Neurologie
V Úvalu 84, Praha 5, Praha

Zobrazit ostatní profily neurologů v okolí

Umístění: Neurologie

Podle mého názoru je Profesor Bojar velmi dobrý diagnostik. U mě byl jediný z řady odborníků, který byl schopný stanovit správnou diagnozu a tím i nastavit směr léčby. Jde mu o odhalení příčiny potíží a to je cesta ke správné léčbě a pomoci pacientovi. Vždy se ke mě choval korektně.
Ing. Miroslav Vopalecký

Jak vidím, názory pacientů jsou velmi rozličné. Znám Martina velice dlouho a myslím si, že je to bezůhonný kolega.
Přeji mu vše nejlepší a až se někdy potkáme, tak probereme i ty negativní komentáře. Je vždy dobré poslechnout si i to mínění druhého.
Přeji všem hodně zdraví a ozvu se zase, až se dozvím něco nového.
Jako komunitone se Martin choval vždy čestně a zdvořile.
A jako jeho kolega si ho velice vážím.

Dr. I. J. Cicmir
Düsseldorf

Mám RS již 30 let. V motolské neurologii jsem byl hospitalizován 4x.Poprvé v r. 1983 jsem se dostal na oddělení díky As. Erbenové ( udělala mne svým synovcem - tzv. kulich )
Přesto jsem čekal na lůžko 1 měsíc. Za tu dobu jsem už byl na pravou stranu ochrnutý a na pravé oko jsem neviděl. Uzdravil jsem se díky Mudr. Nešporovi. Mudr. Martin Bojar chodil na velkou vizitu a lidsky si povídal jen s lidmi, kteří měli titul a ktteří něco znamenali. K ostatním byl velice strohý. Během let byly další ataky, s vděčnostíí vzpomínám na Mudr. Kinštlovou.
V roce 1998 jsem měl další ataku. Dr. M....á mne léčila ambulantně Prednisonem ale horšil jsem se. Pak jsem dojížděl na kapačky Solumedrolu, ty pomáhaly. Po nich Dr. M....á napsala, jak mám dále užívat Prednison a hlavně, jak ho postupně snižovat.Udělala chybu v ordinaci a já se jednoho dne doma probudil s novou atakou RS. Od krku dolů jakoby tělo nepatřilo mně. Po převozu do Motola přilétl na pokoj rozzuřený Mudr.Bojar a začal na mne řvát, co jsem dělal, že jsem se zkurvil. Doslova takto před ostatními pacienty. Odpověděl jsem, že jsem se jen řídil pokyny jeho lékařky. Trochu se uklidnil a odešel. Pak přišel s tím, že nemohou najít v dokumentaci poslední ordinaci léků, že zmizela. Bodejť, by se neztratila ..... Prednison ( měl jsem 50 mg ) se má totiž snižovat 5 mg za týden a ne 20mg za 3 dny. Omluva se nekonala....Tehdy jsem marodil půl roku. Nakonec jsem radši přešel do MS centra k Mudr. Havrdové, dostal jsem Imuran a za 3 týdny jsem konečně nastoupil do práce. Do Motola na neurologii jsem se již nevrátil, proto také aktivně žiji a pracuji dodnes.
Mám kamarádku, vystudovala zdravotní sestru. Už během studíí si stěžovala na bolesti hlavy a dostala se k Mudr. Bojarovi. Ten jí nadával, že simuluje, že se jí nechce dělat apod. Tak jednou, když tam nebyl, nechala ji lékařka z jeho oddělení odvézt do Vojenské nemocnice na vyšetření na MRI. Tam zjistili v mozku veliký nádor. Manžela informovali, že nevědí zda operaci přežije, kdyby tak přišla dříve o 2 roky.... Operaci přežila, ale je to fakticky lidská troska....Nikdy se k práci zdravotní sestry díky Dr. Bojarovi nedostala. Dostala invalidní důchod.

F

Děkuji za výbornou fundovanou péči a lidskost i u starších těžce nemocných trpících PN.
Freiberg

Sice je možná pan doktor dobrý odborník, ale jeho chování k pacientům, kdy nemá svůj den je otřesné. Když jsem ležela na jeho oddělení s mozkovou mrtvicí, hrubě se na mě osočil že tu nemoc mám vyhulenou, a nedal si vysvětlit, že jsem nikdy nekouřila. Nemá cenu ani vysvětlovat, jak špatná jsem z toho byla, i když mne ošetřující lékařka uklidňovala, že je to u něj normální. Už bych se s tím člověkem nikdy nechtěla potkat!!!

