V rámci své praxe se setkávám s lidmi s nejrůznějšími potížemi, které je trápí, nebo otázkami, které by chtěli mít zodpovězené. Často na prvních sezeních teprve hledáme, co je to ono, o čem bychom měli povídat, co bychom měli řešit. Nejčastěji se pak s klienty zabývám tématy jako vztah k sobě, sebepřijetí, sebeláska, vztah k druhým lidem, sebedůvěra, náhlé i pozvolné změny nálady, "nepochopitelnými" emocemi, úzkostnými stavy, pocity prázdna, nerozhodností, příčinami stresu a napětí... Také tím, když neví jak dál, co dělat jinak, aby mohli žít spokojenější a naplněnější život.
Pracovní zkušenosti
2015 - současnost: soukromá terapeutická praxe
2018 - 2019: psycholog a terapeut ve Společnosti Podané ruce o.p.s.
2017 - 2019: externí psychologická spolupráce s Centrem Anabell, z.ú.
2017 - 2018: psycholog pro Poradenské centrum Masarykovy univerzity
2013 - 2018: psycholog v rámci služby Celsuz, Diecézní Charita Brno
O psychoterapii se zajímám nejen prakticky, ale věnovala jsem se i výzkumu účinnosti psychoterapie v rámci doktorského studia psychologie na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity (2013 - 2018)
Pokud Vás zajímá můj profesní profil ve strukturovanější podobě, najdete mne na linkedIn.
Dosažené vzdělání
Magisterské studium psychologie (Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita).
Absolvovala jsem čtyřletý komplexní psychoterapeutický výcvik "Cestou systemických terapií" pod vedením Jana Hesouna a Vratislava Strnada. Výcvik naplňuje standardy Evropské asociace pro psychoterapii a je ukončen obhajobou terapeutické práce.
Pravidelně se účastním odborných konferencí a workshopů.
Svou praxi rozvíjím také pomocí pravidelné supervize.
Můj přístup k psychoterapii
Svou práci vnímám jako lidské setkání, při kterém jsem především zvědavá na váš život - na to, jak to konkrétně u vás funguje, jak se stalo, že do vašeho života přišly problémy, jak to, že vám znesnadňují či znemožňují prožívat spokojenost. Společně hledáme cesty, jak potížím, se kterými se setkáváte, porozumět, poznat jejich roli ve vašem životě a následně snížit jejich vliv a moc nad vámi - vaším prožíváním, vašimi rozhodnutími. Ve své práci usiluji o to, abyste znovu mohli řídit svůj život vy a nebyly to problémy, které určují, jak se máte cítit a jaká má být vaše budoucnost. Pomáhám vám, abyste znovu byli u kormidla.
Inspiruji se několika terapeutickými školami - systemickou psychoterapií, transakční analýzou a sati terapií, neboli terapií všímavosti (mindfulness). Ráda využívám metody relaxace a meditace.
Ve své praxi dávám také důraz na zpětnou vazbu, proto vždy posledních 5-10 minut setkání věnujeme reflexi. Věřím, že každý z nás má jiné potřeby, a proto mne po každém setkání zajímá, zda Vám to sedělo, nebo potřebujete něco jinak. Inspiruji se v zahraničí u Scotta D Millera, který rozvíjí na zpětné vazbě založený přístup, tzv. Feedback Informed Treatment.
Momentálně se specializuji na individuální práci, pokud byste zvažovali párovou nebo rodinnou psychoterapii, ráda Vám doporučím někoho z kolegů.
Jak to prakticky probíhá
Telefonicky, e-mailem nebo skrze on-line kalendář si domluvíme první konzultaci.
Momentálně jsem na rodičovské dovolené a proto je možné se objednávat jen na úterky cca 10:30 - 19:30.
První konzultaci věnujeme hlavně tomu, s čím přicházíte a domlouváme se, jak a zda Vám může být můj přístup užitečný. Někdy je těžké se rozhodnout hned po prvním setkání, je možné se domluvit i na více konzultací, než se rozhodnete, zda je to to pravé pro Vás.
Jak dlouho a jak často se budeme setkávat je vždy na individuální domluvě. Nejčastěji se s klienty vídám 1x týdně nebo 1x za 14 dní. Ale je možné se domluvit i jinak.
