Soukromá praxe
Karlovo náměstí 317/5, Praha

Bezpečnostní opatření v této ordinaci

Zobrazit

Přijímám: dospělí

Zobrazit ostatní profily psychoterapeutů v okolí
Psychosomatická klinika
Patočkova 712/3, Praha 6, Praha

Přijímám: dospělí

Zobrazit ostatní profily psychoterapeutů v okolí

Umístění: Soukromá praxe Jiný

Ke Katerine jsem dochazela kvuli mnohaletym uzkostem a velmi narocnym psychickym propadum. Diky prozitkum primo pri terapii jsem nasla uvnitr sebe vetsi pocit bezpeci, jistoty a napojeni na sebe. Katerina mi pomohla najit paralely v nynejsim prozivani s prozitky z detstvi, cimz jsem ziskala jasnejsi predstavu o puvodu uzkosti. Naucila me strategie, jak s neprijemnymi stavy pracovat v beznem zivote. Vsechno tohle me hodne ukotvilo a tema uzkosti a propadu prestalo byt strasakem meho zivota. Jsem ji nesmirne vdecna za empaticky pristup, prakticnost a schopnost pojmenovat a utridit chaos, ktery jsem vnitrne prozivala.

Umístění: Soukromá praxe Jiný

Paní psychoteraeutka je obrovsky empatická, umí poradit i naslouchat. Již při první terapii jsem se dokázala díky jejímu vedení uvolnit a opravdu mi velmi pomohla. Moc děkuji.

Umístění: Soukromá praxe Jiný

K paní Erlebachové chodím pravidelně již několik let. Naše setkání jsou pro mě díky jejímu citlivému a empatickému vedení bezpečným a komfortním prostorem, ve kterém s ní mohu bez rozpaků konzultovat jakákoli témata.

T
Umístění: Soukromá praxe Jiný

Terapie s paní Erlebachovou mi velice pomáhá. Chodím k ní pravidelně každý týden déle než rok a za tu krátkou dobu jsem se posunul více než za roky terapií u jiných terapeutů, které jsem navštěvoval. Oceňuji, že mě skutečně poslouchá a velice často i rozumí, co se snažím říct. K terapii přistupuje kreativně, adekvátně situaci navrhne techniky, které by mohly pomoci, a je na vás, na co se cítíte, popř. máte volnost zabývat se úplně něčím jiným. Technik zná opravdu celou řadu. Vedle aktuálních problémů ale sleduje i dlouhodobější záměr, na kterém se domluvíte a kam terapie směřuje. Praktickou část považuji pro sebe za nejpřínosnější, díky ní jsem se naučil mnoho o sobě a svém těle, jak zvládat náročné situace a více přijímat sebe takového, jaký jsem. Vřele doporučuji. Děkuji

Š
Umístění: Soukromá praxe Jiný

Kateřina vede setkání velmi citlivě, empaticky se zacílením na potřeby konkrétního klienta. Je vidět a cítit, že sama má letité bohaté zkušenosti nejen odborné a lidské. Velmi jsem ocenila, že vždy vyzdvihla to, co se v terapii podařilo.

Umístění: Soukromá praxe Jiný

Pravidelná terapeutická setkání s Kateřinou mi jsou velkou oporou v životě. Učím se praktikovat mindfulness, meditovat, zklidňovat se. Poznala jsem spoustu technik a cvičení, kterými si můžu pomáhat, když mi není dobře. Otevíráme spolu témata a komnaty, do kterých bych se sama nevydala. Je to pro mě velmi obohacující léčebný proces na cestě ke svému podstatnému, vnitřnímu já.

Umístění: Soukromá praxe Jiný

Mám za sebou dlouhodobou psychoterapii slovem, která mi nesmírně pomohla. Jsou ale oblasti, kde slova nefungovala. Emoce mě zavalovaly a moc jsem si s nimi nevěděl rady. S Kateřinou jsme začali pracovat s tělem a jeho reakcemi. Naučil jsem se postupy, které mi pomáhají právě v případech, kdy mě emoce zavalí. Díky nim jsem schopen situaci zvládnou lépe a rychleji. Dávají mi pocit opory a jistoty.
Kateřina je velmi vnímavá a pracuje citlivě právě s tím, co se v danou chvíli ukazuje a přichází. Cítím se s ní velmi dobře a bezpečně. Její terapii můžu vřele doporučit!

