Diagnostika a terapie funkčních poruch pohybového aparátu - 60min. • Od 1 200 Kč
Kontrolní vyšetření - do 30 min dle potřeby pacienta • Od 700 Kč
On-line vyšetření mimo pracovní dobu (po předchozí úhradě) • Od 1 500 Kč +4 Více
On-line vyšetření v pracovní době (po předchozí úhradě) • Od 1 000 Kč
Telefonická konzultace 20 min. mimo terapii (po předchozí úhradě) • Od 300 Kč
Telfonické konzultace v rámci započatého terapeutického cyklu zdarma • Hrazeno pojišťovnou
VíceChybí vám nějaké informace na profilu tohoto specialisty?
Zobrazit ostatní profily fyzioterapeutů v okolíSlužby a ceník služeb
Ostatní služby
Diagnostika a terapie funkčních poruch pohybového aparátu - 60min.
Od 1 200 Kč
Kontrolní vyšetření - do 30 min dle potřeby pacienta
Od 700 Kč
Fyzioterapie Mgr. Martina Lopotová, Ph. D.
On-line vyšetření mimo pracovní dobu (po předchozí úhradě)
Od 1 500 Kč
Fyzioterapie Mgr. Martina Lopotová, Ph. D.
On-line vyšetření v pracovní době (po předchozí úhradě)
Od 1 000 Kč
Fyzioterapie Mgr. Martina Lopotová, Ph. D.
Telefonická konzultace 20 min. mimo terapii (po předchozí úhradě)
Od 300 Kč
Fyzioterapie Mgr. Martina Lopotová, Ph. D.
Telfonické konzultace v rámci započatého terapeutického cyklu zdarma
Hrazeno pojišťovnou
Terapie mimo pracovní dobu
Od 2 000 Kč
Fyzioterapie Mgr. Martina Lopotová, Ph. D.
V moji ambulanci Vám účinně pomohu s funkčními poruchami pohybového aparátu, které jsou velmi často mechanického původu. Pokud váháte, zda jste vhodní na terapii u mne, otestujte se na mých stránkách: www.fyzioterapiepraha.simplesite.com. Pokud Vaše potíže nemají mechanický původ, řeknu Vám to po první návštěvě (jen výjimečně později) a doporučím Vám vyšetření konkrétním specialistou abych Vás neobírala o čas a peníze "zbytečnou terapií"
Podstatou mého přístupu je pečlivá diagnostika (vyšetření) a podle ní pak terapie "na míru". Mým cílem je naučit Vás aktivně se zbavit bolestí a předcházet jim, abyste v budoucnu další pomoc nepotřebovali.
Objednat se můžete ihned, jakmile se problémy objeví, bez doporučení lékaře. Nabízím klidné prostředí, soukromí, vysoce individuální přístup a krátké objednací lhůty ve vynikající dopravní dostupnosti téměř v centru Prahy Kontakty.
Vzdělání:
2006-2013:
postgraduální studium na katedře biomechaniky FTVS UK v Praze.
Název dizertační práce: „Biomechanické charakteristiky nestacionárních respiračních režimů jako možných identifikátorů únavy při monotónní hypokinetické zátěži“
2001-2006:
Fakulta tělesné výchovy a sportu (FTVS) Univerzity Karlovy, obor Fyzioterapie, dosažený titul „Mgr.“
Název diplomové práce: „Vztah respirační mechaniky k dyskomfortu vzniklého prolongovanou senzomotorickou deprivací“
1998-2001:
Střední Zdravotní Škola, Kukučínova 40, Košice, obor Diplomovaný fyzioterapeut, studium zakončeno absolventskou zkouškou v roce :
Gymnázium Opatovská 7, Košice, třída s rozšířenou výukou německého jazyka, zakončeno maturitou v roce 1998 a mezinárodním diplomem z němčiny ( Sprachdiplom der Kultur Minister Konferenz II. Stufe )
Vědecké zaměření: respirační biomechanika, vztah respirace k pohybovému aparátu a hypokinetocké zátěži
Zaměstnání:
2002-2007 Lékařské centrum profesora Čecha - samostatný fyzioterapeut,
soukromá rehabilitační klinika Monáda - samostatný fyzioterapeut
09/2008 – 12/2013 vedoucí fyzioterapie a léčebné rehabilitace v DS Háje*
09/2009 – doteď Střední zdravotnická škola 5. Května - externí učitel odborného předmětu „Vyšetření pohybového systému“* - ½ úvazek
* 15. 11. 2010 – 1. 9. 2011 mateřská dovolená
* 2. 9. 2011 – 31.12. 2013 rodičovská dovolená
1.1.2014 – vedoucí fyzioterapeut TherapTilia - ½ úvazek
Členství:
1) UNIFY (unie fyzioterapeutů),
2) ČSB (česká společnost pro biomechaniku),
3) společnost pro mechanickou diagnostiku a terapii Robina McKenzie.
