přijímá nové pacienty

Rodinné psychoterapie • Od 1 500 Kč

Čechova 433, Benešov

Hotovost, Bankovní převod

Nejčastěji hledané služby

Individuální psychoterapie (50 minut)

Konzultace online

Hrazeno pojišťovnou

Hrazeno pojišťovnou

1 500 Kč

Psychoterapeutická poradna Dobrá perspektiva

Jsem člověkem celoživotně hledajícím smysl malých i velkých žiotních událostí a situací. Jako psychoterapeut a manželský a rodinný poradce chci i v obtížích považovat lidi přicházející s prosbou o pomoc více za zdravé než za nemocné. Ke každému klientovi proto přistupuji jako k partnerovi v diskusi a jako k moudrému člověku, kterému pomáhám objevit, co mezi různými obtížemi ve svém životě přehlédl. Každému nabízím společné HLEDÁNÍ NOVÝCH ŘEŠENÍ PRO OSOBNÍ NESNÁZE, ZDRAVOTNÍ I VZTAHOVÉ PROBLÉMY. Poskytuji individuální, párovou, rodinnou a skupinovou terapii. A také terapii pro překonávání závislosti nebo problémů s násilím.
Narodil jsem se v roce 1972 v Praze. Mám rád českou historii a přírodu a také francouzské vinice, středověké vesnice a filosofy. Potěší mne melodická hudba a rytmická jízda na kole.

VZDĚLÁNÍ:
Filosofická fakulta UK v Praze (1990-1995), Husitská teologická fakulta UK v Praze (1997-2002)

PSYCHOTERAPEUTICKÉ VÝCVIKY:
Komplexní psychoterapeutický výcvik v systemickém a konstruktivistickém přístupu akreditovaný pro zdravotnictví "Umění terapie"; Mezinárodně uznávaný výcvik ve spolupráci s The institute of Narrative Therapy "Narativní psychoterapie". Průběžně sleduji prostřednictvím workshopů a seminářů trendy soudobé psychoterapie v postmoderních přístupech.

PRAXE:
Několik let jsem až do roku 2014 jako psychoterapeut, lektor a supervizor spolupracoval se soukromým zdravotnickým zařízením a psychoterapeutickým centrem v Praze. Kromě individuální terapie mne zajímá problematika partnerských vztahů, a také péče o rodiny s dětmi i o seniory. Rodinám jsem se mimo jiné věnoval v dětském krizovém centru v Hradci Králové a při spolupráci s některými odděleními sociálně právní ochrany dětí V Praze a Středočeském kraji. Od roku 2003 se v neziskovém sektoru zabývám problematikou mezilidské komunikace. Spolupracuji také s největším pražským domovem pro seniory. Od roku 2009 až dosud se jeden den v týdnu věnuji rovněž duchovně-terapeutické péči o pacienty Psychiatrické nemocnice Bohnice.

HODNOTY, KTERÉ JSOU PRO MNE DŮLEŽITÉ:
svoboda myšlení, svoboda životních postojů, víra, důvěra, odvaha, ohleduplnost, vstřícnost, dobré rodinné vztahy, přátelství, ochrana životního prostředí, aj.

Umístění: Psychoterapeutická poradna Dobrá perspektiva individuální psychoterapie

Na terapie u Mgr. Jiřího Chvály jsem docházela dlouhodobě. Velmi si vážím jeho pomoci, která mi byla v několika ohledech přínosem. Mgr. Jiří Chvála působí příjemně a dokáže naslouchat, ale i přesto jsem se ne vždy cítila dostatečně pochopena, tím pádem jsem se nedokázala zcela otevřít ohledně několika citlivých a pro mě zásadních témat. Když jsem se po relativně dlouhé době konečně odhodlala řešit svůj největší a nejzávažnější problém, jako odezva se mi nedostalo potřebné reakce, naopak mi řečená slova ublížila a donutila vyhledat pomoc jinde.

Pokud s terapií váháte, neváhejte. Přestanete být na své trable sami. Pomohl mi zdolat pro mě nezdolatelnou horu a našla jsem zase sama sebe.
Pokud budete opravdu chtít, dokážete spolu překonat nemožné.
Velmi jsem ocenila pocit, že v tu chvíli tu je jen pro mě a opravdu naslouchá.

Nikdy jsem si u jiného psychologa nebyla, ale na mojí první zkušenost jsem velmi spokojena. Líbilo se mi, že jsem si mohla vybrat jak spolu budeme mluvit, a to, že jsme fakt řešili můj problém a dokonce to vypadá, že jsme našli příčinu a já se moc těším, až to všechno vyzkouším! Moc děkuji! DOPORUČUJI.

Nemám sice s čím srovnávat, nikdy jsem nezavítala k žádnému jinému terapeutovi, ale musím říct, že u Jiřího Chvály jsem se při všech sezeních cítila opravdu dobře, bezpečně a uvolněně, a neměla jsem problém se otevřít a mluvit otevřeně o svých problémech. Sezení mi opravdu pomohla a za to děkuji. Zároveň mi pomohlo už jen rozhodnutí začít k Jirkovi chodit, přiznat si, že na některé věci možná sama nestačím, takže pokud vás cokoli trápí a váháte, musím říct, že jsem také váhala, ale to rozhodnutí za to stálo! Vždycky vám může být lépe. A Jiří Chvála je v tomto ohledu opravdu dobrou volbou.

