Anny Letenské 8, Praha 2, Praha

Psychologické poradenství • Od 1 300 Kč

English counseling • Od 1 400 Kč

Psychoterapie • Od 1 300 Kč +1 Více

Párová terapie • 1 900 Kč

Zobrazit ostatní profily psychoterapeutů v okolí

Nejčastěji hledané služby

Psychologické poradenství

Ostatní služby

Od 1 400 Kč

Od 1 300 Kč

1 900 Kč

Marie Čech

Pracuji s dospělými, páry a studenty. Nehodnotím a neradím. Věřím, že to co máme v naší hlavě ovlivňuje fungování těla, ale i to, jak pracuje naše tělo ovlivňuje naší mysl. Jsem přesvědčená o tom, že každý v sobě máme klíč k vlastní spokojenosti.

Moje hlavní témata jsou rodina, sociální vztahy, školství, anorexie, syndrom vyhoření, smysl života , traumatické události, HIV, onkologie a smrt.

Praxe:
Párová terapie, individuální psychoterapie (od r. 2016 - 2018, BMS Praha)
Lektor adaptačních kurzů s diagnostikou třídy

Magdalena o.p.s.(zaměstnání 2013–2015), Lektor primární prevence
Prostor pro, o.p.s. (2010-2015), Lektor primární prevence, Sociální pracovník
Personalistika - (od 2016)

Vzdělání:
- Výcvik v psychoterapii (Systemická psychoterapie - G-Institut)
Komplexní 5 letý sebezkušenostní výcvik, akreditovaný pro práci ve zdravotnictví (2016 – dosud)
- Základní krizová intervence (Remedium)
- Psychiatrické minimum (Česká diakonie)
- Práce s klientem v prevenci sociálních deviací (Inovace studijních oborů Katedry sociální patologie a sociologie, Univerzita Hradec Králové)
- The psychology of Stress and Relaxation & Family as an Institution (Eastern Michigan University)
Master program (2016)
- Sociální pedagogika (Univerzita Hradec Králové), Magisterský studijní program
- Sociální patologie a prevence (Univerzita Hradec Králové), Bakalářský studijní program

Umístění: Marie Čech psychoterapie

Marie mi více jak 3 roky pomáhala lépe se poznat a přijmout. Velmi empaticky, mile, trpělivě a profesionálně. Pokud toto čtete a jste v situaci, kdy zvažujete něco podobného, ozvěte se jí. Budete mít v Marii skvělou podporu pro hledání té vaší cesty.

Umístění: Marie Čech psychoterapie

Marii jsem si vyhledala v době, kdy jsem se cítila, že své problémy potřebuju probrat s odbornicí a jsem ráda, že jsem to udělala.

U Marie jsem absolvovala několik sezení, potkávaly jsme se spíše nárazově, když jsem cítila, že nějaké své životní situace zvládnu lépe s terapií. Cením si, že na mě nikdy nebyl vyvíjen žádný nátlak potkávat se třeba každý týden. Uznala jsem totiž, že mi terapie vyhovuje spíše jako krizová intervence a Marie pro mě v tomto smyslu tvořila safe space.

Marii vnímám jako velmi empatickou duši, která umí citlivě pokládat otázky a reagovat na témata, která jsem do terapie přinášela. Jak jsem jí už sama napsala, dokázala mě uzemnit v době, kdy jsem to hodně potřebovala a moc si toho vážím.

Děkuju :)

Umístění: Marie Čech psychoterapie

Při sezeních jsem cítila opravdový zájem pomoci. Dostávala jsem otázky, které mě vedli k jinému pohledu na věc a novým uvědoměním. Tím jsem získala nástroje, jak s některými věcmi pracovat jinak tak, abych je lépe zvládala. Velmi pomáhalo i samotné vyslovení těch věcí nahlas v bezpečném prostředí.

Mgr. Marie Čech (Brichová)

Děkuji vám za zpětnou vazbu. Moc mě těší, že máte nové nástroje, které vám pomáhají. Ať se daří!

Umístění: Marie Čech psychoterapie

Marii si nemohu než jen vynachválit. Nejen jako člověka, ale i jako terapeuta. Je to moje 4 zkušenost s terapií, ale až s Marií mám pocit, že dělám pokroky a že někam směřuji. Vyloženě se na každou další terapii s ní těším. Za to moc díky!:)

Umístění: Marie Čech psychoterapie

K Marii chodím již několik let a jsem velmi ráda, že se mi podařilo najít někoho jako ji v ten moment, kdy jsem potřebovala pomoc nejvíce. Díky sezením s ní jsem se dokázala postavit na nohy a zkoumat sama sebe - a zjistila jsem dost zásadní věci, i takové s kterými by nemusel být každý soucitný nebo i jen akcepující. Ale zde jsem se cítila natolik bezpečně, že jsem mohla o všem mluvit.

