diagnoza EAA
Dobrý den,mám diagnozu J670 EAA alergii na holuby srdeční a plicní hypertenzy.Při zjištění onemocnění mi fungovali plíce na 50 procent ted je mám na 25procent podle funkčního vyšetření.Je mi 49 let a léčím se pátým rokem.Léky mám medrol,verospiron,ramipril,furon,analergin,foradil,ventolin.Hodně často mi otýkají nohy kotníky z obou stran,lýtka a i nárty,každý den si beru 2 furony a 2 verospirony a i tak mám nohy pořád oteklý,možná tak týden za měsíc je to docela dobrý,chtěla bych prosím poradit které léky můžu navýšit a o kolik,jěště jsem na nettu četla o domácích inhalacích ,byly by dobrý i v mém případě.díky moc Dana
Dobrý den, paní Dano. Dle Vašeho textu máte bohužel velmi vážné a pokročilé plicní onemocnění, otoky dolních končetin lze za takového stavu očekávat, jsou důsledkem základní choroby. Otoky lze ovlivnit příslušnou dávkou léků na odvodnění (verospiron a furon) - je ale třeba postup vždy konsultovat s Vaším ošetřujícím lékařem, který zná celou situaci (jde i o to, jakou máte funkci ledvin aj.). Ohledně "domácích inhalací" platí totéž - nevím, co přesně tím máte na mysli, je třeba se obrátit na ošetřujícího lékaře (máte na mysli domácí kyslíkovou léčbu?).
Zobrazit profily specialistů Jak to funguje?Obdobné otázky
- Dobrý den, chci se zeptat, rok se snažíme s manželem o miminko. Bylo mi zjištěno PCO a anovulační cykly. Jsem po laparoskopii a drillingu vaječníků, léčbě clostylbegytem a nic. Jaká je rada pro ženy s PCO ? Opravdu nám zbývá jen IVF ? Nechce se mi tomu stále věřit. Děkuji za odpověď.
- Dobry den, chtela bych se zeptat, jestli mluvite i polsky? Hledam na internetu polsky mluviciho lekare a nasla jsem Vas. Dekuji moc za odpoved.
- Dobrý den paní doktorko, potřebovala bych vyšetřit, zda mám, či nemám fibromyalgii. Nevím, kam se mám obrátit. Děkuji
- Dobry den, som muž a mam 25 rokov a doteraz som nemal ziadne starosti okrem raneho kašlu na ktory mi doktorka dala antibiotika Fromilid uno500, ktore neviem či čo vyriešili stale mi je rovnako. Chcel Vas poprosit o radu....už vyše 2 tyždne mam taketo starosti bolest hlavy taka navalova, maval som aj…
- Dobrý den, cca od sobotního večera mám větší bolest paty, která trochu ustoupila po voltaren emulgelu,ale ještě to není ono. Mohlo by jít o patní ostruhu? Nikdy jsem s tím do svých 36 let problém neměl. Relativně sportuji tenis, turistika apod. Mám navštívit raději lékaře? Děkuji Vám za pomoc Martin
- Dobrý den, ráda bych se zeptala zda přijímáte novorozence do péče? Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den, s pozdravem
- Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, pôvodne som si myslel že s mojím prípadom by som mal ísť asi skôr za chirurgom, ale známa mi poradila že dermatológia by mala byť lepšia voľba. Na palci na nohe mi zrejme nechet zarastá do strany, mám to jemne zapálené ale bolí to pri chôdzi, dokonca aj pri obliekaní…
- Dobrý deň, som študentkou a plánujem si robiť vodičské oprávnenie tu v Brne. Ale vzhľadom na to, že som študentka, tak v ČR nemám zdravotné poistenie. Z tohto dôvodu mi nechce žiadny lekár urobiť povinnú lekársku prehliadku, ktorá je pred začatím autoškoly povinná. Chcem sa spýtať, či by som túto…
- Dobrý den, pravděpodobně mám silnou artrózu ramen,paže zvedám jen se silnými bolestmi.Kde prosím mohu navštívit odborného lékaře?
- Dobrý den pane doktore.Chtěl bych se zeptat jestli příjmáte novorozence ze Slovenský republiky,který mají europský prúkaz pojištence v pojištovne Union..děkuju za odpověd