1992 - 1998 Lékařská fakulta Masarykovy univerzity Brno - všeobecné lékařství
2007 - 2014 Postgraduální studium na lékařské fakultě LF MU Brno
Odborná praxe
1998 - 2008 Gynekologicko - porodnická klinika LF MU Brno (vedoucí lékař)
2008 - dosud Gynekologicko - porodnická klinika LF MU Brno (vrchní služby, velká operativa, konzultace COP)
2008 - 2010 Sanatorium Helios Brno (primář)
2010 - 2015 Reprofit International Brno (vedoucí lékař gynekologie a Centra onkologické prevence)
2014 - dosud GYNmeda Brno, UH (vedoucí lékař pracoviště a odborný garant)
Certifikace, atestace
2001 Specializovaná atestace gynekologie-porodnictví I.stupně
2005 Specializovaná atestace gynekologie-porodnictví - Evropská atestace (dříve atest. II.stupně)
2006 Certifikace k provádění operací na Robotickém systému da Vinci (pilotní projekt v ČR)
2007 Funkční licence F07 pro provádění kolposkopické expertízy
2008 Licence pro výkon vedoucí lékař – primář pro obor gynekologie a porodnictví
2009 Specializovaná atestace z reprodukční medicíny
2014 Obhajoba Ph.D.
Zahraniční stáže
2006 New Jersey, USA
2006 Paříž, Francie
Členství v odborných společnostech
Sekce asistované reprodukce ČGPS
Endoskopická sekce ČGPS
Česká odborná společnost pro cervikální patologii a kolposkopii, sekce ČGPS
Česká gynekologicko-porodnická společnost (ČGPS)
Členství ve výborech odborných společností
2006 - 2014 Česká odborná společnost pro cervikální patologii a kolposkopii, sekce ČGPS
Lidická 63a, Brno 602 00
E
Eva D.
Byla jsem před půl rokem na klinice Gynmeda na konizaci, kterou prováděl úžasný pan doktor Rotter. Zákroku jsem se bála, ale jela jsem prakticky přes celou ČR, aby ho mohla absolvovat jen v lokální anestezii, což, jak jsem zjistila, je jinde dost problém. Všude chtějí operovat jen pod celkovou narkózou. Pan doktor vše dopodrobna vysvětlil, zodpověděl všechny mé dotazy a tím vším mě uklidnil. Zákrok jsem prakticky ani necítila, odcházela jsem bez krvácení a bez bolestí. Ty se ostatně nedostavily ani později. Prostě jako kdybych ani na žádném zákroku nebyla. Prostředí kliniky je moc hezké a přístup ostatního personálu skvělý. Celá návštěva od vstupu do ordinace po odchod trvala jen asi 25 minut. Takže bych tímto chtěla i poděkovat za veškerou péči i přístup. Zatím mám výsledky dobré, ale kdybych ještě někdy na konizaci musela, jela bych zase na tuto kliniku.
pacientka
Moje zkušenost se netýká přímo práce pana doktorka, ale Gynmedy Brno (kterou zde není možné hodnotit zvlášť), kde je vedoucí lékař a odborný garant.
Ze stávající gyn. péče jsem chtěla přejít do Gynmedy. Čekala jsem asi rok, než bude mít volnou kapacitu (což je pro mě v pořádku), ale když se mi pak ozvali z recepce, že mají volno, a já jim na dotaz sdělila, kam aktuálně docházím, dozvěděla jsem se, že pracoviště mají společnou dohodu o "nepřebírání pacientů". Ujistila jsem se, že jde taky o případy - jako ten můj - kdy má pacient zájem přejít z vlastní vůle a motivace, bylo mi to potvrzeno.
Považuji to jednak za neetické, ale je to i nezákonné. Podala jsem tedy stížnost na Českou lékařskou komoru, kde ji přijali a začali prošetřovat.
