Dobrý den, byl jsem plavat a následně jsem se osprchoval ve spolešných sprchách (na boso, bez panto
byl jsem plavat a následně jsem se osprchoval ve spolešných sprchách (na boso, bez pantoflí). Následně jsem si při otírání ručníkem mírně zatrh puchýř na noze (chodidle). Nemohl jsem touto cestou dostat nějakou pohlavně přenosnou či jinou nemoc (chladymie, viry apod)? Děkuji
Dobrý den, porušená kůže může být náchylnější k usídlení a pomnožení mikrobů, virů, kvsinek i plísní než zdravá kůže. Pokud je v pořádku imunita, zůstane problém pouze v místě, kde se usídlil. Pohlavně přenosnou chorobu takto chytit nemůžete, k tomu je třeba ještě tělesná tekutina (přímý kontakt) od nakaženého. S pozdravem MUDr. Hlaváčová