Zaměstnanecká pojišťovna Škoda
Petr Ehrenberger
Velice mne překvapil negativní názor prvního příspěvku. S lékařkou paní Michaelou Horákovou Peroutkovou mám pouze kladné zkušenosti. Vždy se velice pečlivě zajímala o můj "problém" a erudovaně a vysoce profesionálně jej vyřešila. Jsem rád, že je mojí obvodní lékařkou a tímto jí vyjadřuji svůj vděk. Petr Ehrenberger Úpice
Kristýna
Přišla jsem velice nervózní do ordinace s nateklým krkem a částí tváře, paní doktorka jen konstatovala, že to ode mne přece nemůže chytit, že mám asi příušnice. Velice povzbuzující. Vyšetření bez jakéhokoli prohmatání nateklého krku, břicha - prostě ničeho. Sestřička mi vzala krev a poslali mě domů. Druhý den mi volali - podle testů z krve mononukleóza, bez jediného odůvodnění. Jen jsem se zeptala na jaterní testy (mononukleózu už jsem měla a dost mě to vyděsilo) a ty prý byly v pořádku. A? Takže doma, ležet, dieta a popř. antibiotika. Nebo ať si dojdu na pohotovost pokud by se něco zhoršilo.
Druhý den mi to nedalo a obrátila jsem se ještě na doktory v náchodské nemocnici. Již při prohmatání krku a břicha mi doktor říkal, ŽE MONONUKLEÓZA JE HLOUPOST, zkouknul mi krk, poslechl si srdíčko a změřil tlak. výsledky testů z krve na infekční mononukleózu byly během 2 hodin a byly negativní. Pro jistotu jsem si nechala udělat ultrazvuk břicha, krku a tváře kde se nacházel otok. Všechno v pořádku. Jednalo se o nachlazení, otok zmizel do týdne i bez léků.
Za mnohem kratší dobu, s mnohem lepším výsledkem a hlavně s úsměvem milých doktorů, kterým moc děkuji za vstřícný přístup a ochotu. :)
MUDr. Michaela Horáková Peroutková
Z důvodu dotazů na tento příspěvek reaguji s odstupem. Pacientka zde nepoznamenala, že jsem ji s omluvou nevyšetřila a to z důvodu mého probíhajícího těhotenství, o kterém všeobecně naši pacienti věděli a nutno říci, že se skrývat ani v této fázi nedalo.. Bohužel jsem neměla dlouhodobý záskok a bylo nutné zajistit provoz i v této požehnané době. Příspěvek mě překvapil, protože náš postup byl vstřícný a dnes bych nejednala jinak, pacientka rozhodně nebyla poškozena... Provedli jsme komplexní odběry včetně zánětlivých parametrů a serologického vyšetření krve na EBvirosu, která může způsobovat zvětšení mízních uzlin s otokem krční oblasti a to může být i jediným příznakem, jinak samozřejmě plně vyjádřená mononukleosa se obvykle projevuje vysokými horečkami, bolestmi v krku, bolestmi v pravém podzebří a zvětšením miznich uzlin.. Dále byla pacientka odkázána na ORL ambulanci, výsledky laboratorních vyšetření ji měly být sděleny telefonicky s doporučením dalšího postupu a k dispozici k ev. následnému vyšetření specialistou...Druhý den byly doručeny výsledky z laboratoře. Zde byla zachycena pozitivní serologie na protilátky vyplavující se během právě probíhající infekce virem Epstein Baarové, který způsobuje onemocnění zvané mononukleosa. Zánětlivý parametr CRP byl nízký, což by korelovalo s diagnosou virové infekce, nízké byly i leukocyty, optický odečet diferenciálu, který by nám ev. pomohl v diferenciální diagnostice jsme neměli při prvozáchytu k dispozici. Pacientka byla o výsledcích informována a následně navštívila nemocnici v Náchodě.. O výsledcích dalších vyšetření a dalším průběhu jsem nebyla informována a až z tohoto příspěvku jsem se dozvěděla, že serologie byla v Náchodě opakována s negativním výsledkem..
Bohumila Dankova
paní doktorka je úžasný člověk,který vás podpoří,na rovinu vám řekne o co jde ,tím pádem vám ukáže možnosti léčby.MÁM JÍ MOC RÁDA A DŮVĚŘUJI JÍ.DANKOVA B.
Praktičtí lékaři v Dvoru Králové nad Labem
Praktičtí lékaři v Novém Městě nad Metují