"Ti nejlepší z nás se chovají zcela normálně, lidsky. Takový je i pan docent, vynikající lékař s ochotným přístupem k pacientovi", píše pan Václav a já bych si dovolila připojit se k jeho názoru. Každé ráno děkuji panu doc. Martinu Bojarovi a primáři Radku Pádrovi za to, že se mohu postavit na nohy a CHODIT, nebýt těchto dvou úžasných lidí, byla bych s nevětší pravděpodobností na vozíku..

Ti nejlepší z nás se chovají zcela normálně, lidsky. Takový je i pan docent, vynikající lékař s ochotným přístupem k pacientovi. Můžeme být rádi, že nepracuje v zahraničí za mnohem více peněz. Jen doufám, že neodejde do důchodu a aspon pár dní v týdnu tady bude pro nás.

Zachránil mi život. Nikdo mi po negativním CT v Mladé Boleslavi nevěříl mé potíže. označili je neměnné od narození. U nás jsem byla za neurotika a po 5 h omdlení s velmi nízkým cukrem v mozku, byli rádi, že žiju a nezajímalo nikoho příčina natož následek.Doc. Bojar jako jediný ihned rozpoznal, že se děje něco navíc. Následovala vyšetření a pravidelné kontroly. Vděk se nedá vyjádřit. Je to nejlepší stále se vzdělávající odborník s nejlepším lidským přístupem. Umí odhadnout lidi i po povahové stránce a má toho tolik, že na případnou aroganci,nebo neznalost nemá čas. Žádné,ani malé negativní hodnocení si nezaslouží.

Jsem velice vděčna neurologovi, panu doc. Bojarovi, zjistila jsem jak propastný rozdíl může být mezi Neurologem v Motole a neurologem ve VFN Kateřinská Praha 2...Vloni 23.12.2011 jsem si způsobila úraz, který sice nebyl viditelný, ale za to velice bolestivý . Druhý den tj. 24.12.2011, jsem navštívila Neurologickou kliniku VFN Kateřinská 30, Praha 2., službu měla pí MUDr. Majerová, která mně vyšetřila bolavá záda "pomocí palce" a sdělila mě, že to nic není a záda že bolí každého, napsala mi nějaké prášky a poslala mě domů..Záda bolela dál a bolest byla stále intenzivnější, v zoufalství z nekončící bolesti, jsem navštívila znovu neurologickou kliniku VFN již 3.1.2012, službu měla pí.MUDr. Vorlová, která mně rovněž vyšetřovala "pomocí palce", stejně tak jako MUDr. Majerová mně sdělila, že TO de facto nic není, ale naordinovala mi infuzi(při které jsem seděla cca 3 hod, s těmi bolestmi zad) a poté mně poslala domů, že s bolestí zad mě nemůže hospitalizovat, a nakrásně ty záda bolí každého, a abych tam již nechodila a léčila se na poliklinice..Nevěděla jsem si rady, bolest se stupňovala, obrátila jsem se o radu na pana prof. Nahodila a ten mi poradila, abych se obrátila na pana docenta Bojara, že je neurolog par excellence a když bude moci, že mně určitě pomůže..Obrátila jsem se na pana docenta Bojara, který mě pozval k ambulantnímu vyšetření už 6.1.2012., (pan prof. Nahodil měl pravdu, pan docent je excelentní neurolog) ihned mě poslal na CT, zjistil,že mám zlomené obratle,( ne že "to nic není", jak řekly obě paní doktorky na neurologické klinice na Karláku).. A už 9.1.2012 jsem byla hospitalizována na neurologické klinice v Motole, a 9.2.2012 mně pan primář MUDr. Radek Pádr, metodou zvanou kyfoplastika "opravil"zlomené obratle, děkuji mnohokrát a jsem oběma pánům velice vděčná, zbavit někoho dlouhodobé a nekončící bolesti, za to se děkuje skutečně na kolenou....

T

Jediný ,který mi přišel na diagnozu.Moc děkuju.