Zobrazit ostatní profily psychologů v okolíSlužby a ceník služeb
Nejčastěji hledané služby
Coaching
Koučování
Poradenství pro rodiče
Studio Tensegrity, www.hanapucherova.cz
Názory pacientů se rychle objeví
Napište svůj první názor
Už jste navštívili PhDr. Hana Pucherová? Podělte se o svůj názor. Ostatní pacienti budou vděční za pomoc při výběru nejlepšího specialisty.
Přidejte svůj názorOdpovědi
15 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
Zdravím, dá se objednat ''na tajno'' schůzka s psychologem, psychoterapeutem či psychiatrem? Je mi 16 let, ale nechci zatahovat rodiče do mých problémů (ne teď). Děkuji
rozumím tomu, že nechcete rodičům přidělávat starosti a zatahovat je do vašich problémů. Jistě je možné zavolat na Linku bezpečí, jak píše kolega. Pokud potřebujete rychlou jednorázovou radu , jistě vám ji psycholog v rámci krizové intervence zodpoví. Také bývají psychologové součásti školního poradenství. Kdybyste však potřebovala péči dlouhodobou, je potřeba, aby o tom rodiče věděli. Je však možné se psychologem dohodnout, které informace a v jaké formě může rodičům sdělit.
Přeji hodně štěstí PhDr.HananPucherová
Dobrý den, jsem v těžké životní situaci, jak finanční, tak s bývalým partnerem (otcem mého dítěte). Problémů se zase poslední dobu nabalilo víc a mě čím dál častěji napadá, že by bylo lepší, život ukončit, než ho žít takový. Nakonec se rozmyslím a ani nedokončím myšlenku, protože si říkám, že mě potřebuje hlavně syn. Po konzultaci s obvodním lékařem, kdy jsem měla prosbu o doporučení k psychologovi, abych se mohla někde alespoň vypovídat mi bylo řečeno, že jsem přece takový veselý člověk, který nic takového nepotřebuje. Je nějaká možnost, jak se dostat k nějakému odborníkovi bez doporučení obvodního lékaře?
chápu, že nyní prožíváte vážnou životní situaci jak s financemi, tak i s životním partnerem. Je dobré si uvědomit, že jste maminkou a že vás syn potřebuje a to vám jistě dodá dost síly se poprat s osudem a s touto těžkou situací. V životě se mohou střídat vlny štěstí se situacemi náročnými, které je třeba řešit.
Jak píše kolega, nepotřebujete k návštěvě psychologa žádné doporučení od praktického lékaře. V každém větším městě funguje Poradna pro rodinu a vztahy a služby jsou v ní zdarma.
Ráda bych Vás tedy podpořila ve Vašem správném rozhodnutí vyhledat pomoc a věřím, že s pomocí odborníka vše zvládnete.
Přeji hodně sil
Hana Pucherová