Dobrý den, Byla jsem dnes u lékaře s bolestí v krku, hlavy, dutin, rýmou a kašlem a celkovou únavou
Byla jsem dnes u lékaře s bolestí v krku, hlavy, dutin, rýmou a kašlem a celkovou únavou. CRP mám 18, pozitivní stěr z krku na streptokoka A a nalez na RTG dutin. Dostala jsem antibiotika, ale moje lékařka mi neřekla co přesně mi je. Mohla bych poprosit o váš názor co by to mohlo být? Děkuji

Dle popisu máte tzv zánět vedlejších nosních dutin - sinusitidu a také (podle nálezu v krku i zánět v krku (tzv faryngitidu). lékařka, mimo jiné, zvolila atb léčbu. Doporučuji d o nosu nosní kapky - jen ale na týden (!) Olyth, nebo Muconasal nebo Sanorin a mezi tím spreje s tzv mořskou vodou (hypertonické solné roztoky, které nos pěkně uvolní, můžete jej používat delší dobu).
S pozdravem
S pozdravem