Moje profesní zkušenost zahrnuje jak klinicko-psychologickou práci ve zdravotnictví, tak v oblasti psychologického poradenství. Při psychoterapii vycházím z Gestalt přístupu.
Zastávám názor, že klient má v sobě zdroje žít dobrý a uspokojující život, akorát tyto zdroje z nějakých důvodů plně nevyužívá ve svůj prospěch. Náplní psychoterapie je rozvinout tento potenciál.
Přednášková činnost v rámci zdravotnictví a psychologie
Katedra psychologie FSS MU (2012 - dosud): přednášky a cvičení: Klinická psychologie II, Psychosomatický přístup v medicíně a psychoterapii
Ustav lékařské psychologie a psychosomatiky, LF MU (2013 - 2017) přednášky a cvičení: Lékařská psychologie a psychosomatika, Psychologie komunikace
- psychoterapie
Individuální psychoterapie • 1 400 Kč
Psychologické konzultace • 1 200 Kč
Hledejte v názorech
Paní psycholožka vytváří velmi příjemnou atmosféru. Nebere se děsně vážně, což jsem už v minulosti zažila u předchozího terapeuta. Zároveň profík – uvážlivá, vysvětlí. Přišla jsem za ní s náběhy na panické ataky, úplně jsem ztrácela půdu pod nohama. Paní psycholožka mi vysvětlila, co se při panice děje a velmi jemně a citlivě jsme během našich rozhovorů (zajímavé byly sny a hra na písku) probraly důležité souvislosti. Jaké mám vlastně pocity a neřeším je, jak jednám s lidmi, což bylo někdy nelehké si uvědomit, ale paní psycholožka byla klidná, stála u mě a mě nakonec mnohá sebepoznání dost osvobodila. Úzkosti jsem zvládla bez léků, za což jsem na sebe pyšná a paní psycholožce vděčná.
Eva
petr
Lucie byla můj 3. terapeut a ze všech mi pomohla úplně nejvíc. Během několika měsíců se mi s její pomocí podařilo dosáhnout toho, co jsem potřeboval a chtěl. Po celou dobu se chovala profesionálně, zároveň však velmi vlídně a empaticky. Na konci terapie se mi s ní těžce loučilo. Nelze opominout také pěkné prostředí její praxe, kde se člověk dokáže uklidnit a soustředit. Jsem ji vděčný za pomoc a rozhodně ji mohu doporučit!
Barbora
Na této paní psycholožce je vidět, že pracovala i v nemocnici a rozumí i psychiatrii. Doporučili mi ji na dětském oddělení v Bohunicích. Už na začátku mě uklidnilo, že se mnou znovu probrala dceřinu zprávu z psychiatrie, vysvětlila nám, co jsme potřebovali. Moje dnes už skoro dospělá dcera k ní chodila něco přes rok. Dcera je introvert, ale paní doktorka to nějak dokázala. Skoro se dá říci, že nás provedla nejtěžšími obdobími, i když k ní chodila hlavně dcera. Pomohla tím celé naší rodině. Dcera po celou dobu studuje na těžké škole. Terapii teď ukončila a má se dobře. Paní psycholožka je citlivá, ale taky odbornice, vyzná se. Rozhodně doporučuji a ještě jednou Vám, paní doktorko, moc děkuji.
Jana
Paní Strachotovou mohu jen doporučit. Je velmi empatická, citlivá k potřebám klienta a autentická. Na sezeních jsem měla pocit, že má opravdový zájem mi pomoci.
Moc mi pomohla a za to ji velmi děkuji!
Odpovědi
6 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
Dobry den,
Muj syn (27 let) ma mentalni nemoc.
Schyzoafectiv disorder je jeho soucasna diagnoza. Navstevuje skupinove terapie a uziva nekolik druhu leku, jiz nekolik let.
Snazim se najit dalsi lecebnou alternativu, napriklad psychoterapii a nebo hypnozu.
Paul trpi uzkosti a paranoidni...Více
Dobrý den. Pro Vašeho syna by mohl profitovat i z individuální psychoterapie. Psychoterapie neodstraní přímo nemoc, ale může mu být oporou při zvládání potíží, o kterých píšete - úzkosti...Více

Dobrý den. Chci si zkusit nechat poradit ještě touhle cestou. Momentálně jsem v zahraničí, mám deprese asi půl roku. Před dvema měsíci to vygradovalo tak, že nejsem schopná chodit do práce a začala jsem užívat antidepresiva (citalopram 20mg/denně). Objednala jsem se k psychologovi, kde jsem by...Více
Dobrý den, chci Vás předně velmi podpořit, abyste se znovu zkusila obrátit na odborníky. Je škoda si ničit život depresí. I Vaše anticipačně pesimistické myšlenky "nebude to lepší" "žádný lékař ...Více