čípek v tehotenstvi
Dobrý den, pane doktore,
moc vám děkuji za odpověď. Ještě bych měla jeden dotaz, pokud to nevadí. Již jsem Vám jednou psala, že se mi čípek během 14 dnu zkrátil o skoro centimetr, jestli je to v pořádku. Před měsícem mi naměřil 48mm, před 14 dny mi naměřil 39mm a dnes jsem byla na kontrole ve 30tt a pan doktor na čípek vůbec nekoukal a na další kontrolu jdu za 4 týdny. Myslíte, že můžu být v klidu? Děkuji za odpověď.
Přeji krásný den
Tereza
Přeji krásný den
Tereza
Terezko dobry den, ano jinak posuzujeme cipek na pocatku gravidity a jinak jiz po 30.tydnu.neznamena to ze pan doktor jiz ho nechce kontrolovat ale proste cca 30. Tyden je takovym lomitkem s ohledem na gestacni vek plodu a navic jiz ke zmenam na cipku bude ted dochazet prubezne. Urcite muzete byt klidna, vse dobre dopadne, mozna ze jeste budete prenaset - i to se nekdy stava, ze se nejprve lekar i maminka boji predcasneho porodu a pak nakonec zena prenasi. Drzim palce a kdyby bylo neco potreba, klidne se znovu ozvete.
Preji pekny den
MUDr. Ludek Fiala, MBA