Zobrazit ostatní profily imunologů v okolíCeník
pacient
Nelíbí se mi, že si pan doktor "utahuje/střílí" z pacientů a vše klidně "sepsuje", pokud uvede pacient jaké problémy má. Nedořeší příčinu problémů, neléčí na obtíže, jen řekne, že to tím být může, ale nemusí, v podstatě to bagatelizuje i problémy pacienta bagatelizuje. Ale že by tedy nakonec vyšetřil, čím ty problémy jsou způsobeny a pomohl pacientovi se těchto problémů tedy zbavit, tak to ne. Tímto mě zklamal :-(. Měl by si uvědomit, že pacienti totiž nejsou hypochondři, jdou k doktorovi s představou a vzhlížením k němu jako k Bohu. Pacienti doufají, že ten jejich lékař jim pomůže a vyléčí je a zbaví je problémů, které jim znepříjemňují život. Jaké obrovské klinické či laboratorní příznaky musí např. pacient mít, aby byl léčen třeba konkrétně na chlamydie a lékař mu pomohl se obtíží s němi spojených zbavit (Ano v ČR se léčí jen klinické příznaky, ale snad až ty vážné??)??Možná je to tím, že jsou v České republice špatné stanovené lékařské postupy a chlamydie se neléčí jak by měly, nebo lékaři od toho dávají raději ruce pryč??Neproplatila by třeba léčbu pojišťovna??těžko říci... Jaktože borelie se léčí antibiotiky i dlouhodobě a chlamydie jsou v podstatě taky takové podobné potvory..a kolikrát se tedy jejichléčba sepsuje? dle mého názoru také vyžadují asi dlouhodobou léčbu speciálně dobře navolenými ATB. Věda a lékaři by se měla touto problematikou více zaobírat a lidi začít léčit, nenechávat to bez řešení problémů, jelikož zdravotní problémy takovéhoto člověka s chlamydiemi se budou rok od roku zhoršovat (astma, revma, kardiologické, neurologické problémy apod.) a finanční náklady, které nakonec zdravotní pojišťovna a česká společnost vynaloží budou desetinásobně vyšší než zahájená léčba, které by byla naordinovaná. Čím dříve bude léčený člověk, tím lépe a tím možná léčba bude trvat kratší dobu. Zdraví si musíme každý z nás hlídat sám, nespoléhat bohužel ani na doktory a pokud nebudeme spokojeni, musíme hledat dál alternativy, které nás vyléčí, nenechat to času a osudu.ale co tedy dělat? jít za jiným lékařem a zkusit to tam nebo jaké další prostředky člověk má??.A věřme, že ne se vším si imunita člověka poradí (viz borelióza apod, proč se dávají dlouhodobá ATB, kdyby si imunita poradila nakonec sama). Pacient zdravotně trpí, ne doktor, tomu může být zdraví jednotlivce jedno, ten má zájem o výdělky za léčení. Lékař se touto problematikou začne sám možná zaobírat více, až to postihne i jeho rodinu a jeho nejbližší - třeba děti. Pak bude zkoušet vše možné i nemožné, jen aby svoji rodinu vyléčil... Abychom jednou neumřeli právě na bakterie/viry, které když je nezničíme zničí ony nás..budou stále silnější..mutovat..a bude umírat mnohem více lidí na světě... A humor odsud podsud..humor ano léčí..ale lékař by měl rozlišovat taktně volený humor od netaktně voleného..který pacient neocení.