Atestační program absolvoval na revmatologické klinice města Chemnitz (Německo). Během něj (v roce 2018) složil jako jeden z prvních revmatologů v České republice zkoušku v Amsterdamu (Nizozemsko) a získal evropský revmatologický certifikát (EULAR European Certificate of Rheumatology). Jeho trénink v oblasti ultrazvukového vyšetřování kloubů byl završen úspěšně složenou zkouškou v Berlíně roku 2019. Od roku 2021 se věnuje léčbě revmatických onemocnění v centru biologické léčby v Ostravě.
Zobrazit ostatní profily revmatologů v okolíSlužby a ceník služeb
Ostatní služby
Vyšetření pohybového aparátu
Základní vyšetření
Jak fungují ceny?
M.Ch.
Můžu jen souhlasit s ostatními, doktor vyšetřuje pouze od stolu, 5 let se u doktora léčím s revmatoidni psoriazou, injekce zabírají, ale teď mi doktor oznámil, že už ukončí léčbu, pokud mě nebolí klouby, psoriazu mám zhoršenou, ani biologickou léčbu mi nenabídne, nevím, co dál...
P.Ch.
Pan doktor umí naslouchat, zhodnotit případné potíže navazující na revmatoidní artritidu, poskytnout radu, poslat na různá další dovyšetření, aby byla léčba komplexní. Jsem pátým rokem na biologické léčbě, onemocnění je díky ní prakticky stále v remisi. Léčbu zahájila předchozí lékařka Mudr. Šírová, jistě odbornice v oboru a za takového považuji i Mudr. Sglundu. Tolik má dosavadní zkušenost.
MO
Chodil jsem s bolestmi zad k MUDr. XXXX s diagnozou bechtereva, ta mi pořád psala biologickou léčbu, která mi ale nezabirala. Nemel jsem moznost to s ni probrat, vzdycky me jenom vysetrila a pak jsem sel za sestrama. Teprve pan doktor mi vysvetlil, ze mi rezonance vysla negativne a ze bechtereva nemam. Doplnil rezonanci beder a tam mi vysla vyhrezla plotenka. Odeslal me na rehabky a k neurologovi a je mi daleko lepe. Je videt, ze pan doktor remeslu opravdu rozumi a nevydava jenom nebezpečné léky.
Jelínková Kateřina
Otec je dlouhodobě na biologické léčbě , pan doktor mu ji zrušil řekl ať si dává ###. Otec se bál boleti a co bude dal .Změna lékaře vše vyřešila. Za nás by se měl pan doktor dovzdělat v psychologii v komunikaci s pacienty.
Velice dobré vztahy lékaře a pojišťovny šetří jim obrovské peníze.
Pacient 50+
Pan MUDr. nevyšetřuje, vše hodnotí od stolu. Změnil biologickou léčbu, po které přišly komplikace. Nekomunikuje, nic neřeší, schovává se za sestřičkami. Tak když něco nevyjde nebo pokazím, tak se k tomu postavím. To od něj nečekejte. Upřímně nedoporučuji!!
Pacientka 36 let
Tak to co se tady píše potvrzuji všemi deseti. Dokud jsem neměla problém, tak mi dával léčbu, niksy mě nevyšetřil, dokonxe mu biolku změnil, kvůli uveitidě a nyní, kdy jsem měla neurologickou příhodu, tak mi oznamil, že biolka konec a že vlastně ani nemám artritidu a že ať problémy řeším s jinými lékaři, takže uveitidu mám řešit s očním, bolesti zad na ortopedii atd., doalova se mnou vymetl podlahu. Jako by nechtěl mít zodpovědnost a práci s problémovějším pacientem z pohledu zdraví. Absolutně nedoporučuju. Změňte ho, pokud Vás ošetřuje nebo k němu ani nezačněte chodit! Zlatá paní doktorka Šírová.
L.F.
Potvrzuji předešlé názory zcela zpochybnil diagnózu od předchozí paní doktorky. Prý jsem se s revmatoidní artritidy vyléčila, k paní doktorce jsem chodila přes 15 let co půl roku na kontroly a pan doktor říkal že není třeba, jen když bude nějaký problém, tak nevím, pokusím se najít jiného lékaře.
LV
Otřesný přístup. Nevyšetřil mě, od stolu zhodnotil stav. Vzal biologickou léčbu, u které napsal ze selhala, ale on byl ten kdo snížil dávky…. Poslal mě na magnetickou rezonanci a předepsal aulin… a dnes vidim, že nejsem jediná, kdo má tuto zkušenost. Před biol. lečbou jsem nemohla chodit. Smutné. Budu řešit změnu lékaře…
T.H.
Tento pan doktor si mě převzal do péče po mé nemocné paní doktorce. Při návštěvě mě pan doktor ani nevyšetřil, mou anamnézu zcela zpochybnil a prakticky mě vyhodil s dokumentací že mi nic není. Vřele nedoporučuji.
V.T.
Moje první zkušenost s panem doktorem mě položila. Nevyšetřil mě, od stolu zpochybnil diagnózu kterou mám od předchozí lekařky. Biologickou léčbu kterou paní doktorka začala rozjednávat smetl ze stolu,bagatelizoval mé problémy. Poslal mě na magnetickou rezonanci ale jen s jednou části zad,naprosto vůbec nevěnoval pozornost problémům s hrudní páteří,která mě hodně trápí. Říkala jsem si,že to byl možná jen špatny první dojem,ale dozvěděla jsem se,že nejsem jediná,kdo má tuto zkušenost. Mé tetě chce biologickou lečbu vzít. Přitom před lečbou ani nemohla chodit. Smutné. Budu řešit změnu lékaře.