Mgr. Jitka Filová

Fyzioterapie, vyšetření, cvičení, relax. techniky, • 8 000 Kč

Nejčastěji hledané služby

Konzultace online

Fyzioterapie

Fyzioterapie, vyšetření, cvičení, relax. techniky,

Vystudovala jsem fyzioterapii na Univerzitě Karlově v Praze a v oboru pracuji již 8 let. Věnuji se jak pacientům s chronickými problémy, tak amatérským sportovcům a olympionikům. Mimo mou ordinaci na Vinohradech mě můžete potkat také v Centru pohybové medicíny prof. Koláře nebo s českými krasobruslaři na mezinárodních soutěžích.

Pacienti ke mně přicházejí s nejrůznějšími obtížemi: od bolesti zad po problémy s inkontinencí.

Svou terapii stavím na aktivním přístupu k pacientovi podle nejmodernějších poznatků z metody DNS podle prof. Koláře. Léčbu často mimojiné podpořím měkkými a mobilizačními technikami. U sportovců přidávám například i neurovizuální trénink.

Na druhé straně spektra mých metod stojí terapie podle Ludmily Mojžíšové, která je zaměřená na léčbu funkční sterility u žen i mužů. Dále mám kurz zaměřený na fyzioterapii pánevního dna a viscerální manipulaci, to znamená léčba inkontinence, bolestivé menstruace, endometriózy,prolapsu... Ošetřuji jak per rectum,tak per vaginam.

absolvované kurzy:
2024 Viscerální manipulace (Alena Zapletalová)
2024 Sjezd Unie fyzioterapeutů ČR
2024 Aktivně v těhotenství (Groofy)
2024 X. Absolventská konference katedry fyzioterapie FTK UP
2024 Členství v Unii fyzioterapeutů ČR
2023 Sjezd Unie fyzioterapeutů ČR
2023 Fyzioterapie v těhotenství a po porodu (Mgr. Michaela Havlíčková)
2023 Fyzioterapie u dysfunkcí pánevního dna (Mgr. Michaela Havlíčková)
2022 Dynamická neuromuskulární stabilizace dle prof. Koláře pro fyzioterapeuty (A-D)
2022 Diagnostika a terapie funkčních poruch hybné soustavy-techniky měkkých tkání, mobilizace kloubů (Bc. Vlasta Bezvodová)
2022 Dynamická neuromuskulární stabilizace dle prof. Koláře- běžecký speciál (Mgr. Petra Valouchová, PhD., Mgr. Ondřej Růžek)
2021 Neurovision training specialist (Dynaoptik)
2021 Viscerovertebrální vztahy a jejich využití v klinické praxi (PhDr. Petr Bitnar, PhD.)
2020 Mobilizace v kontextu svalových řetězců (PhDr. Petr Bitnar, PhD.)
2020 Teorie a terapie funkčních poruch (Mgr. Petr Šádek)
2019 Hluboký stabilizační systém páteře (PhDr. Petr Bitnar)
2019 Léčba gastrointestestinálních onemocnení pomocí fyzioterapeutických technik (Centrum pohybové medicíny)
2019 Koleno, kotník a plosky nohy ve fyzioterapii (Monada)
2018 Komplexní terapie pletence ramenního (PhDr. Petr Bitnar, PhD.)
2018 Dynamická neuromuskulární stabilizace dle prof. Koláře- sportovní kurz část I
2018 Komplexní terapie triggerpointů a globální reciproční svalová inhibice (PhDr. Petr Bitnar, PhD.)
2017 Úvod do mobilizací ve fyzioterapii (Mgr. David Novotný)
2017 Speciální kineziologie pohybového aparátu člověka – diferenciální diagnostika a návrh terapie (PhDr. Petr Šifta, PhD.)
2017 Metoda Mojžíšové (Věra Jedličková)
2014 Odborná konference: Komprehenzivní rehabilitace spinálních pacientů
2014 Odborná konference: X. Vinohradské odpoledne: Rehabilitace v kontextu nového tisíciletí aneb odkud kam směřujeme
2014 Baňkování a Gua sha terapie (EduSpa College)
2014 Kinesiotaping I a II (EduSpa College)
2013 Odborná konference: Komprehenzivní rehabilitace po amputacích

Umístění: Fyzioterapie Jitka Filová fyzioterapie

Naprostá spokojenost. Prostředí, přístup prostě super.

T
Umístění: Fyzioterapie Jitka Filová fyzioterapie

Moc doporučuji péči paní fyzioterapeutky, ke které chodím již několik měsíců se skoliózou. Doposud jsem se setkala spíš s negativními komentáři na můj stav, paní fyzioterapeutka je ale velice povzbuzující a doporučí cviky opravdu na míru.

Umístění: Fyzioterapie Jitka Filová Konzultace online

Hned po první návštěvě jsem cítila úlevu! Navíc jsem dostala cenné
tipy, jak se sebou pracovat, aby tělo netrpělo nevhodným držením těla a dýcháním.

Umístění: Fyzioterapie Jitka Filová fyzioterapie

nechci to tu psát moc pozitivní:-))), už takto jsou k paní fyzioterapeutce dlouhé objednací lhůty. Jinak velká spokojenost !!!

Z
Umístění: Fyzioterapie Jitka Filová fyzioterapie

K Jitce chodím moc ráda, zkusila jsem několik fyzioterapeutů, kteří mě většinou nenadchli nebo přímo odradili od další návštěvy. Teď se na každou návštěvu těším, vždy vylíčím aktuální stav, a zaměřujeme se jak na dlouhodobé problémy/cíle, tak na ty akutnější. Vždy je to kombinace různých uvolňovacích technik, masírování, protahování, občas nahřívané kameny, padly i jehličky na uvolnění trapézů, krku, nebo hýždí. Pokračujeme nějakými cviky a na závěr si odnesu 2-3 cviky na doma (vždy podle aktuální situace, co potřebuju). Jitka je mi navíc lidsky sympatická. Jsem spokojená :)

Umístění: Fyzioterapie Jitka Filová fyzioterapie

Hodina je vždy nabitá péčí a manuálním uvolňováním ztuhlých tkání, cviky na doma, pohybovýma radama, tejpovanim, cokoliv je zrovna potřeba. Při mojí péči o miminko nepostradatelná pomoc s mým pohybovým aparátem.

Umístění: Fyzioterapie Jitka Filová

Příjemné prostory, milá komunikace, podrobné vyšetření, vše srozumitelně vysvětleno.

Umístění: Fyzioterapie Jitka Filová Konzultace online

Perfektní konzultace. Ukázala mi i cviky online. A poradila s dalším postupem.

Umístění: Fyzioterapie Jitka Filová fyzioterapie

Na Jitku jsem se obrátila po porodu s cílem obnovit funkce pánevního dna a jsem ráda, že jsem vybrala právě ji, terapie probíhají v příjemném prostředí, pomáhají mi a cviky jsou dobře vysvětlené i na doma.
Ordinace je skvělé dostupná.

Umístění: Fyzioterapie Jitka Filová

Podrobné zjišťování fyzické kondice, anamnézy. TOP