Hodnocení píšu i zde, aby se pacientky mohly utvrdit v tom, že mají ze zákona právo na výběr lékaře (s volnou kapacitou) a taky doufám, že společně se stížností podanou na ČLK tento příspěvek pomůže k tomu, aby Gynmeda od této nezákonné praktiky upustila.• Gynmeda Brno • Jiný •
Marie
27. června jsem byla jsem na zákroku /odstranění polypu / u pana doktora Rottera. Hledala jsem alternativu oproti klasické hospitalizaci s výkonem v celkové narkóze. Čekací doba byla krátká, termín zákroku byl domluven za 10 dní od doby objednání. Pan doktor byl velmi milý, empatický, vše podrobně vysvětlil. Zákrok proběhl rychle, bezpečně, bezbolestně / 10 min. záležitost / podle mých představ. Přístup celého personálu byl empatický, prostředí kliniky bylo příjemné, Velmi oceňuji profesionalitu pana doktora Rottera, byla jsem velmi spokojená a všem doporučuji tuto kliniku.
Martina
Byla jsem u pana Doktora na konizaci a byla jsem naprosto nadšená. Velmi empaticky a srozumitelně vše vysvětlil. Zákrok byl velice rychlý a je neuvěřitelné, že něco takového jako jsou prekancerozy lze řešit, právě i díky panu Doktorovi, takto elegantně a hlavně bezpečně. Celkový přístup celého personálu a interiér a vybavení zařízení Gynmeda je pak pomyslnou třešničkou na dortu. Vím, jak je práce ve zdravotnictví psychicky i fyzicky náročná, proto i velkou vstřícnost a milé vystupování neberu jako samozřejmost, ale jako skvělý bonus k precizní a odborné péči. Děkuji, že děláte pro ženy a jejich zdraví maximum!
Lucie Baránková
Naprosto profesionální a empatický přístup celé kliniky. MUDr. Leopold Rotter, Ph.D je naprostá kapacita ve svém oboru, který navíc dokáže lidsky vše vysvětlit a klienty uklidnit. Byla mi provedena hysteroskopie v lokále nejmodernější technologií - ani jsem nevěděla, že nějaký zákrok podstupuji, bezbolestně a rychle. TOP!!! Děkuji také celému skvělému personálu.
Jarmila
Vynikající pan doktor, vše krásně vysvětlil, uklidnil a zákrok provedl naprosto perfekně . Všem doporučuji tuto kliniku, všichni jsou moc hodní a mají profesionální přístup. Příště už se rozhodně nebudu bát. A pro všechny pacientky.....injekce na umrtvení vůbec nebolí, necítíte to :-)
Kristýna D.
Příjemné prostředí, moc milý a ochotný personál. Vše naprosto profesionální, a to tak, jak si to ve zdravotnickém zařízení 21. století představuji.
H. P.
Na klinice jsem byla velmi mile překvapena přátelským a profesionálním přístupem celého týmu a nečekaně hladkým průběhem zákroku, kterého jsem se zcela zbytečně velmi obávala. Můj pozitivní dojem ale narušilo kouření personálu v bílých pláštích, který jsem potkala před vchodem. Sama jsem nekuřačka a asi proto jsem cigaretový kouř cítila i v prostorách kliniky a to podle mě k prvotřídnímu lékařskému zařízení, jakým Gynmeda je, opravdu nepatří... Jinak ale top.
Hana Z.
Velmi oceňuji profesionalitu pana primáře a celého týmu kliniky. Na vyšetření, které se běžně provádí v celkové anestezi jsem hledala alternativu a neváhala jsem na brněnskou kliniku cestovat přes celou republiku. Od prvotního kontaktu se mi dostávalo informací a péče podle mých představ. Samotný zákrok byl opravdu bezbolestný a měla jsem pocit, že jsem zde jako pacientka vítaná.
E
Ester B.
Nejmilejší doktor, co jsem zažila. Až se to zdálo neuvěřitelné. Vše podrobně vysvětlí, problém chce řešit co nejdříve, nic neoddalovat. Zákrok byl bezbolestný, přístup celého personálu vynikající plus příjemné prostředí kliniky.
Odpovědi
1 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda by bylo možné se u vás vyšetřit jelikož před třemi lety mi bylo diagnostikovano prekancerozu delozniho cipku proto bych chtela celkově odborné vyšetření děkuji Za odpověď
není problém, objednejte se cestou recepce 7.3.4. 4.2.1.5.4.0
dr.Rotter