MÉ ZÁSADY:
- Společná práce: Nejsem “odborníkem s hotovými odpověďmi”. Věřím ve společné úsilí a zastávám názor, že klient by měl pracovat minimálně stejně intenzivně jako terapeut.
- Hledání uvědomění: Věřím, že jádro odpovědí na životní problémy a výzvy leží v první řade v nás samotných. Podporuji své klienty v poznávání svého vnitřního světa a většímu uvědomování si sebe sama, svých potřeb, silných stránek i vlastních hranic. Uvědomění považuji za základ řešení a podmínku pro dělání správných rozhodnutí.
- Tvořivost: Využívám metody a techniky, které jdou nad rámec “mluvení” a do hry zapojuji další smyslové kanály. Tento způsob práce umožňuje klientům odhalit jiné způsoby náhledu na problém či objevit nové zdroje energie a tvořivosti v životě.
Ctím jedinečnost každého klienta a proto přistupuji ke každému zadání s maximálním respektem. Pokud je nějaké téma nad mé schopnosti nebo odbornost, otevřeně to komunikuji, příp. doporučuji zkušenější kolegy. Přirozenou součástí mé práce je supervize se zkušenějšími kolegy.
Psychologické poradenství • 1 500 Kč
Konzultace online • 1 200 Kč
Psychologické poradenství • 1 200 Kč
Psychoterapie • 1 200 Kč
Způsoby platby: Bankovní převod
Platíte po online konzultaci.
Sezení a konzultace online prosím uhraďte na základě zaslané faktury do 14 dnů. Konzultace a sezení fakturuji vždy ke konci kalendářního měsíce (za sezení v daném měsíci). Nezapomeňte uvést variabilní symbol platby, příp. vaše jméno, abych mohl platbu identifikovat. Děkuji za důvěru.
Platba za konzultaci je přeposlaná přímo specialistovi. Specialista sám určuje způsob rušení návštěv a vracení peněz pacientům.
V případě problémů s platbami kontaktujte specialistu.
Nezapomeňte, že ZnamyLekar.cz neúčtuje žádné dodatečné poplatky za objednání návštěvy a nezpracovává platby jménem specialisty.
Pro spojení s klientem používám MS Teams (pozvánku s linkem ode mne dostanete emailem předem).
Připravte se 10 minut před konzultací. Ujistěte se, že je váš telefon nebo počítač nabitý. Pro video konzultaci zkontrolujte připojení k internetu a nastavení mikrofonu a kamery. Můžete také připravit svou lékařskou dokumentaci (např. výsledky vyšetření).
Nejčastěji hledané služby
2 250 Kč
1 750 Kč
Jak fungují ceny?
R.
Tento psychoterapeut je opravdu skvělý. Nejen, že lidsky je velmi příjemný a empatický, ale má i všeobecný rozhled, je vzdělaný a své práci zdá se, že dobře rozumí.
Mám s ním jen ty nejlepší zkušenosti a mně osobně moc pomohl. Jsem spíše racionální člověk a různé alternativní a "duchařské" směry mne spíš odpuzují, Matěj toto asi velmi rychle pochopil a jeho věcné vyjadřování, často doplněné o fyziologické procesy v těle, které mohou způsobovat člověku potíže - to bylo skvělé.
Až mi bylo líto, že terapii nadále již nepotřebuji a Matěje už vídat nebudu.
Vřele ho však doporučuji.
TV
Pana psychologa mohu jen doporučit. Vyhovoval mi jeho klidný jemný přístup a měla jsem pocit, ze vždy rychle odhalí jádro věci a pomůže mi podívat se na ni z odstupu a jiného úhlu.
Irena M.
Pana Hochela jsem navštívila v těžké životní situaci, ve které jsem nechtěla být sama, potřebovala jsem podporu a pochopení. Od první chvíle jsem se cítila dobře, pochopeně a bezpečně a přesně toto jsem v mé situaci potřebovala. Empatický a jemný přístup mi moc pomohl. Velmi doporučuji.
E. H.
Pana Hochela jsem navštívila po tragické události. Byla to moje první zkušenost s psychologem a jsem ráda, že jsem hned narazila na toho správného. Přístup pana Hochela mi velmi vyhovoval, jeho přístup je velmi jemný a všechna komunikace na jednotlivých sezení byla přirozená i přesto, že jsem velký introvert a nejsem moc sdílná v mých pocitech s ostatními. Pan Hochel se dokázal vžít do mé situace a dokázal pracovat s mými pocity a strachy. Jsem mu velmi vděčná za pomoc v těžké životní situaci s kterou mi pomohl. Děkuji
Pavlína H.