Pokud nemůžete na domluvenou konzultaci přijít, prosím o co nejdřívější zrušení, ideálně 48h dopředu, abych mohla termín ještě nabídnout. Vážím si Vašeho i svého času, proto pokud konzultaci zrušíte méně než 24h dopředu, účtuji si storno poplatek ve výši poloviny ceny konzultace (tj. 350 Kč). Stejně to platí i pro Vás, pokud zruším konzultaci méně než 24h dopředu, další konzultaci máte za polovinu ceny.
A co kromě psychoterapie
Volný čas trávím nejraději s přáteli a sportem (hlavně turistika, cyklistika a ashtanga jóga), ráda se zastavím v čase a prostoru pomocí meditace, často zajdu na koncert, do divadla nebo kina, a moc ráda si přečtu dobrou beletrii.
No a je mi 32 let.
Jak mne kontaktovat
Telefonicky, e-mailem, přes on-line kalendář. Pokud byste měli ještě jakékoliv dotazy ke mně, ke způsobu práce, k cenám nebo k čemukoliv dalšímu, určitě se na mne obraťte.
Individuální psychoterapie (60min) • 800 Kč
Individuální psychoterapie on-line (60min) • 800 Kč
Zobrazit ostatní profily psychologů v okolíSlužby a ceník služeb
Ostatní služby
Individuální psychoterapie (60min)
Dvořákova 13, Brno
800 Kč
Hana Pivolusková
Individuální psychoterapie on-line (60min)
Dvořákova 13, Brno
800 Kč
Hana Pivolusková
MN
Je to už pár let, kdy jsem k paní Hance chodila na psychoterapii, tehdy ještě jako studentka. Přístup paní Hany byl velmi empatický, lidský, vnímala jsem, jakoby mě svou péčí "posadila na zem", kde jsem cítila bezpečí, vřelost, zájem. Pomohla mi nahlédnout na moje témata, pomohla mi pochopit, co se v mém životě děje a proč se tak (možná) děje. Byl to můj úplně první kontakt s psychoterapií, o které jsem přemýšlela roky. Později jsem se vydala na vlastní profesní dráhu psychoterapeuta a pořád (v průběhu let i teď) ze zkušenosti s paní Hankou čerpám. Děkuji.
Hana
K Hance jsem začala primárně chodit proto, abych podpořila přítele, který se tou dobou odhodlával poprvé navštívit psychologa. Chtěla jsem také, aby po jeho boku stál někdo psychicky silnější, abych se nehroutila, kdykoli se hroutí on. Zároveň jsem věděla, že mám i dost pochroumané sebevědomí, takže mi terapie určitě neuškodí.
Terapie s Hankou mě naučila pojmenovávat problémy, které jsem dosud nosila jen v sobě. Zjistila jsem, jak provázané jsou někdy moje problémy v minulosti s mými potřebami v současnosti (metoda vnitřního dítěte). Naučila jsem se větší sebelásky, neobviňuji se teď tolik, umím lépe říkat svoje potřeby (i když stále potřebuji hodně času odhodlat se k vyjádření některých potřeb), než řeknu promiň, zamýšlím se, jestli se vůbec mám za co omlouvat. Můžu říct, že cca 8 měsíců terapie s Hankou mi pomohlo objevit způsoby, které mi pomáhají mít se ráda víc než dřív, neobviňovat se např. za to, že pláču, když mi někdo ublíží, a koneckonců být silnější hlavně pro sebe (ono z toho to "být silnější pro okolí" nakonec vyplyne samo) :)
Hanka je velmi naslouchavá, empatická, zároveň i velmi vtipná a všechna sezení s ní díky tomu byla uvolněná a příjemná. Velmi oceňuji i to, že nepodsouvá, co by v dané situaci udělala ona, ale nechá vás samotné přijít na to, co byste potřebovali vy. Cenné jsou zejména konce sezení, kde si shrnete, co vám sezení dalo (podle mě to nejdůležitější ze všeho, protože se člověku ten maglajz v hlavě pěkně srovná) a můžete přitom dát Hance i okamžitou zpětnou vazbu. Moc děkuji za to, že moje první zkušenost s psychologem byla tak pozitivní.
