Vedle své fyzioterapeutické praxe vyučuji fyzioterapeuty na 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy a věnuji se vědeckému výzkumu v rámci doktorského studia v oboru Kineziologie a rehabilitace se zaměřením na efektivní terapii chronických bolestí Achillovy šlachy. Dále se podílím na rozvoji klinického využití rázové vlny ve fyzioterapii tak, aby se používala pouze v případech, ve kterých je její efektivita opodstatněná.
Moje specializace:
- léčba bolestí kloubů a úponových bolestí šlach (zejména Achillovy šlachy, oblasti kolenního, kyčelního, ramenního a loketního kloubu)
- viscerální fyzioterapie při dysfunkcích útrobních orgánů (pálení žáhy, bolesti břicha při vyloučení organických poruch lékařem, poruchy trávení a další)
- sportovní fyzioterapie a prevence
- fasciální manipulace (Stecco method)
- poúrazová rehabilitace
- využití rázové vlny jako doplňkové metody pro urychlení hojení
- “fyziofitness” - využití zátěžového, koordinačního a neuromuskulárního tréninku s dodržováním kineziologických principů
Přístup je vždy individuální a do jisté míry přátelský. Vše začíná vstupním rozhovorem, komplexní funkční diagnostikou, důkladným vysvětlením problematiky a navržením individuálního plánu. Nesmírně důležitý je pro mě také pacientův cíl. V terapii se totiž snažím reflektovat kontext životního stylu pacienta i jeho aktivit, aby se mohl vrátit ke svým oblíbeným činnostem či sportu co nejdříve a v co největší kvalitě. V diagnostice neopomíjím také již velmi známé principy řetězení poruch i další faktory, které by s problémem mohly souviset. To umožňuje odhalit příčinnou podstatu problému a nastavit tak jeho cílené a efektivní řešení. Návrh terapie je vždy individuální a skládá se ze široké škály používaných přístupů, které v konečném důsledku směřují k terapeutickému, ale také pacientově cíli. Zakládám na dlouholetých odborných znalostech, zkušenostech i ověřených informacích z aktuálních odborných studií (tzv. Evidence based medicine), na jejichž rozvoji se také aktivně podílím.
Vše co dělám, dělám s láskou k oboru, pokorou a respektem k pacientovi. Celá spolupráce je založena na oboustranné komunikaci, důvěře a zpětné vazbě. Samozřejmostí je neustálé udržování aktuálnosti všech odborných informací, abych mohl zachovat kvalitu na vysoké úrovni.
- fyzioterapeut
Fyzioterapie • Od 800 Kč
Rehabilitace • Od 800 Kč
Zobrazit ostatní profily fyzioterapeutů v okolíSoukromý pacient (bez pojištění)
Fyzioterapie • Od 1 000 Kč
Zobrazit ostatní profily fyzioterapeutů v okolí6 názor pacienta
Hledejte v názorech
Pan Magistr má perfektní přístup a je velmi trpělivý. Zkouší nové postupy a hledá řešení problémů, které jiní doktoři vzdali. Jsem s ním velmi spokojen a mohu jen doporučit.
Lucie P.
Jakub je výborný fyzioterapeut, který se problém opravdu snaží efektivně a svědomitě vyřešit. Využívá nejmodernější fyzioterapeutické přístupy a zabývá se léčeným problémem hloubkově a celkově. Pomohl mi několikrát s různými obtížemi se zády, které se díky jeho práci daří vyřešit dlouhodobě. Určitě doporučuji Jakuba kontaktovat a domluvit si fyzioterapii.
Můj názor je, že pan magistr má dar z nebes. Mladý, empatický, velmi chytrý, je vidět, že ho ta práce baví a hlavně ji umí. Za celou dobu (8 let), co řeším své problémy s bolestí kyčle jsem vystřídala řadu ortopedů, neurologů i několik soukromých fyzioterapeutů. Bez efektu... Poslední nadějí před navrhovanou, ale asi zbytečnou operací bylo pro mě doporučení pana magistra od kamaráda a přiznám se, že jsem dosud neměla podobnou zkušenost. Po vyšetření mi vysvětlil možné souvislosti a všechno do sebe krásně zapadalo - vazba na 30 let starý problém s kotníkem, několik břišních operací i urologické komplikace. Absolvovala jsem snad všechny druhy cvičení, uvolňování i ošetřování jizvy, ale nikdo se nezajímal o to, v jakém stavu jsou mé nohy a vnitřní orgány. U pana Katolického stačily 4 terapie, ve kterých vlastně ani nevím, co udělal, ale problémy se po 8 letech zlepšily o 80% a pokračujeme dále. Začínám zase být pozitivní jako dříve a pomalu se vracím i ke sportu. Mockrát děkuji. Jste skvělý člověk, diagnostik i terapeut. Patří vám můj obdiv a velký respekt k tomu, co děláte a jak to děláte. Jana T.
Emily
Docházela jsem na fyzioterapii s krční páteří. Potkala jsem se tam s příjemným personálem a hlavně s příjemnou osobou Mgr. Katolickým. K jeho osobě mužů jenom říct, úžasný člověk, rozumí své profesi, umí vše vysvětlit, pomůže od bolesti a má kladný přístup. Již v průběhu rehabilitace se mi hodně ulevilo. Naučila jsem se hodně cviků, které mi pomáhají. Vřele doporučuji rehabilitaci u Mgr. Katolického. Poděkování.
Michaela P.
Na fyzioterapie jsem začala docházet kvůli každodenním bolestem beder a dysplazii kyčlí. Pan magistr mi velice pomohl, měl trpělivost vše do detailu vysvětlit a umožnil mi lépe pochopit souvislosti a původ mé bolesti. Jako člověk je skvělý, velice empatický a k tělu přistupuje celostně. Po pár týdnech rehabilitace jsem již cítila velkou úlevu. Vřele doporučuji!
A.V.
Fyzioterapeut s citem pro posílení a uvolnění svalů, důsledný a pečlivý v hledání příčiny.
Řešili jsme především bolest krční páteře, která mi způsobuje napětí v oblasti uší a následný tinnitus. Jakub Katolický společně s panem doktorem (neurologie/rehabilitace) vyzkoušeli více přístupů. Výsledkem je individuální soubor cviků na uvolnění a posílení svalů, které intenzitu pískání snižují. Ty pravidelně opakuji. Je mi lépe. Děkuji!
Fyzioterapeuti s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Praze
Fyzioterapeuti s Oborová zdravotní pojišťovna v Praze