PhDr.
Psychotherapy in English (50 minutes) • 3 000 Kč
Individuální psychoterapie (50 minut) • 2 000 Kč
Konzultace online • 2 000 Kč
Způsoby platby: Bankovní převod
Pro nové pacienty je třeba uhradit setkání dva dny předem. Číslo účtu *********/****. Po setkání obdržíte fakturu s variabilním symbolem.
Platba za konzultaci je přeposlaná přímo specialistovi. Specialista sám určuje způsob rušení návštěv a vracení peněz pacientům.
V případě problémů s platbami kontaktujte specialistu.
Nezapomeňte, že ZnamyLekar.cz neúčtuje žádné dodatečné poplatky za objednání návštěvy a nezpracovává platby jménem specialisty.
Jiné aplikace pro videohovory:
aby naše online setkání proběhlo plynule, doporučuji si projít nasledovní kroky:
1) Stáhněte si video komunikátor, třeba Skype (https://www.skype.com/en/get-skype) nebo Zoom (https://zoom.us/download). Konzultovat ale můžeme i přes Facebook videohovor, vps.meet.cz (end-to-end sifrovany videohovor bez registrace), a další - klidně navrhněte.
2) V případě potřeby si vytvořte si nový účet, nebo se ujistěte, že si pamatujete přihlašovací údaje k existujícímu účtu.
3) Přidejte si mě mezi kontakty (moje skype id - Kateřina Matoušková, matouskova.katka, email ************************).
4) Zkontrolujte své internetové připojení, dostatečné soukromí a buďte připraveni 5 minut před konzultací.
5) Sezení trvá 50 minut.
6) Po sezení obdržíte fakturu na platbu převodem na účet.
7) Zrušení nebo změna termínu je možná 2 pracovní dny předem. Při pozdním zrušení je třeba setkání uhradit, jako kdyby proběhlo, a to i v případě zrušení ze závažných důvodů.
Děkuji a teším se na setkání,
Katka Matoušková* Některé informace se nezobrazují kvůli ochraně osobních údajů. Uvidíte je po objednání konzultaci.
Připravte se 10 minut před konzultací. Ujistěte se, že je váš telefon nebo počítač nabitý. Pro video konzultaci zkontrolujte připojení k internetu a nastavení mikrofonu a kamery. Můžete také připravit svou lékařskou dokumentaci (např. výsledky vyšetření).
Nejčastěji hledané služby
Individuální psychoterapie (50 minut)
Online konzultace
Konzultace online
Online konzultace
Ostatní služby
Koučink (80 minut)
4 000 Kč
Soukromá psychologická a psychoterapeutická ordinace
Psychologická konzultace (50 minut)
Soukromá psychologická a psychoterapeutická ordinace
Psychotherapy in English (50 minutes)
3 000 Kč
Publikace a články
Radka
Dnes jsem se viděla s dr. Matouškovou poprvé; díky jejímu přístupu plnému pochopení jsem nepociťovala ostych promluvit o tom, co mne tíží. Trpělivě mě vyslechla a pomohla nahlédnout věc objektivněji. Setkání pro mne bylo velice příjemné. Bude-li třeba, ráda paní doktorku znovu vyhledám.
T.J.
Velmi prijemne posedeni. Pani doktorka je chapava a velmi mila dama
Zuzana
Vyjadrenim svojho názoru chcem podakovat Katke za efektivnu pomoc pri mojej ceste spracovavania emocii, zbavovania sa strachov a sebapoznavania. Jej pragmaticky pristup a citliva snaha pomoct mi spoznat samu seba ma nasmerovala smerom ktory mi dava zmysel. Dakujem :)
O. S.
K paní doktorce jsem chodil na terapii zhruba rok a půl. Přišel jsem řešit vztahové problémy, ale postupem času jsme zabrousili i do oblasti vztahů s rodiči, vnímání sebe samého, práce a mnoha dalších. Paní doktorka mi pomohla nalézt jádro mých "problémů" a pochopit, jak s nimi dál pracovat. Jednotlivá sezení byla vždy velmi příjemná, a to i když se řešily vážnější témata, a odcházel jsem vždy o něco uvolněnější. Paní doktorku můžu jednoznačně doporučit a pokud bych někdy v budoucnu cítil potřebu znovu využít služeb psychologa, vím za kým zajít.
