Česká průmyslová zdravotní pojišťovna + 1 Více
Zobrazit ostatní profily fyzioterapeutů v okolí3 názor pacienta
Martin Maly
Přidávám se k pochvale od ostatních - z lehce bolestivého zákroku rázovou vlnou se stala příjemně strávená hodina, během které jsem se dozvěděl všechno podstatné, dostal jsem perfektní rady a vše probíhalo v uvolněné atmosféře. A navíc mi zákrok pomohl. Rozhodně paní magistru mohu doporučit.
Matylda Kulhánková
Přiznám se, že s takovým pozitivním přístupem jako jsem zažila u paní magistry Bílkové jsem se ještě nikde nesetkala. Takže ještě moc děkuji a určitě se opět v budoucnu objevím.
20 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
Dobrý den , mám problém s ramenem, dělal jsem bojové sporty a nejspíš jsem špatně spadl. Jedná se nejspíš o Musculus supraspinatus (sval nadhřebenový). Už je to asi půl roku co jsem se to snažil posílit, nebo protáhnout cvičením v posilovně (nejde o nějak velkou bolest, spíše otravnou) cvičit se s tím poměrně dá, jen je to už delší doba a nic se nelepší, už jsem byl na rentgenu a nic nezjistili, nerad bych šel na operaci, ale pokud tu bude jiná alternativa, rád ji přijmu. Mohu požádat o nějaké rady? Kam bych s tím měl zajít a jestli nevíte o nějaké kvalitnější nemocnici ( slyšel jsem o vojenské v Plzni, nebo Praze, už si nepamatuju). Děkuju za pochopení.
na stránkách FYZIOkliniky, v sekci Bolí mě, můžete najít cviky na Vámi zmiňovanou oblast. Pokud by cviky ani po pravidelném opakování nepomohly k odstranění bolesti a nepříjemný pocit by stále přetrvával, doporučuji Vám na vyhojení ramene kombinaci fyzioterapie a aplikace fokusované rázové vlny. U nás se tato služba nazývá Fokus ALL-Inclusive.
Zdravím, v sobotu mě začala pobolívat, bez zjevné příčiny, práva noha. Bolest začala jakoby v lýtku (nepříjemný tlak, pnutí lehké mravenčení až k prstům), pak mě začala bolet oblast kotníku. Nohu mám lehce nateklou až po koleno. V pondělí jsem šla ke své obvodní lékařce, řekla, že se jedná o propadlou klenbu nohy, doporučila mě k ortopedovi a řekla mi ať si při bolesti vezmu ibalgin. Bolest přetrvává i přes prášky, otok také. Objednaná jsem za 3 měsíce. Chtěla bych se tedy zeptat, zda je u propadlé klenby, normální taková bolest a otok? Vím že příznaky napovídají trochu trombóze, nerada bych něco podcenila. Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den, na propadlou klenbu můžete vyzkoušet cviky na stránkách naší FYZIOkliniky. Cviky naleznete v sekci Bolí mě - chodidlo - aktivace podélné a příčné klenby chodidla. Také doporučuji co nejčastěji chodit naboso.
Na zmírnění otoku doporučuji cvičení podpořit lymfodrenáží dolních končetin.
Pokud by bolesti i po pravidelném cvičení přetrvávaly, doporučuji Vám vyšetření profesionálním fyzioterapeutem s diagnostikou Vašich obtíží.
Fyzioterapeuti s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Praze
Fyzioterapeuti s Oborová zdravotní pojišťovna v Praze