Společenství nezávislých terapeutů
Vyšehradská 49, Praha

Zobrazit ostatní profily psychologů v okolí

Nejčastěji hledané služby

Psychologické konzultace

Psychologické poradenství

Ostatní služby

Vyšehradská 49, Praha

Společenství nezávislých terapeutů

Klinickou a patologickou psychologii jsem vystudovala na univerzitě René Descartes v Paříži. Následně jsem na téže univerzitě absolvovala roční postgraduální studium v oboru projektivní psychologie (problematika diagnózy psychických poruch pomocí testů Rorschach a TAT).

V rámci studia ve Francii jsme působila jako stážistka na několika tamních psychiatrických klinikách a zároveň i v pražské Psychiatrické léčebně v Bohnicích (oddělení sexuálních patologií a oddělení protialkoholní léčby).

Po úspěšném ukončení studia jsem pracovala s dětmi s diagnózou PAS (porucha autistického spektra) v denním stacionáři francouzského Červeného kříže. Po návratu zpět do České republiky jsem dále působila jako psycholožka na Psychoterapeutické a psychosomatické klinice ESET. Náplní mojí práce byly individuální terapie, diagnostické a indikační pohovory, komplexní psychologická vyšetření, skupinové terapie v rámci denního stacionáře na oddělení neuróz, příprava a realizace týdenních terapeutických pobytů v přírodě, spoluúčast na vedení večerní docházkové skupiny zaměřené na neurotické poruchy a poruchy osobnosti, účast na arteterapii, relaxačních programech, atd.

Hovořím plynně francouzsky a anglicky.

Pohovory s paní Novotnou byly navzdory situaci, která vás k lékaři přivádí, velmi příjemné. Z Lucie vyzařuje klid a pochopení. Po každém sezení jsem se cítila vyrovnanější a sebevědomější, nabyla jsem přesvědčení, že vše má své řešení a vždy existuje cesta ven (nebo spíš dál?). Paní doktorka na cestu nenavádí násilím, ale jen lehce koriguje a uklidní. Zrcadlí vám samým otázky, na které s její pomocí najdete odpověď. Paní doktorku doporučuji a to hlavně kvůli lidskému přístupu a empatii.