PhDr. Kateřina Matoušková
Dobrý den, O., moc mě těší Vaše zpráva a hodnocení. Projít psychoterapií vyžaduje odvahu, ochotu na sobě pracovat a schopnost přijímat i to těžké jak na sobě, tak na životě. Vám se dařilo toto vše a proto Vám terapie mohla být užitečná. Díky za naši společnou práci a přeju co nejvíc spokojených období, Katka
Lukáš Doležal
Pomoc paní Kateřiny jsem vyhledal z důvodu přetrvávajících úzkostných stavů a rozhodně ji mohu jen doporučit. Naše spolupráce trvala bezmála 2 roky a přístup paní Kateřiny byl vždy velmi empatický a věcný. Díky její pomoci se mi podařilo své pocity lépe pochopit a rovněž se s nimi naučit pracovat. Vzhledem k faktu, že jsem v minulosti již vyhledal služby jiných terapeutů, mohu s čistým svědomím říci, že paní Kateřina mi pomohla zdaleka nejvíce. Ještě jednou moc děkuji.
PhDr. Kateřina Matoušková
Dobrý den, Lukáši, děkuju za krásnou zpětnou vazbu. Moc mě těší Vaše slova. Zlepšení svých potíží jste si odpracoval, je výsledkem Vaší ochoty jít do toho, hledat cesty, zkoušet nové věci. Vždycky mě velice potěší, když dostanu zprávu, že se mému klientovi vede dobře. Ať to trvá, jak dlouho je to jen možné! Katka
Dita Bednaříková
Katka je moc milá a naše setkání měla efekt. Vyhledala jsem ji v oblasti profesního koučingu, kdy jsem měla po 8 letém působení v korporaci syndrom vyhoření. Nevěděla jsem ale, CO přesně chci dělat. Společně jsme se dopracovaly k oblasti, která mi je velmi blízká a ve svém volném čase jsem se ji věnovala i po té teoretické stránce. Nyní pracuji jako obchodní zástupce vinařství . Katko, ještě jednou díky moc!
Ladislav
Dostal jsem se do složitější životní situace, se kterou jsem si sám nevěděl rady. Uvědomil jsem si ze se bez pomoci odborníka neobejdu. Na znamylekar.cz jsem našel Kateřinu Matouškovou a z komentářů nabyl dojmu, že poskytuje přesně ten typ terapie která by mohla fungovat. S terapií jsem neměl předchozí zkušenosti, jen povrchní představu se spoustou stereotypů.
Jelikož jsem v té době žil v zahraničí a také kvůli komplikacím s COVIDovou pandemií proběhla větší část sezení online přes Skype. Rozhodně to nebylo na škodu a byl jsem sám velmi překvapen jak dobře může terapie fungovat online bez osobního kontaktu.
Recenzi píšu zpětně po ukončení pravidelných sezení v průběhu něco málo přes rok. Paní Kateřina Matoušková mi moc pomohla a velice oceňuji její přímý přístup a otázky na které bylo často složité odpovědět ale právě hledání odpovědi pro mě byla cesta vyznat se sám v sobě. Poté co jsem se přestěhoval zpátky do Česka a situace to dovolila probíhaly sezení osobně a přišlo mi že se terapie stala intenzivnější. Rovněž velice oceňuji způsob jakým jsme terapii ukončovali. Společná rekapitulace mi teprve naplno odhalila jaký kus cesty jsme spolu prošli.
A když se ohlédnu zpět na poslední rok jsem sám překvapený jakmile se můj život změnil. K lepšímu. Žiji spokojený vyrovnaný a plný život. Z části díky vědomí, že pokud bych se dostal do situace kterou sám nebudu zvládat můžu se kdykoliv obrátit na paní Kateřinu.
Terapii bych doporučil každému. Jsem přesvědčen že duševní zdraví vyžaduje pravidelný trénink a dobrého trenéra. A tím paní Kateřina rozhodně je!
