Zobrazit ostatní profily veterinářů v okolíCeník
j.vacek
Dobrý den, prý jsem první, kdo zde uvádí svůj názor, dovolte mi, abych vyjádřil své velké poděkování, Byl jsem na VKD v Praze Řepích, nakonec musela paní doktorka toho mého malého pacienta operovat, Druhý den jsem tam byl na kontrole, kde byl pan doktor, z obou mám upřímnou radost a rovněž ze sestřiček, které byly mé anabázi, přítomné. Mohu vřele doporučit. Velký dík. Josef Vacek
Odpovědi
1 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
Dobrý den, mám sedmiměsíční fenku křížence pudla a knírače. Do budoucna uvažuji o kastraci, ale názory na to, kdy by se měla provádět se liší. Je dostatečné podle Vašeho názoru nechat proběhnout pouze jedno hárání a hned vykastrovat? Děkuji za odpověď.
určitě doporučuji vykastrovat fenku po prvním hárání. Do budoucna tak předejdete mnohým zdravotím komplikacím. Kastrace je nejvhodnější v mladém věku zvířete - s každým háráním se postupně zvyšuje riziko výskytu nádorů na mléčné liště. MVDr. Vodičková