K panu Hochelovi jsem přišla s nulovou zkušeností s psychologickou pomocí, a tak jsem si představovala přísného učitele, co mi rázně vysvětlí, co dělám špatně. Ze začátku jsem proto byla přirozeně skeptická k pozitivitě a pochopení, které se mi ze strany pana doktora nabízelo. Časem mi ale otevřel oči k tomu, že na svět se nemusí dívat jen tak černobíle. Mohla jsem se mu svěřit se vším a na vše se mi dostalo trefných poznatků nebo otázek, na co se ve svém problému zaměřit. Na nic netlačil, vpodstatě vás navedl k řešení způsobem, že jste si nakonec přišli dobře, jak jste se s tím sami vypořádali. Ač jsem tomu sama nevěřila, jeho pozitivita byla nakažlivá a zafungovala i na mě. Nakonec i samotná společná konverzace byla moc fajn a nenucená. Proto pana doktora vřele doporučuji a určitě se k němu ráda někdy vrátím. :)
Š.B.
K panu Hochelovi jsem se dostal poté, co jsem vyšel z nemocnice a jeho odborný a empatický přístup mi pomohl v tom, abych zvládl jak zkoušky po návratu do školy, spolužáky a školu jako takovou. Za celý svůj život mám přímou zkušenost s celkem čtyřmi psychology a mohu s čistým svědomím říci, že je to právě on, kdo mi pomohl nejvíce.
Ať už jsem přišel s jakýmkoliv problémem, nebo zkušeností, byl mi schopný poradit a pomoci způsobem, díky kterému teď mohu žít téměř normální život. Řekl bych, že je to právě jeho nemalou zásluhou, že jsem byl schopný se dostat z nejhoršího.
Jediné co mohu doporučit budoucím klientům je: zarezervujte si minimálně dva termíny dopředu, aby jste měli jistotu, že budete chodit pravidelně, často se totiž místa obsazují.
Z celé své duše mohu pana Hochela doporučit.
Klára
Pan Hochel byl jednoznačně nejlepší terapeut, ke kterému jsem kdy chodila. Hned od samého začátku jsme měli velmi intenzivní terapie, které mi pomáhaly překonat dávná a hluboká traumata. Na terapie jsme se vždycky těšila, Matejův přístup je velmi lidský, citlivý, chápavý. Komunikoval se mnou rovnocenně, což jsem také u žádného jiného terapeuta nezažila.
Až přijde čas a já budu potřebovat opět chodit na terapie, ráda se za Matejem vrátím.
Simona Matoušková
Matěje jsem vyhledala během svého půlročního pobytu na Erasmu v Norsku, kde jsem se cítila velmi osaměla a jak se říká, vše na mě padlo. Matěj mi pomohl na můj problém nahlédnout s odstupem a zároveň velmi racionálním způsobem a to i přesto, že terapie probíhala pouze formou online.
Zároveň mi pomohl vyrovnat se s náročným návratem zpět do České republiky. Vřele doporučuji! :-)
EM
Poprvé jsem se s Matejem setkala před třemi lety během náročné době, a nedokážu si představit jak by to dopadlo kdybych se a nim nesetkala… Matejův přístup posiluje jeho pacienta, vede ho k tomu, aby poznal a ocenil své silné stránky, ale také prijal sve slabší stranky jako nedílnou - a konstruktivní - část sam sebe.
Díky jeho přátelskému přístupu, jeho otevřenost a zkušenost s různými kulturami a plynula angličtina, je velmi snadné s ním komunikovat. Také se mi líbí, že kombinuje metody a bere v potaz nejen verbální komunikaci, ale také jak se – třeba I nevědomě – Člověk tělesné vyjadřuje. Je také velmi soustředěný, takže mě přivede zpět, když se slovama přiliš daleko potuluju…
S.
Na psychoterapiu k Matejovi som prvý krát prišla pred rokom.
Čo fakt oceňujem je jeho rýchla reakcia na prvý kontakt - na môj e-mail so žiadosťou o sedení odpísal do 10 minút a dohodli sme si termín.
Na prvom sedení mi podrobne vysvetlil ako psychoterapia môže vypadať, čo všetko to bude obnášať pre obe strany a zoznámil ma aj s organizačnými detailami, dohodli sme si cenu a zároveň pravidelnosť stretnutí.