Absolvované kurzy:
7) Hlas a dech ve fyzioterapii,
8) Akupresura v systému celotělové akupunktury
Infinity Method
Publikační činnost:
1) LOPOTOVÁ NIEZGODZKA, Martina; DOLANSKÁ, Tereza; OTÁHAL, Stanislav. Respiratory Aspects of the Spinal System: The Formative Influence of Respiratory Mode on Trunk. In OTÁHAL, S., KONVIČKOVÁ, S., DENK, F., HOLUB, O. Spinal Complexity and its Biomechanical Reflection. Praha : Czech Society of Biomechanics, 2010, s. 112-121. ISBN 0.
2) LOPOTOVÁ, Martina; SMRČKA, Pavel; DOLANSKÁ, Tereza; SIEGR, Ladislav; LOPOT, František; OTÁHAL, Stanislav. Biomechanical characteristics of nonstationary respiration as possible identificator of tiredness under hypokinetic loading. In ČAPEK, L. Human Biomechnaics Proceedings. Department of Applied Mechanics, Technical University of Liberec, 2010, s. 178-183. ISBN 5.
3) Lopotová Martina, Otáhal Stanislav, Smrčka Pavel, Lopot František, Siegr Ladislav: RESPIRATION UNDER MONOTONUOUS HYPOKINETIC CONDITIONS
FIRST RESULTS , Acta universitatis carolinae kinantropologica, vol 47, 2/2011, p. 96-1014) LOPOTOVÁ, M., DOLANSKÁ, T., LOPOT, F., OTÁHAL, S., VÉLE, F. Objektivizace účinků dechových cvičení na pohybovou funkci páteře. In MAŘÍK, I. Pohybové ústrojí : pokroky ve výzkumu, diagnostice a terapii. 2010, roč. 17, č. 1-2, s. 206-210. ISSN 1212-4575.
5) NIEZGODZKA (Lopotová), M., PIKLOVÁ, K., LOPOT, F. Účinek explozivních respiračních dějů na některé orgánové struktury. Biomechanics, Biofluidics and Alternative Biomaterial Substitutuions. Praha : Czech Technical University, 2008.
6) NIEZGODZKA (Lopotová), M., ERBENOVÁ, K., OTÁHAL, S. Relation Between Respiration, Pelvic Floor And Coeliolymph Hydrodynamics During Prolonged Sensomotoric Deprivation. Neurionformatics Databases and Mining of Knowledge of them. Praha : Czech Technical University, 2007, ISBN: 0.
Aktivní účast na konferencích:
1) ISB 2013, Brazil
2) ISB 2011, Brussel
3) 15.Kubátův den 2010, Praha
4) Human Biomechanics 2010. Sychrov
5) ISB 2007, Tajwan, 1-5.7.20096) Human Biomechanics, Praha 20087) ISPRM, Seoul, Korea,
Přednášková činnost:
tvorba a přednášení akreditovaných kurzů pro odbornou veřejnost:
1) Svalové disbalance trupu
2) Skoliózy vs. skoliotické držení
3) Pánev - diferenciální diagnostika poruch
Jana K.
