Dobrý den, 7.11. jsem dostala antibiotika Doxybene na 10 dní. Přišla jsem k doktorovi s bolestí v krku a zmínila jsem se o tom, že mě v krku začalo bolet 2 dny po orálním sexu s novou známostí. Chvilkama to bolelo a pak to i přešlo. V krku jsem si vzadu na sliznici všimla červených fleků, vypadalo to jako pupínky. Nevím vlastně jestli jsem je tam měla i dříve, jen jsem si jich nevšimla. Každopádně na základě orálního sexu mi nasadil ATB, kdyby to byla kapavka, aby se to přeléčilo. Myslím, že kdybych se o tom nezmínila, tak by mi je nenapsal a bral by to jako nachlazení. Stěry mi nedělal, dostala jsem jen po podání informací hned ty léky. Nemám krční mandle, ale v krku mě občas taky bolí, jen mi to jde hned na průdušky. Beru ATB každý večer po 22 hodině, cítím se po nich od prvního dne unavenější a hlavně tedy mám pocit nevolnosti, bolesti žaludku a nechutenství. Včera jsem si brala další prášek a cca do 45 minut mě chytla nevolnost a potřeba na zvracení, zvracela jsem celkem dost a dlouho mě potom pálilo v krku, jako ještě nikdy. Nevím teď jestli léky dnes brát znovu nebo ne, mám tam poslední 4 prášky. Předem děkuji za informace.
Dobrý den, při podezření na kapavku či event jinou sex. přenosnou nemoc je vhodné nejdříve provést výtěr - aby se zjistilo co potíže vyvolává. U kapavky máte totiž v poslední době velkou rezistenci k antibiotikům.
Zkuste ještě vypátrat u nové známosti (zda-li to půjde) jestli nemá také potíže (výtok z močové trubice).
S pozdravem
S pozdravem