Keď sa dívam na rok, ktorý mám za sebou tak som ho celý zvládla lepšie vďaka psyhoterepii a osobnému prístupu, ktorý sa mi dostal. Preberali sme témy z osobného aj pracovného života a čo mi fakt pomáhalo je objektívny a pragmatický pohľad na situácie, ktorými som si prechádzala.
Na niektorých stretnutiach sme využili aj farebné kartičky, ktoré mi pomohli nájsť iné pohľady na vec a tak som mala možnosť odchádzať z rôznymi možnosťami a premýšľaním ako sa k danej situácii postaviť.
Neľutujem moje rozhodnutie pre psychoterapiu a voľbu psychológa. Moja skúsenosť je viac než pozitívna a osobne viac než odporúčam skúsiť a som si istá, že nájdete spôsob ako sa dostať zo „slepých uličiek“.
Odpovědi
3 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
dlouhou dobu přemýšlím, jestli by mi psycholog mohl v něčem pomoci.
Mám pocit, že můj život se zacyklil a nevím, jak z toho ven. Marně se snažím najít si v životě smysl. Dělá mi problém dostudovat vysokou školu, několikrát jsem jí přerušil, mezitím i pracoval, teď se na ní zase vrátil a opět zažívám ten stejný pocit, že hrozně chci, aby můj život byl normální a já si našel práci a usadil se, nicméně se mi to nedaří. Občas si představuji, jak to bude vypadat, až všichni kolem mě budou mít rodinu a práci a já budu pořád zastydlým puberťák, který si hledá mladší kamarády, aby nemusel čelit dospělosti.
Mám v životě jeden zásadní problém, díky kterému se rozvinulo spoustu jiných, nejhorší je to v zimě, kdy v podstatě nemám možnost utéct do něčeho osvobozujícího a sedím doma neschopen čehokoliv. Jestli je to deprese nevím. Co ale vím, je fakt, že můj hlavní životní problém nejde změnit, vždycky se mnou bude, jen se snažím najít sílu, jak to přijmout a vyrovnat se s tím a být užitečný.
Jak jsem psal nahoře, nevím, jestli vyhledat psychologa, protože tak nějak nevím, jak a jestli mi může pomoci. Co myslíte?
Dobrý den. Souhlasím s kolegyní výše - psycholog nebo psychoterapeut by rozhodně mohl být v tomto případě dobrou podporou. Krize, kterou popisujete - chybějící smysl v životě - není nic neobvyklého. Pátrání po smyslu je přirozenou součástí dospělost a když smysluplnost chybí, někdy to může přerůst i do deprese. Čím dříve se do řešení pustíte (ať již s psychologem, či jinou cestou), tím lépe. I když je to těžké, krize je také příležitostí k proměně a růstu. Držím palce na další cestě! Matej
Dobrý den,je mi 15 let a poslední půl rok se cítím strašně psychicky zle.Známá mi řekla že by to mohla být sociální fobie že mám jít radši psychologovi ale já si říkám abych tam nešla zbytečně,tak se jdu radši první optat sem. Začali mi ve velké míře vadit věci které mi nikdy nedělali problém.Třeba když mám přednášet/mluvit před lidmi celá se rozklepu,chce se mi zvracet a jednou jsem se i rozbrečela.Úlplně se vyhýbám očnímu kontaktu.Prosím ostatní aby mi objednali nebo vyzvedli jídlo jen proto,abych s personálem nemusela komunikovat.Když mám jít přes přechod,radši počkám někde dál až všechna auta odjedou abych mohla v klidu přejít.Vadí mi jíst na veřejnosti.Je toho i mnohem víc ale nechci to tu vše vypisovat…Přestávají mě bavit věci které jsem dřív dělala strašně ráda,mám problémy se spánkem a vůbec nemám chuť do života.Všechno jsem už říkala rodičům ale ty nevědí co s tím.Co by to mohlo být a co mám kdyžtak dělat?Děkuji.
Dobrý den. To, co popisujete, jsou velmi pravděpodobně různé projevy sociální úzkosti. I když tyto stavy můžou být velmi nepříjemné a věřím, že hodně snížují kvalitu vašeho života, je to něco, co lze celkem dobře řešit s kvalifikovaným odborníkem - terapeutem či psychologem, který Vám pomůže věci "přijít na kloub" a postupně překonat. Připravte se, že to chvíli může trvat, no na druhou stranu drobná zlepšení můžou přijít relativně rychle. Doporučuji ale návštěvu odborníka příliš neodkládat - klidně se třeba pro začátek jít jen nezávazně poradit... Prostě udělat první krok. Moc držím palce.