Bára
Katka je skvělá. Už před několika lety jsem s ní pracovala jako s koučkou při potřebě profesní změny. Tentokrát jsem její pomoc vyhledala, když jsem potřebovala řešit osobní problémy. Nejdřív jsem si bláhově myslela, že odejdu po pár sezeních s několika dobrými radami, jak vést osobní komunikaci. Katka mě ale prostřednictvím terapie přivedla k tomu, že řešení si nesu sama v sobě - a já doteď nepřestávám žasnout nad tím, jak dobře to funguje. Navíc Katka disponuje úžasnou schopností pojmenovat věci pravým jménem a vystihnout podstatu problému - ale bez toho, aby vás někam tlačila. Katko, děkuju.
Helene Hýlová
Dlouho jsem nechtěla začít terapii, i když jsem věděla, že bych ji potřebovala. Když jsem potom potkala Katku, hned jsem jí důvěřovala a věděla jsem, že se jí můžu svěřit. Ukázalo se po pár měsíců setkání, že je opravdu empatická, a zároveň autentická. Přirozenost byla pro mě důležitá, protože jsem potřebovala mluvit s člověkem, a ne s psychologickou příručkou :) Tak mi pomohlo, že Katka je lidská a má smysl pro humor, i když vždycky je zatím citět, že je profesionál s velkou zkušeností. Je podle mě dobré, že prosí často o zpětnou vázbu a lehce vede rozhovory. Člověk se pak méně ztrácí. To doprovázení nezměnil ale to, že jsem si mohla vybrat téma nebo směr rozhovorů. Zkrátka můžu Katku jen doporučit a jsem vděčná, že jsem měla štěstí a našla ji :)
H. F.
Paní doktorka je velmi příjemná, empatická, díky jejímu vedení jsem získala představu, na co zaměřit pozornost při řešení problémů. Těším se na další spolupráci.
Odpovědi
8 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
Dobrý den.
Minulý rok 9/2021 jsem prodělala zamlklé těhotenství s následnou revizí dělohy. Vše proběhlo dobře vč. následné rekonvalescence i psychicky jsem se s tím vyrovnala. Po doporučení, mé gynekoložky jsem se po 3 MS začali znovu snažit a k našemu překvapení se nám zadařilo napoprvé. Momentálně jsem v 15 týdnu a vše je a bylo v naprostém pořádku i prvotrimestrální screening, který byl 14.2. Můj problém je psychický. Mám hrozné ataky stresu a úzkosti, že se vše bude opakovat. Týden před každou kontrolou se i připravuji, že si opět vyslechnu špatné zprávy. Neustále brečím, dokonce jsem i znova začala kouřit, což vše jen zhoršuje. Nemám žádné příznaky těhotenství, jen občasný tlak v prsou, jinak nic a ten pokaždé, když vymizí, tak je to ještě horší, protože přesně tak to bylo v prvním těhotenství. Díky tomu si těhotenství nechci ani moc připouštět a absolutně si ho neužívám. Stále si říkám, že jak to má být, tak to bude. Hledala jsem ve své okolí psychologii, ale bohužel nikde neberou nové pacienty a ani nevím, zda bych o tom dokázala s někým mluvit. Mám skvělého manžela, ale bohužel mé strachy si on absolutně nepřipouští a vždy se to snaží zlehčit. Nevím ani o nikom ve svém okolí, kdo si něčím takovým prošel a dokázal mě alespoň trochu pochopit. Je mi již 31 let, takže už nejsem ani nejmladší. Má gynekoložka mi řekla, že až ucítím pohyby, že to bude lepší. Já už prostě nevím, co mám dělat a mám strach, abych si další potrat svým chováním nepřivodila. Má vůbec tato situace řešení. Děkuji za jakékoli doporučení a odpověď. Přeji hezký den.
Dobrý den, je mi moc líto, že máte takový stres. Těhotenství je obvykle doba velkých změn a nápor na nervy, obvykle jsme citově velmi rozkolísané a prožíváme vše mnohem intenzivněji. A nedivím se, že se bojíte, aby se vaše zkušenost nezopakovala. Asi pro vás bylo to zamlklé těhotenství těžší, než to v dané chvíli vypadalo?
