Zobrazit ostatní profily urologů v okolíCeník
Příliš mladá na nemoc
Čekárna je plná lidí, čeká se i hodiny po objednání. Podle názorů v čekárně u pana doktora klasika. Je to tím, že pan doktor si 45 minut povídá o tom, kde se kdy dobře najedl a kde byl se ženou na výletě a ošetření věnuje pět minut. Dalších deset se vám snaží vsugerovat, že když jste mladá, tak jste zdravá a nemůže vám nic být. Že každýho něco bolí a že lepší moc nehledat příčiny, protože se pak ještě najdou další nemoci, jako se mu to stalo u jiné stejně mladé pacientky, které našli nádor na močovém měchýři. V podstatě mi řekl, že lžu, že jsem měla před deseti lety akutní selhání ledvin, protože to bych prý byla mrtvá. Samozřejmě, běžně si vymýšlím podobné fórky. A cystu mi taky neoperovali, protože ta se na močovým měchýři operuje jen výjimečně. A přece jsem mladá (slyšela jsem to tolikrát, že jsem přicházela jako čtyřicítka a odcházela jako maturantka). A to, že už dva roky močím každou hodinu až dvě a v noci čtyřikrát vstávám je asi jenom v hlavě, protože na ultrazvuku nic nevidí. A nebo tou operací (která nebyla), protože se občas nepovede a že mám být ráda za tohle, protože to většinou pak ty ženský nosej pleny. To, že se vyčůrám 15 minut před ošetřením a při ošetření mám /bez pití/ zase plný měchýř, to je dobrý, protože jsem přece mladá....Mohla bych pokračovat dál, je to skutečně velmi "bohatý" zážitek. Bohužel ne obohacující návštěva tolik očekávaného odborníka, který na sebe rád dává čekat.
MUDr. Josef Čavojec
dobrý den pani redaktorko
anonymům neodpovídám, ale vím, že jste autorkou hodnocení
... vstupní vyšetření je vždy delší než obvyklá kontrola, je nutno zjistit anamnésu, jaké máte potíže, které Vás přivádějí do ambulance, a i další okolnosti vhodné pro posouzení dalšího postupu/ u Vás to bylo 40 min včetně fysikálního i ultrazvukového vyšetření/
...uváděla jste, že před 10 lety jste měla akutní selhání ledvin, léčeno bez hospitalisace,(tak závažný stav se řeší za hospitalisace), snažil jsem se Vám vysvětlit, že jste měla akutní zánět ledvin, který se nevystupňoval k akutnímu selhání ledvin
... operace cysty v moč. měchýři před 10 lety, zřejmě se jednalo o cystu v oblasti moč. trubice/ zprávy o operaci a o selhání ledvin jste nepřinesla, snad jsou u PL v původním místě Vašeho bydliště/
... vysledky laboratorního vyšetření a i ultrazvukového vyšetření nevyjasnilo původ Vašich obtíží, a tak jsem Vám doporučil objednat se na urodynamické a cystoskopické vyšetření, které mohou pomoci najít původ Vašich problémů a poté se pokusit o jeho odstranění.
...Urologii se věnuji několik desítek let. S pacientem jednám častěji jako se známým nebo přítelem, ne každému můj přistup vyhovuje a tak nachází pomoc na jiném pracovišti, s tím plně souhlasím, je to užitečné pro obě strany.
Přeji Vám ať se Vám v našem krásném kraji líbí a ať si najdete toho správného odborníka, který Vám pomůže ve Vašich obtížích
dr. Čavojec, urolog, Chrudim
ropakovnik
Určitě je pan doktor velmi dobrý ve svém oboru urologie, bohužel mu trochu schází širší pohled pokud má někdo více zdravotních problémů najednou - včetně těch Uro. Hlášky typu naučte se žít s tím že Vás něco bolí - mi vadí. Měl by rozhodně vyměnit sestru a změnit systém objednávání. Moje manželka přišla s akutní bolestí močového měchýře a byla prakticky vyhozena, že není objednána!
Ilona
Po včerejší návštěvě mohu jen doporučit. Pan doktor má vysoce profesionální přístup. Vysvětlí srozumitelně i laikovi jeho zdravotní problém a další vyšetření. Vše probíhá v klidu a s úsměvem i když ordinuje pozdě do večera a je jistě unavený. Dlouho jsem se s takovým přístupem nesetkala. Panu doktorovi přeji pevné zdraví, ať je stále takový. I.
ahoj.ja mam s p.dr.Cavojcem ty nejlepsi zkusenosti.zoufalej jsem k nemu prisel s problemem casteho moceni i po5minutach,vleklymi zanety moc.trubice,krvi v moci a bolestmi v podbrisku.udelal postupne vsechna mozna vysetreni a zjistil nador moc.mechyre.hned me to vyjednal v Praze a tam mi to odstranili.nastesti byl zatim jen benigni.timto mu moc dekuji.v nem.do me cpali roky ATB,vubec me nevysetrili ac jsem to zadal.asi by me nechali chcipnout.
velice dobrý
Simona
Skvělý lékař.Chodila jsem k němu se synkem.Citlivý ,vnímavý,umí vyslechnout..Velmi doporučuji.
léta mě trápí potíže s prostatou, byl jse vyšetřován i léčen u jiných urologů, ale bez efektu, poté jsem dostal tip na dr. Čavojce.Lidský přístup, vysoká úroveň vyšetření-mohu porovnat s jinými pracovišti. Po třetí návštěvě doktor odebráním vzorků zjistil zhoubný nádor prostaty nyní jsem v léčení a věřím, že u toho nejlepšího odborníka. Doporučuji všem.
Odpovědi
15 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
Dobrý den. Můžu se zeptat zda může mít nějakou spojitost stydlivý močový mechýř s častým močením- např. 8-12x denně, ale většinu dne je sezení a vypiji i 2-3l denně, proto to bude asi tím, že? Nebo by se to mělo nějak řešit? Mockrát děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Dobrý den
Moči denně 12x není rozhodně normální
Doporučuji se objednat k vyšetření na urologii
S pozdravem Dr.Čavojec
Dobrý den, chci se zeptat, ve středu mi teklo hodně krve při močení, vlastně jen krev a žádná moč, byl jsem na urologii, dali mi cévku, krev byla pryč, teď chodím močit do “bažanta” a bolí to, mam pocit že mam plný měchýř jenže nedokážu vymočit vše najednou, jen po troškách, a dnes jsem šel na velkou po 3 dnech, a jak jsem trochu zatlačil tak mi vyteklo trochu krve z penisu, ledviny mam v pořádku, doktoři zatim nevědí co mi je, a docela se začínám bát, prosim pomozte mi.
Dobrý den
Nevím zda mate stále cévku pokud ano tak to může byt dráždění od cévky ale nejdůležitější je, že jste v péči urologa, který provede všechna vyšetření a určí i dg a odpovídající léčbu držím palce . Dr.Čavojec