přijímá nové pacienty

Psychoterapeut Více

Odhadovaná doba odpovědi:

Náplavní 1, Praha

Přijímám: dospělí, děti jakéhokoliv věku
Hotovost, Bankovní převod, Nespolupracujeme se zdravotními pojišťovnami

Ostatní služby

1 800 Kč

Dozvědět se více

Mgr. Markéta Řeřichová

Markéta Řeřichová (viz wikipedie), nar. 25. srpna 1978, Praha, je česká zakladatelka organizace odborně pomáhající vysoce ohroženým dětem a rodinám Cestou necestou. z.ú. (www.cestounecestou.org), psychoanalyticky orientovaná psychoterapeutka, básnířka, průkopnice terapie divadlem a terapií fotografováním.

Nabízí psychoterapeutickou pomoc v obtížných životních situacích, při osobních či rodinných problémech, hledání sebe sama a pocitu vnitřní svobody.

Dále poskytuje supervize v pomáhajících profesích.

V roce 2020 založila spolu s Pavlínou Vočkovou, Markétou, Ročkovou a Terezií Neradiovou projekt Knížky do dětských domovů. O tomto projektu mluvila v Událostech, komentářích na ČT24, radiu Proglas, dále se o něm psalo např. v časopise Naše rodina.

Více na www.rerichova.cz a wikipedii (Markéta Řeřichová, Cestou necestou, z.ú., Knížky do dětských domovů, dětské domovy):
Narozená v Praze 25. 8. 1978 .
Vystudovala speciální pedagogiku, absolvovala několik psychoterapeutických a supervizních výcviků pod vedením Ivany Veltrubské - integrovaný výcvik, výcvik zaměřený na rodinnou terapii a výcvik supervize v pomáhajících profesích I. a II.
V letech 2012 - 2018 absolvovala komplexní vzdělání v psychoanalytické psychoterapii (500 hodin skupinová sebezkušenost pod vedením Leony Chvojkové a Romana Čepeláka , 200 hodin teorie, 150 hodin supervize - supervizoři Martin Cipro, Martin Mahler, Miroslav Petržela, výcvik ukončen závěrečným řízením). Nyní je v psychoanalýze u mezinárodně uznávané česko-francouzské analytičky lacaniánského směru, Ivy Andreis.
Z počátku se věnovala převážně teatroterapii, v roce 2000 založila v Domově Palata divadelní soubor Kopretina, jehož členy byli dospělí klienti s mentálním a zrakovým postižením. Patronkou divadelního souboru byla významná herečka Gabriela Vránová.
Zabývá se též terapií ohrožených rodin, ráda a často využívá umělecky orientované terapie, nicméně převážně se věnuje hlubinné psychoanalytické terapii.
Je supervizorkou, členkou Asociace supervizorů v pomáhajících profesích ( https://asupp.cz/).
V roce 2011 založila spolu s manželem Robertem Neradilem neziskovou organizaci Cestou necestou (https://www.cestounecestou.org), jehož posláním je odborná pomoc vysoce ohroženým dětem a rodinám.
V roce 2019 byla nominovaná na osobnost neziskového sektoru.
Dlouhodobě se aktivně podílí, většinou jako autorka, na projektech zlepšujících ústavní péči, poskytuje psychoterapii dětem v dětských domovech.
V září 2018 měla na 25. psychoanalyticko - psychoterapeutickém sympoziu organizovaném IAPSA (Institutem pro aplikovanou psychoanalýzu) referát na téma Totalita a svědomí (https://www.iapsa.cz/odkazy/odkazy).

V roce 2013 vydala básnickou sbírku s fotografiemi Miroslava Lédla A pošli to dál.
Je spoluautorkou v básnických sbírkách Pastýři noci, Rybáři odlivu, Řezbáři stínu, Řeka úsvitu a Noc plná žen. Básnický almanach Pastýři noci, jehož editorem je Vladimír Stibor, získal ocenění Petra Jilemnického.

Věnuje se i odborné publikační činnosti, mj. roku 2018 v lednové Psychologii dnes publikovala článek o sebepoškozování s názvem " Řežu své hranice".

Jejím největším pokladem je dcera Terezie Neradilová (nar. 2002), lektorka anglického, španělského a japonského jazyka, majitelka mezinárodních certifikátů v těchto jazycích, absolventka individuálního kursu práce s traumatem, asistentka terapie, učí a doučuje děti v dětském domově. Dcera Terezie je spoluzakladatelkou projektu Knížky do dětských domovů.