Jsem ráda, že jsem mohla vyjadřovat svoje pocity a myšlenky i více netradičními způsob, hlavně ze začátku, kdy jsem si k nim sama hledala cestu. Pokud máte něco, co vám funguje, nebojte se s tím pracovat - možná pak lépe naleznete společnou řeč, než jít proti sobě a snažit se vyhovět nějakým očekáváním.

Od začátku mých návštěv jsem udělala obrovský pokrok a ani bych teď nepoznala tu osobu, kterou jsem předtím byla - což je vlastně dobře. Marii můžu jen doporučit, obzvláště pokud hledáte queer friendly terapii, kde se nebudete muset bát.

Umístění: Marie Čech psychoterapie

Když mám hledat slova, abych vyjádřil své zkušenosti s Marií, nejprve mě napadá její vřelost a empatie. Marie je mimořádně pozorná, naslouchá a pracuje s myšlenkami způsobem, který mě vede k vlastním řešením. Fascinuje mě její schopnost vcítění se do situace klienta, přičemž klade jeho potřeby nad své, je opravdu neocenitelná.

Jako člověk s komplikovanou osobností, který prochází různými náladami a potřebami, jsem si vždy u Marie vážil schopnosti přizpůsobit se a navigovat tyto změny s neuvěřitelnou grácií. Nikdy na mě nebyla zlá, ani jednou jsem u ní nezaznamenal známky, že by měla špatný den - což je v dnešní době vzácné.

Z těchto důvodů Marii bez váhání doporučuji. Její profesionalita, empatie a schopnost předvídat a reagovat na měnící se potřeby klienta jsou zkrátka mimořádné. Díky ní jsem učinil významný pokrok na cestě sebepoznání a seberozvoje.

Z
Umístění: Marie Čech psychoterapie

S Marii jsem se cítila příjemně bezpečně a nestyděla jsem se sdílet své problémy a emoce. Dávala mi otázky, na které odpovědi vedli k jinému pohledu na mé situace.

Umístění: Marie Čech psychoterapie

Velmi milá terapeutka s vlídným přístupem, bez předsudků. Možná by nemusela vyhovovat klientům, kteří někdy potřebují více direktivní postupy. Hodnotím pozitivně.

Umístění: Marie Čech psychoterapie

Na Marii se s důvěrou obracím více či méně pravidelně již několik let. Svými nezaujatými otázkami mě vždy dovedla k tomu, abych získala nadhled a sama si uvědomila, jak se vymotat ze zdánlivě zašmodrchaných situací. Pokaždé, když od ní odcházím, odnáším si příjemný pocit klidu a spokojenosti. Věřím, že Marie dokáže pomoci komukoli, kdo má chuť v životě něco změnit.

Umístění: Marie Čech psychoterapie

Paní Brichovou mohu jen doporučit. Sezení s ní byla velmi příjemná a hlavně účinná - paní terapeutka opravdu naslouchá a díky vhodně zvoleným dotazům mě vždy nasměrovala k zamyšlení se nad mými problémy z jiného úhlu pohledu.

1 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz

Před 2 měsíci jsem měla větší psychické problémy. Od te doby se to docela uklidnilo až poslednich pár týdnů.. dva..tri se to zase rozjelo. Už předtím jsem zažila deprese a panicke ataky. Nikdy jsem se nelecila. Pred 5 lety jsem zila v psychickem teroru a domácím násilí. Dnes mi je sedmnáct a má to na mě větší dopad než bych chtěla. S otcem se nevidam, protože jakýkoliv náznak jeho přítomnosti ve mně způsobí ataku, byť je to i zmínka o něm. Již 6 let špatně spim, to uz beru za samozřejmost. Myslíte, že mám šanci úzkost, ataku, deprese, nespavost a vše s tim spojene zvládnout sama?

Dobré den, je zcela přirozené, že na minulost nejde zcela zapomenout a že na vás má vliv. Ptáte se na to, jestli máte šanci se z úzkostí a deprese dostat sama. Zeptejte se sama sebe, zda se z toho opravdu chcete dostat sama. Čtu, že toho je teď na vás opravdu hodně. Já za sebe doporučuji si v takovém případě popovídat s nějakým psychoterapeutem. Hodně síly Marie Brichová

Mgr. Marie Čech (Brichová)