Umístění: Psychosomatická klinika Jiný

Mindfulnes kurs, 8 týdenní, skutečně změnil mé prožívání světa a stále mění, protože úspěšně zavedl do mého života praxi meditace. Získala jsem větší nadhled a zklidnění. Vedení Kateřiny bylo empatické, respektující a laskavé. Jsem vděčná, že jsem ho mohla zažít.

Umístění: Soukromá praxe Jiný

Ke Kateřině docházím od roku 2015 na psychoterapii, prožila jsem složité dětství i mládí, mám zdravotní obtíže, což jsou okolnosti, které mě donutily vyhledat odbornou pomoc. Přístup Kateřiny je plně respektující, jemný a empatický. Na každém našem setkání vytváří bezpečný prostor pro terapeutickou práci. Perfektně kombinuje metody a přístupy práce na míru aktuálním potřebám, se kterými přicházím, navíc je možné pracovat s tělem a energií, čili nepracujeme pouze slovně. Práce s tělem je oproti klasické psychoterapii dalším kanálem, díky kterému klient může doslova na vlastní kůži prožít a nechat se prostoupit pocitem bezpečí, důvěry a podpory. Za ty roky společné práce mám ke Kateřině plnou důvěru a není téma, které bychom nemohly společně otevřít a pracovat na jeho uzdravení. Díky ní se začínám orientovat ve složitém terénu vnitřního světa, zraněních, stínových tématech a mechanizmech znovuotevírání vnitřních ran a nacházím zdroje k jejich ošetření, zpracování.
Velmi Kateřině děkuji za světlo a teplo, které vnáší do mého života.

Umístění: Psychosomatická klinika Jiný

neurazí, nenadchne. mindfulness kurz s očekávatelným programem a obsahem, nic navíc, chybí dynamika, trochu nudné. terapie vlídná, otevřená názorům a vstupům účastníků (možná až moc, někdy jsou vstupy typu rada dalšího spíše rušivé a ne vždy vítané)

4 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz

Dobrý den, prosím, stále váhám s návštěvou odborníka, ale jsem denodenně ve stresu a nevím, jak z něho ven...zabýváte se i úzkostmi, problémy s komunikací a syndromem vyhoření?
Děkuji

Zdravím Vás, úzkosti, problémy s komunikací a syndrom vyhoření může mít velmi úzkou souvislost. Každý, kdo je dlouhodobě vystaven tlaku a stresu nakonec na svém těle začne pociťovat symptomy - bolesti hlavy, smutné, mlčenlivé nálady, slabé dýchání, skleslost, nebo naopak nemožnost odpočinku, či silné únavy, může se objevovat pocit, že "nemohu mít z ničeho radost" atp. Velmi doporučuji na nic nečekat a co nejdříve vyhledat psychoterapeuta. Můžete zkusit institut Biosyntézy, tam jsou fajn terapeuti, nebo Centrum Alivio, pokud jste z Prahy

Kateřina Erlebachová

NeDobrý den,ráda bych se Vás zeptala.Již navštěvují psychiatra už 12 měsíců, léky pravidelně užívám cca 7 měsíců,adjuvín po jedné tabletě denně..Navštěvuji i psychologa cca. 4 měsíce.Před rokem po nemocí jsem měla pan.ataky.Dnes trpím depresi či úzkosti.Přesná diagnóza mi nebyla určena.Prosím o Vás o radu.Nekdy se cítím dobře ale stále se stavy vracejí že musím užít Neurol.Proč se stále stavy vracejí?Myslela jsem že se tomuto umím už ubránit ale bohužel a nebudu se tomuto podávat ale někdy je to nezvladatelné.Děkuji předem za odpověď.PŽ

Zdravím Vás, paní PŽ
to, že se Vám stavy, které popisujete vracejí po nemoci je přirozené. Z Vaší zprávy jsem vyrozuměla, že se intenzívně věnujete terapii a chodíte i k psychiatrickému vyšetření. Je dobré, že děláte hodně proto, aby se Váš stav zlepšil. Vidím, že navštěvujete psychologa teprve 4 měsíce. To je dost krátká doba na to aby byly změny vnímatelné. Podporuji Vás v tom, aby jste vydržela a zhodnotila změny po delší době návštěv u psychologa. Pokud by jste chtěla využít i doplňkové terapie - práce s tělem, můžete zavolat na Psychosomatickou kliniku na Břevnov a objednat se. Ráda se Vám budu věnovat. S přátelským pozdravem Kateřina Erlebachová

Kateřina Erlebachová
Prohlížet všechny odpovědi