1 Počet odpovědí:
Dobrý den, bydlím v paneláku v menším městě a mám dvě malé děti. Nedávno jsem našel před vchodem několik léků. Jedná se o modré, podlouhlé, oválné léky, uprostřed rozdělené a na obou polovinách je velké písmeno M. Bojím se aby něco nespolkli moje děti. Léky jsem vyhodil do popelnice a jeden jsem si nechal. Chtěl bych se zeptat zda jde nějak poznat, jestli jde jen o nějaký obyčejný lék, který někdo vytratil nebo by mohlo jít o drogy. Jo možné jej zanést do lékárny a tam by mi byla lékárnice či lékárník byl schopen říct o jakou tabletu jde ? Děkuji
Dobrý den, malé děti je třeba mít stále pod dozorem, to je jasné. Někdo se zachoval nezodpovědně a léky vytrousil (snad ne záměrně). Lékárník je nejpovolanější osoba, která by Vám s identifikací mohla pomoc. Všechno nevyužité léčivo by mělo skončit v lékárně, v odpadu je stále potenciálně nebezpečné. S pozdravem MUDr. Hlaváčová

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.