Jirka je velmi vnímavý, pozorný a velice příjemný člověk. Nad jeho postřehy se vždy velmi rád zamyslím a je pravdou, že se v nich vždy nějakým způsobem najdu a musím zmínit, že mi naše setkání pomáhají. Vždy se těším na to další. Mohu jen doporučit a hlavně nebát se vyhledat pomoc!!

Reli. S panem Jirkou je velmi dobre a efektivni povidani o problemech partnerskeho zivota.
Mohu ho jen a jen doporucit !

Pana Mgr. Jiřího Chválu mohu jen doporučit!!! Vždy jsem se na naše setkání těšila a pokaždé pro mě hledal to nejlepší řešení. Bylo mi tam opravdu moc hezky. Pokud si nevíte rady s nějakou tíživou životní situací, tak tady určitě najdete řešení. Pěji jen samou chválu na pana dr. Chválu ;)

Z

Pan Mgr. Jiří Chvála je skutečně odborník na správném místě. Je velmi příjemný, trpělivý a řekla bych, že je "člověk se srdcem na dlani" Pokaždé když jsem navštívila pana Chválu s pocitem bezradnosti, odcházela jsem od něj se silnějším sebevědomím a vždy jsme našli řešení jak se k situaci správně postavit. Já mohu jedině doporučit! Panu Chválovi za vše velmi děkuji.

Mám zkušenosti s několika psychoterapeuty, ale s Mgr. Chválou to byla možná moje nejlepší. Velmi jsem oceňoval jeho, pro mě velmi neotřelý, pohled na předkládané záležitosti. Nejen, že se dařilo potíže řešit, ale svým přístupem k problémům ovlivnil i můj pohled, a to směrem k větší konstruktivitě, což je také částečným důvodem toho, že jeho služby už nepotřebuji. :) Z každého sezení jsem odcházel plný radosti. Pan Chvála je schopný, přátelský a profesionální, doporučuji jeho služby.

Velice příjemná a nenásilná sezení. Pan Chvála je velice přátelský a pozorný, ale nevnucuje své myšlenky, spíše se snažil rozvíjet moje názory, myšlenky a postoje, a nabídnul mi možnost, jak je obrátit v pozitivum.

Odpovědi

17 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz

je mi 24 let a prakticky od dětského věku mě trápí občasná nervozita z běžných situací, která se projevuje pocitem nevolnosti až zvracením. Děje se to vždy, když mám pocit, že mě bude někdo soudit. I když se snažím přesvědčit sama sebe, že na názoru druhých až tak nezáleží, stejně se mi často i automaticky spustí pocit silné nevolnosti.
Dá se, prosím, tohoto bloku nějak zbavit?
Děkuji Vám za odpověď.

podle vašeho stručného popisu to vypadá, že vaše tělo je velmi inteligentní a dává najevo odpor z odsouzení druhými lidmi, odmítá nechat si takové odsuzování líbit. Jeden drobný háček spatřuji v tom, že vás pravděpodobně druzí neodsuzují tolik, jako se odsuzujete vy sama. Velkou nadějí by pro vás mohla být práce na ujasnění si vašich hodnot, prohlédnout si cesty, kudy se k vám různé představy a hodnoty dostaly a svobodně se rozhodnout, jak laskavou anebo přísnou soudkyní chcete být do budoucna vy sama sobě. Zdraví Jiří Chvála

Mgr. Jiří Chvála

Dobrý den.Chtěla jsem poprosit o radu jak postupovat,pokud má máma psychické potíže a odmítá návštěvu lékaře.Mámě je 72 let a během posledního měsice,možná dvou,se u ní objevily velké změny nálad,bludy,že ji někdo chce uškodit,vymýšlí další a další problémy kvůli kterým ji odsoudí a půjde do vězení...Nechová se tak stále,ale intervaly mezi normálním chováním a těmihle záchvati paniky se zkracují.Odmítá navštívit jakehokoliv lékaře.Ale to odmítala i za normálního stavu,takže to divný není.Jen,že tohle se bez odborníka zvládnout nedá a jak postupovat nevím.Děkuji za odpověd

Dobrý den.
Píšete o změnách, které pozorujete v psychickém stavu vaší mámy. Možná si vy sama dokážete vybavit, jestli nějaké změny neproběhly také v její (anebo vaší společné) životní situaci. Pokud se "bludy" neprojevují stále, můžete zkusit zeptat se v období zlepšení, na to jak se ona sama celkově cítí, dát jí příležitost, aby ona sama zhodnotila, jak poslední týdny a měsíce prožívá, co se s ní děje. Většinou bývá užitečné nejprve vytvořit prostor pro sdělení zkušeností a pocitů druhého člověka a teprve potom nabídnout svá pozorování a postřehy. S přesvědčováním k návštěvě lékaře proti vůli mámy je to opravdu velmi složité. Zdraví Jiří Chvála

Prohlížet všechny odpovědi