvi ? Moc děkuji za odpověď .
S pozdravem
Vivien
S pozdravem
Vivien
Dobrý den, může ovšem jít také o laboratorní chybu. Pokud nemáte větší problémy s ledvinami nebo třeba neberete pro jinou nemoc léky, které zvýšeně draslík vylučují - tak si se problém měl vyřešit určitě sám - stravou. Každopádně uvidíte na kontrolním odběru krve, kde je nutné stanovit i hladinu sodíku a chloridů, nejen draslíku. Prostě všechny to ionty s sebou souvisí. S pozdravem