Eva
K Hanke som začala chodiť asi pred dvomi rokmi, keď som opätovne začala trpieť úzkostnými stavmi a návalmi paniky. Už po prvom sedení bolo jasné, že ma čaká dlhá cesta a že tieto prejavy sú len symptómy hlbších problémov, ktoré súvisia s pochopením seba, svojich koreňov, vzťahov s blízkymi ľuďmi... Hanka ma touto cestou úspešne previedla, za čo som jej nesmierne vďačná. Vyzdvihla by som najmä jej citlivý prístup zameraný naozaj na potreby konkrétneho človeka, úprimný záujem pomôcť klientovi pracovať na sebe a vrátiť mu sebadôveru, schopnosť počúvať aj klásť tie správne otázky, ktoré vás vedú k pochopeniu svojej situácie a umožnia vám začať pracovať na jej zlepšení. Oceňujem tiež možnosť podávať pravidelne spätnú väzbu k sedeniam, ako aj záverečné reflexie, ktoré umožnia utriediť si po sedení myšlienky.
Barbora
Paní Tomicovou velmi doporučuji. Napsala jsem jí v akutní situaci, kdy jsem potřebovala pomoc co nejdříve. Byla velmi ochotná a vyšla mi vstříc. Kontaktovala mě, že se jí zrovna uvolnilo místo, a tak jsem na první návštěvu nemusela čekat.
Všechny návštěvy probíhají více méně stejným způsobem. Na začátku i na konci zhodnotíte svůj psychický stav, který se v průběhu terapie monitoruje, a tak můžete vidět pokroky.
Paní Tomicová se snaží všechna sezení přizpůsobit vašim požadavkům a zavádí metody, které mohou pomoci s konkrétním problémem. Pokud vám však metoda nevyhovuje, můžete to sdělit a vyzkoušet metodu jinou. V průběhu sezení vás paní Tomicová i zastavuje a zopakuje vám vámi sdělený problém svými slovy, což vás utvrdí, zdali problému rozuměla správně. Je také velmi otevřená a upřímná, což je ve vztahu s psychologem velmi důležité. Cena sezení určitě odpovídá kvalitě služby. Vřele doporučuji.
Vít Brabec
K terapeutce Hance jsem přišel s velice konkrétním problém, který mě obtěžoval v každodenním životě již dlouhé roky. Postupně jsme se při rozebírání daného problému dostali k daleko závažnějším tématům jako je má sebedůvěra, vnímání sama sebe a především to, jakou váhu přikládám tomu, jak mě vnímají ostatní. Série sezení mi pomohla pochopit a hlavně se oprostit od spousty zbytečně negativních pocitů a výsledkem bylo i úplné vyřešení prvotního problému. Vřele doporučuji všem, kteří mají problém, který nechtějí řešit s blízkými a mají chuť ho vyřešit, aby paní terapeutku navštívili. Ochotně Vás vyslechne a pomůže Vám. Jsem jí moc vděčný! Vít Brabec
Marie Poláčková
Poznala jsem paní magistru, když mi nebylo právě dobře,hroutil se mi život a byla jsem mile překvapená. S velikou empatií, pozorným nasloucháním a citlivě volenými otázkami mi pomáhala uvědomovat si zdroje mých potíží. Ale také mi pomohla najít jejich řešení. Zdůrazňuji ,,pomohla najít,,! Terapie u ní byla hlavně o tom, jak si já sama přijdu s její nenápadnou pomocí na to, co se mi v životě pokazilo. O to rychleji jsem se svých potíží zbavovala, ptž jsem si na jejich příčinu přišla sama. A to je jak známo, to nejlepší pro pacienta, co se chce uzdravit. Paní Tomicová mi umožnila svým přístupem objevit v sobě zdroje a sílu pro změnu mé stávající situace. Vřele doporučuji její způsob terapie všem, co sice mají potíže a problémy ale chtějí se s nimi prát. Paní magistra vám pomůže vyhrát! Marie Hodaňová
Psychologové s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Brně
Psychologové s Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR v Brně