Vedoucí lékařka Centra pro nemoci prsu, odborná lékařka v oboru radiodiagnostiky. Specializuji se 20 let na prevenci a diagnostiku chorob mléčné žlázy. Jako jedna z prvních jsem v roce 1996 začala s intervenčními výkony na prsu, biopsií, které vedly ke zkvalitnění diagnostiky a léčby
rakoviny prsu.
Jako sekundární lékařka jsem svojí kariéru začala v Thomayerově nemocnici a v Nemocnici Nymburk. Od roku 1995 jsem pracovala 10 let v Mammacentru Zelený pruh na Praze 4. V letech 2005-2010 jsem působila jako Konsultant Radiodiagnostik ve Velké Británii v nemocnici v Lincolnu, kde jsem se rovněž podílela na výuce mediků v rámci této problematiky. Po návratu do České Republiky jsem byla jmenována primářkou rozsáhlého radiodiagnostického oddělení Thomayerovy nemocnice, jedné z největších a nevytíženějších nemocnic v Praze.
Od roku 2012 se plně věnuji pouze mamodiagnostice a jsem vedoucí lékařkou Centra pro nemoci prsu na Zahradním Městě, kde pokračuji v rozvoji pracoviště, které se od r. 1995 věnuje prevenci, diagnostice a léčbě rakoviny prsu. Rozšířila jsem tady intervenční metody v rámci diagnostiky.
Kromě toho působím jako lektorka mladých lékařů se zájmem o mamologii, přednáším na odborných seminářích a podílím se na postgraduálním vzdělávání lékařů a ostatních nelékařských profesí.

Díky grantu z Evropské Unie má nyní pracoviště nový mamografický přístroj, který je svým
způsobem unikátní - 3D mamografii (jde o teprve 4. přístroj v republice). Díky inovaci je tento přístroj
schopný zobrazit prs v několika vrstvách, tedy opravdu jako prostorový orgán (podobně jako
vyšetření CT). Díky této jedinečné metodě je možné zachytit ložisko i v hutné žláze a v dřívějších
stadiích než je tomu na dosud používaných 2D digitálních mamografech.

3D mamograf

Bioptické vyšetření prsů

Core-cut biopsie pod ultrazvukovou kontrolou +9 Více

Duktografie

Mamografie (screeningové, tj. preventivní i diagnostické vyšetření prsů)

Stereotakticky asistovaná vakuová mamotomie pod mamografem

Zobrazit ostatní profily diagnostiků v okolí

Ostatní služby

Centrum pro nemoci prsu (První česká lékařská společnost, s.r.o.)

Názory pacientů se rychle objeví

Napište svůj první názor

Už jste navštívili MUDr. Halka Bitmanová? Podělte se o svůj názor. Ostatní pacienti budou vděční za pomoc při výběru nejlepšího specialisty.

Přidejte svůj názor