Od r.2008 mám registraci jako privátní porodní asitentka - ambulance porodníasistentky. Pečuji o těhotné ženy (poradny, předporodní kurzy, cvičení), o ženy při porodu (vedení porodu), o ženy po porodu (kontrola ženy po ambulantním porodu, poradna v péči o mimiko, laktační poradna, manipulace s miminkem, masáže miminek, cvičení žen po porodu, cvičení s miminky, poradna, jak správně pečovat o miminko po traumatickém porodu)
Od ledna 2013 spolupracuji s porodnicí ve Vyškově jako externí porodní asistentka, kam doprovázím a pečuji o své klientky při porodu. Mohou využít absolvovat u mne i na poradny před porodem a po porodu doma.
Členství v odborných organizacích:
Viceprezidentka Unie porodních asistentek
Vzdělání v oboru:
SZŠ obor porodní asistentka v r. 1984
Zobrazit ostatní profily porodních asistentek v okolí77 názor pacienta
Dominika Mrověcová
Děkuji Laďce Ryšavé za perfektní podporu v přípravě na porod i v jeho průběhu.
Díky její péči během těhotenství jsem nemusela od začátku pátého měsíce kvůli vzniklým komplikacím jen polehávat a obávat se předčasného porodu. S pomocí Laďky, s doporučenými cviky, jsem strávila nakonec klidné a příjemné těhotenství téměř bez bolesti zad a především soběstačně, aniž bych strávila zbylé 4 měsíce v leže a bez pohybu.
Dále bych chtěla vyzdvihnout jeji profesionalitu a zároveň velmi citlivý a osobní přístup u porodu. Cítila jsem se díky ní i v tak specifické situaci jako je porod - jako v bavlnce. Cítila jsem se dobře, prošla jsem celým porodem vnitřně v klidu a soustředěně na přicházející miminko. S pocitem, že to společně zvládneme.
Absolvovala jsem také předporodní kurz, který rozhodně doporučuji. Spoustu praktických rad a cvičení, učení se správného dýchání a vhodného uvolnění před porodem, polohy při porodu atd.
Takže Laďku určitě doporučuji. :)!!
Marie Velebová
Laďka je naprosto skvělá žena na pravém místě. Neumím si představit lepší kombinaci vlastností, schopností a dovedností pro péči o těhotné ženy a ženy po porodu. K Laďce jsem chodila na předporodní kurz, cvičení pro těhotné, individuální poradny, měla jsem ji u porodu a nakonec jsem její služby využila i krátce po porodu v nelehkém začátku šestinedělí. Rozhodnutí pro to mít u svého porodu Laďku hodnotím jako jedno z nejlepších ve svém životě. Její péče, podpora, rady a uklidnění pro mě byly a jsou nedocenitelné a pokud mě potká další těhotenství, rozhodně se s důvěrou obrátím opět na ni. Děkuji!
Daniela Rybová
Moc doporučuji! Chodila jsem na předporodní kurz, cvičení pro těhotné a na poradnu Laďky Ryšavé. Na kurzu se dozvíte spousty zajímavých informací a do hloubky, zároveň je to velmi příjmené zábavné povídání, které Vás podpoří a pozitivně naladí, což jsem jako těhotná velmi ocenila, škoda, že už to skončilo. Zároveň se můžete na cokoli zeptat a Laďka Vám ráda odpoví a poradí. Na individuální poradně a těhotenském cvičení se mi moc věnovala a pomohla, za to moc děkuji. Laďka má velké množství praktických zkušeností, které uplatňuje na kurzech, poradně a také velký entuziasmus pro obor. Jako porodní asistentku u vlastního porodu jsem neměla šanci jí poznat, ale určitě bude skvělá.
Dorka š.
Laďka je naprosto výjimečná, empatická a úžasná žena. S Laďkou musíte zažít předporodní kurz, díky kterému si nebudete připadat jako ryba ve vodě. Vše smysluplně vysvětlí,tak že máte pocit příjemného klidu a nadšení. Ochotně a klikoliv pomůže, když potřebujete jakékoliv poradenství. Své práci je naprosto oddaná. Jsem vděčná, že jsem Laďku mohla poznat. Díky
Irina
Moc doporučuji Laďku Ryšavou a její předporodní kurz. Velmi si vážím její osobní přístup a moc jsem vděčná, že jsem se na ní mohla vždy obrátit s čímkoliv a ona ráda mi pomohla a podpořila.
Gabriela Kodenková
Laďka je naprosto skvělá! Docházela jsem k ní už v průběhu těhotenství, vždycky mi pomohla, vysvětlila a opečovala mě a miminko. Porod byl rychlý a Laďka se od nás nehnula na krok a pomáhala mně a miminku, co to šlo, aby byl porod hladký. Zároveň byla pořád na telefonu, když jsem byla na oddělení šestinedělí a radila mi na dálku i co se týče kojení. A velmi ochotně za mnou přišla na pokoj i po noci, kterou strávila s jinou ženou u porodu, aby mi poradila a podpořila mně. Pokud bych někdy rodila znovu, nebudu váhat ani na minutku a Laďku budu chtít mít zase u porodu. Díky ní mám skvělou zkušenost a nádherný zážitek při narození naší dcery. Laďko, moc děkuji!
Eliška S.
Laďka se mi skvěle věnovala, vždy mi všechno vysvětlila a poradila. Je to empatický odborník, ze kterého vyzařuje klid. Dala mi výborné tipy i před porodem, abychom předešly případnému trápení po porodu (třeba se střevy). Porod byl vynikající, bez nadsázky si to s námi odedřela. Její péče je skvělá a doporučuji ji všem.
Martina Hvezdova
Laďce jsem vděčná za péči a podporu v těhotenství a při porodu, díky ní jsem mohla po dvou sekcích porodit ve Vyškově přirozeně, porod byl úžasný, nebýt jí, byl by i třetí porod sekcí. Děkuji za umožnění prožítí úžasného přirozeného porodu.
Martina Hvězdová
Markéta Polášková
S Laďkou jsem rodila v srpnu 2015 svou první dcerku a myslím, že "odměna" za její práci byly pro mě i pro partnera jedny z nejlépe vynaložených peněz v našich životech. Vše proběhlo v pořádku, celou dobu byl přítomen jen můj partner a Laďka, neměla jsem žádné poranění, dcerku jsem měla od první chvíle u sebe, kromě chvíle, kdy jsem se sprchovala. Navíc jsem měla po porodu (tedy samozřejmě ne hned, až po vyspání se) tolik energie, že jsem měla pocit, že budu hory přenášet :) Teď čekáme druhé miminko a Laďku už mám domluvenou, doufám, že to vyjde :)
Lucie Karmová
Můj porod (červen 2018) byl vyvolávaný a rozhodně nevypadal jako přirozený proces, který jsem si vysnila, bylo to náročné a bála jsem se. O to více jsem ocenila Laďčinu pomoc a profesionalitu. Celou dobu mě povzbuzovala, masírovala, polohovala, nahřívala a pečovala o mne. Věřila jsem, že má celou situaci pod kontrolou, viděla jsem, jak komunikuje s personálem ve Vyškově, a mohla jsem se soustředit jen sama na sebe. Nakonec se mi bez jediného poranění narodilo krásné miminko a okamžitě po akci mi bylo tak dobře, že nebýt prvorodička, co o dětech nic neví, nechala bych se manželem odvézt spokojeně domů. Jsem si úplně jistá, že všechno tak krásně dopadlo i díky Laďce. Kéž by každá žena mohla mít u porodu někoho, jako je ona!