Paní Lopotová je velmi příjemná, empatická, pečlivá. Prostě profík na svém místě. Mohu vřele doporučit.
Patrik Potoczky
Velmi pekne dakujem pani Lopotovej, pomohla mi s dlhodobym problemom s mojim chrbatom. Mal som problemy a bolesti s platnickou , pyriformis svaom, a sciatic nervom ktoreho bolest vystrelovala do nohy. Pani Martina vsetko prestudovala pytala sa ma, znacila si progres. Az nakoniec sa mozem zase hybat a zit zivot bez bolesti. Presne takto si predstavujem proces liecenia. Vsetka cest.
Martina
Dovoluji si přes svůj FB profil zaslat hodnocení paní Zdeny, která mne mailem požádala o vložení, protože nemá profil na FB a registrovat se nechce. Cituji: "Po výhřezu ploténky mi hrozila operace, potýkala jsem se s velkými bolestmi. Díky paní Martině, která mne konečně naučila správně a cíleně cvičit, se můj stav výrazně zlepšil. Od té doby cvičím denně. Moc děkuji, Zdena" konec citace
1barton4
Na paní magistru jsem dostal doporučení od své neteře, která se učila na ZDRAVOTNÍ ŠKOLE a bral jsem to jako mou poslední možnost před vyhnutím operace. Měl jsem totiž vyhřezlých pět plotének. Začalo to bolestmi zad, postupně brnění rukou, nohou a znecitlivění mezi lopatkami. Po 14 dnech cvičení se dostavila minimálně 50% úleva a po dvou měsících jsem to byl zase já. 1x měsíčně, už budu muset cvičit stále jelikož jsem 30let řidič z povolání, ale to už je to nejmenší. Dnes vím, že pokud by se cokoli objevilo, mé první kroky povedou opět za paní magistrou a jsem přesvědčen, že bych byl v těch nejlepších rukou. I touto cestou ještě jednou moc děkuji a přeji co nejvíce spokojených pacientů. MICHAL HOCEK
Radovan Pavlik
Paní magistru jsem navštívil na podzim r. 2015 jako poslední pokus vyhnout se operaci pro rozsáhlý výhřez ploténky. Každý krok tehdy pro mne znamenal velikou bolest. Po měsíční léčbě jsem bez problému chodil a v současnosti pokračuji bez výraznější limitace ve všech svých předchozích aktivitách. Umí to...
Radek Pavlík
Odpovědi
18 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
Dobrý den chtěla bych se zeptat strašně mě bolí zadá konkrétně hl.leve rameno dr mi řekne jen cvičit ale nikdy jsem neměla žádné vyšetření zajímalo by mě jestly by mi mohl pomoci fyzioterapeut dekuji
Dobrý den, fyzioterapie je pro Vás v tuto chvíli opravdu první volbou, jen bych ráda doplnila, že může jít o problém z krční páteře, popř. o kombinaci krk - rameno.
Mravenceni ruky
Dobry den, v praci jsem si namohl zada mezi lopatkami. Pozdeji se to uklidnilo a nyni me boli sije, hlavu nemohu zaklonit poradne dozadu, bolest me vystreluje do praveho ramene a ruky a mravenci me konce prstu prave ruky. Zaroven me boli mezi pravy prsem a pravym ramenem. V noci nemohu spat. Tato bolest je uz 3 tyden. Prosim o pomoc jak postupovat a koho navstivit. Predem dekuji
Primárně se (domnívám), že se jedná o problém z přechodu krční páteře do hrudní a projev mezi lopatkama a v končetině je pouhý následek (periferizace symptomů z vyšších oblastí)...Ale bez pdrobného vyšetření to s jistotou nevím. Je nutno vyšetřit krční páteř a jako doplněk možná hrudní, případně rameno. Nanejvýš důležité je vyšetřením dojít k příčině a nezaměnit si ji za následky, které se projeví zpravidla na povrchu (sval, kůže, podkoží). Snad Vám tato rada pomůže.
Fyzioterapeuti s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Praze
Fyzioterapeuti s Oborová zdravotní pojišťovna v Praze