Dobrý den, byl jsem na preventivním vyšetření krve.. všechny hodnoty byli v normě.. jen hodnoty S_PSA celkove 2,6 (norma = 2,5) ,, (můj věk 31),,,, Bylo mi doporučeno navštívit urologa.. chtěl jsem se zeptat zda mam situaci řešit co nejdřív či jestli můžu počkat jak se situace ohledně Korona viru uklidní a v klidu si pak objednat na podrobnější prohlídku (nevím jak moc daná hodnota vypovídá o zdravotním stavu... (jestli nemohl hodnotu ovlivnit, sport nebo tak něco... děkuji za odpověď (normálně bych si zašel hned ke svému Urologovi ale nikdo v okolí ted neordinuje a musel bych asi do nemocnice k jinému doktorovi.
Dobrý den
Pokud vám byla naměřena tato hodnota, měl byste si nechat testy zopakovat ještě jednou v odstupu 2 tý / chyba laboratoře /...pokud čislo bude v pořádku, není třeba další šetření. Pokud hodnota bude opět vyšší vhodné vyhledat urologa - není to věc dnů, ale třeba do několika týdnů by to vhodné bylo.
Hezký den Tomáš Novotný
Hezký den Tomáš Novotný
Vážený pane, ve Vašem věku, při předpokládané sexuální a sportovní aktivitě je vhodná laboratorní kontrola v časovém odstupu, jak Vám doporučuje Dr. Novotný, po několika dnech omezení těchto aktivit.V případě trvání vyšší hodnoty, kontaktujte urologa.
Zdravím. Dr. Poduška
Zdravím. Dr. Poduška