Umístění: Mgr. Markéta Řeřichová rozvodová situace v rodine

Rozvod, který dcera v 8mi letech špatně snáší a následkem má psychosomatické potíže.
Paní Markéta nám velmi pomohla se s celou situací lépe vyrovnat a objasnit postoj dcery k celé věci.
Má krásný vztah k dětem a umí s nimi velmi dobře uvolněně pracovat příjemnou a zábavnou formou.
Dcera se na sezení i těšila.
Moc děkuji a vřele doporučuji!
Lucie

Mgr. Markéta Řeřichová

moc děkuji a přeji vše dobré!
Markéta Řeřichová

Umístění: Mgr. Markéta Řeřichová

Paní Markéta je výtečný člověk, jako terapeutka umí lidem naslouchat, má vlídný přístup, mnoho svých zkušeností, nebojí se tématu a bylo zjevné, že na sobě sama pracuje, což u mě budí důvěru. Má ráda svou práci, je na správném místě. Vřele doporučuji.

Mgr. Markéta Řeřichová

moc děkuji a přeji hodně štěstí při plavbě životem!
Srdečně
Markéta Řeřichová

Umístění: Mgr. Markéta Řeřichová Špatné rodinné podmínky, sebepoškozování

Markétu Řeřichovou jsem poprvé poznala ve (přibližně) 14 letech. Nevěděla jsem, co mám očekávat, nevěděla jsem, jak naše setkání budou probíhat a už vůbec jsem nevěděla, k čemu mi to vlastně bude. K Markétě mě doporučil OSPOD, takže jsem už jen z trucu nikam nechtěla.
Po pár sezeních se můj názor ale změnil. Neříkám, že vždy, ale začala jsem k Markétě docházet velmi ráda. S psychoterapeuty mám již nějaké zkušenosti a mohu říct, že Markéta Řeřichová je TOP z těch všech zkušeností.
Samozřejmě má asi veškeré vlastnosti, který by dobrý psychoterapeut měl mít, ale k tomu všemu je lidská, chápavá, velmi všímavá a tak nějak vždycky ví, co má říct. Ráda vše řeší svým jménem bez toho, že by vás zbytečně odkazovala jinam, či k někomu jinému.
Opravdu doporučuji.
K.M.

Milá K. M.,
moc děkuji za hřejivá slova.
Vážím si Vaší důvěry a odvahy vzít život do svých rukou a hledat cestu k tolik potřebné vnitřní svobodě.
Přeji hodně blízkosti a štěstí v naplněném životě.
Srdečně M. Ř.

26 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz

Dobrý den, chtěl bych se zeptat úplně obecně tj. může se člověk změnit? Stále pročítám další a další články o tom, že člověk má nějaké charakterové rysy a vlastnosti, se kterými se rodí a že osobnost člověka je do značné míry předurčena v jeho genech a nemůže ji sám člověk ovlivnit. Určitě vím, že se tím dá naučit pracovat, ale dá se to změnit? Můžu změnit to, jaký jsem člověk, jak věci vnímám, jak reaguji, jak přemýšlím, jak věci prožívám, atd atd? Nebo vše tohle mi je prostě předurčeno a já s tím už nic nesvedu?

Dobrý den, ač máme jisté danosti, předpoklady, genetické dispozice, naučené životní scénáře, včetně často hluboce zakořeněných, vnitřně přijatých obrazů o sobě a o světě, máme dar a možnost volby. Chceme-li změnu, můžeme se touto cestu vydat. Výsledek nás občas překvapí, je to cesta zajímavá, občas hodně těžká, velmi pestrá, dobrodružná a pro každého unikátní, svérázná a jedinečná. Jakékoli přiblížení se k sobě, k vlastní vizi o životě, má smysl. Přeji hodně štěstí a odvahy hledat svou cestu a žít svůj život. Markéta Řeřichová

Mgr. Markéta Řeřichová

prosím vás o radu/doporučení, jestli jít s nemocí - hraniční poruchou osobnosti raději za psychologem nebo psychiatrem.
Děkuji za odpověď

Dobrý den, doporučuji najít psychoterapeuta, který ve Vás bude vzbuzovat pocit vzájemné důvěry, respektu, přijetí a pevného bezpečí. Přeji hodně štěstí! Markéta Řeřichová

Prohlížet všechny odpovědi