Specializujeme se především na
nápravu všech poruch výslovnosti mladších i starších dětí a dospělých
terapii koktavosti a breptavosti
terapii dysfázie, opožděného vývoje řeči
terapii afázie
hlasové poruchy
poruchy zvuku řeči
terapii komunikačních obtíží u nemocných s dětskou mozkovou obrnou
terapii komunikačních obtíží u nemocných s neurologickými poruchami
terapii komunikačních obtíží u dětí s psychomotorickým opožděním
myofunkční terapie
prevenci školních obtíží
Česká průmyslová zdravotní pojišťovna + 3 Více
Zobrazit ostatní profily logopedů v okolíCeník
Názory pacientů se rychle objeví
Napište svůj první názor
Už jste navštívili PhDr. Jana Schaeferová? Podělte se o svůj názor. Ostatní pacienti budou vděční za pomoc při výběru nejlepšího specialisty.
Přidejte svůj názorOdpovědi
4 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
Dobrý den, mám 2,5 letého syna. Je učenlivý, naučil se čísla do 10, písmena podle slov, slovní zásobu má pěknou, ale říká jen slova o 2slabikách, delší slova zkracuje na dvouslabičná. Věty netvoří. Je lepší navštívit logopeda? Děkuji Markéta
Dobry den,
Syn je opravdu velmi sikovny. Zrejme se nejedna o opozdeny vyvoj reci a 3 slabicna slova teprve prijdou. Nicmene bych pro jistotu zasla ke klinickemu logopedovi, zda se nejedna o nerovnomerny vyvoj a prokonzultovat, co muzete pripadne podporit.. rytmizaci, skuchovou percepci, motoriku..
S pozdravem
Jana Schaeferova
Dobrý večer chtěl bych se zeptat na takovou věc. Dcera (2 roky a 10mesicu) uz delsi dobu krasne mluvi, zpívá vse bez problemu. Ale posledni dva tydny sledujeme ze se u ni objevilo zadrhavani vzdy na zacatku vety napr. Pu pu pu pudeme si hrat atd. Pak vse v pkradku a zase. Prijde mi to jako by se strasne rychle snazila neco rict nebo tu myslenku ale jako by nemohla najit to spravne slovo. Zvlastni je ze kdyz zpiva tak odzpiva celou pisnicku bez zadrhnuti. Je mi z toho smutno protoze kdyz ji vidim jak se snazi vyslovit slovo a trva ji to. CEtl jsem na internetu ze u nekterych deti se tento problem objevi. A samo to zmizi. Nemuzete mi nejak poradit nebo me trochu uklidnit. V rodine nikdo nezadrhava. Moc dekuji
Neplynulost, taková jak ji popisujete, se v tomto věku vyskytuje. Většinou vymizí spontánně.
Doporučuji upravit režim dítěte a také instruovat okolí, jak se chovat...
Konkrétní rady je pak lepší probrat osobně s klinickým logopedem.
Jana Schaeferova
Logopedové s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Praze