Máte nějakou zkušenost třeba s mindfulness? Zkuste nějaký mindfulness kurz, existují online i osobně, já za sebe můžu doporučit kurzy, které vede Marcela Roflíková, nebo Jan Honzík, nebo Jan Benda. V mindfulness se učíme přijímat věci, jak přicházejí, a to včetně nepříjemných pocitů, a méně se jimi nechávat zahltit. A učíme se v klidu sedět, dýchat, navázat kontakt s vlastním tělem, a nacházet v tom vnitřní klid. Jestli ale nemáte zkušenosti s mindfulness, je opravdu užitečné dát si nějaký kurz, nebo existují aplikace, které obsahují řízené meditace. Například Headspace nebo Buddhify. To by mohlo hodně pomoct.
Rozhodně doporučuju hodně relaxovat a dělat příjemné věci, i když se necítíte zrovna dobře. Cokoliv, co vám dělá dobře. Jestli máte ráda procházky v lese, procházet se v lese. Jestli ráda plavete, plavat. Můžete se zkusit naučit také relaxovat. Na mých stránkách si můžete stáhnout tzv. autogenní trénink, píšu tam, co to je a je tam i nahrávka, kterou myslím jde i stáhnout. Článek na mém blogu se jmenuje "Jak relaxovat a taky trochu něco
panické poruše", ale bohužel do tohoto textu nesmím vložit odkaz, systém pak zprávu neodešle.
Samozřejmě můžete využít psychoterapii. Možná by vám pomohlo vrátit se k zážitku se zamlklým těhotenstvím a znovu to zpracovat. Často vnímáme takováto životní neštěstí jako vlastní selhání, jako kdybychom za to nějak sami mohli, jako kdyby to o nás říkalo, že jsme k ničemu. Taky se můžou ve vašich stresech projevovat jiné starší nezpracované zážitky, i jiné současné potíže. Já momentálně přijímám nové klienty, ale mám vyšší sazbu, takže je to ke zvážení.
Věřím, že svoje potíže zvládnete. Nebojte se o nich mluvit. Můžete i manželovi říct, co byste od něj potřebovala. Snaží se vám pomoct, ale nedělá to moc šikovně. Zlehčování nepomáhá. Tak mu zkuste říct, jakou reakci byste si od něj přála. "Když se takhle cítím, nepomáhá mi, když to zlehčuješ. Potřebuju, abys mě objal a řekl mi, že při mě stojíš, ať už to dopadne jakkoliv" nebo cokoliv jiného, co byste od něj potřebovala. Někdy jsou naši milující blízcí trochu natvrdlí a potřebují návod :-). Držím palce.
je mi 16 let a mám otázku zda by šlo se obejnat k psychologovi bez vědomí rodičů. Už delší dobu mě trápí opravdu nepříjemné myšlenky, pocity a pár dalších věcí, se kterými si nemůžu poradit sama, rodiče mi bohužel nejsou schopný z osobních důvodů pomoc. Popřípadě jak by to bylo s platbou či to hradí pojišťovna?
Předem děkuju za odpověď a přeju hezky zbytek dne.
Dobrý den, ano, můžete se objednat k psychologovi bez vědomí rodičů, v 16 letech není souhlas vyžadován. Pokud by to měla hradit pojišťovna, musíte najít psychologa, který pracuje na pojišťovnu. Na mých stránkách, které najdete v mém profilu tady na Známý lékař, na záložce Ceník mám odkaz na seznam všech českých klinických psychologů spolupracujících s VZP. Pokud jste z Prahy, znám jednoho terapeuta, který pracuje na pojišťovnu na Poliklinice Prosek. Pokud byste chtěla kontakt, napište mi soukromou zprávu, pošlu vám na něj kontakt. Nechci tady uvádět veřejně jeho jméno bez jeho souhlasu.
Psychologové s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Praze
Psychologové s Oborová zdravotní pojišťovna v Praze