ordinace
ulice, Praha

Zobrazit ostatní profily alergologů v okolí

Po absolvování studia všeobecného lékařství na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové nastoupila na interní oddělení do nemocnice ve Svitavách, kde se v roce 1990 stala primářem plicního oddělení. Vybudovala zde laboratoř pro funkční vyšetření, zavedla bronchoskopii a vedla alergologickou ambulanci. Na začátku devadesátých let založila, vedla a organizovala vzdělávání astmatiků, jejich rekondiční pobyty, organizovala a vedla speleotherapii pro děti ve Sloupsko-Šošůvských jeskyních u Macochy. O účinku speleotherapie na alergie a bronchiální astma referovala na mezinárodních sympoziich v Rakousku a Slovinsku. MUDr. Čápová se podílela na vzdělávání praktických lékařů v ČR v problematice astmatu a alergií, organizovanou Českou iniciativou pro astma a alergie (ČIPA), je autorkou a spoluautorkou publikací s problematikou kašle, astmatu, CHOPN, alergií a speleoterapie. Své odborné zkušenosti měla možnost konfrontovat a zdokonalovat na dlouhodobých stážích ve Švýcarsku na klinice hrudní chirurgie a na plicní klinice v Inselspital v Bernu, v Linzi, u profesora Ulma v Bochumi, a u profesora Sullavicka na Yale Univerzitě v New Haven USA.

V polovině devadesátých let vstoupila jako produktová manažerka do farmaceutické společnosti Astra-Zeneca, později například působila na manažerských pozicích ve společnostech Merck nebo Berlin-Chemie. Od řídích pozic se však o deset let později postupně začala opět více věnovat studiu, aby ve svém vzdělání pokračovala na 2. Lékařské fakultě Univerzitě Karlovy v rámci doktorandského studia. Své znalosti předává dál studentům medicíny, přednáší na domácích i zahraničních kongresech.

Věnuje se hlavně problematice astma bronchiale, inhalačních systémů a správnosti aplikaci léků, chronické obstrukční nemoci plicní, infekcí dýchacích cest, gastroesofageálnímu refluxu a jeho plicních komplikací, chronické rýmě a potravinovým alergiím. Díky své zálibě v potápění se věnuje i vyšetřování potápěčů.

V roce 2012 založila MUDr. Čápová společnost GEPAMED, s.r.o. Založením této kliniky se rozhodla skloubit své manažerské schopnosti, díky nimž se podílela na úspěšném chodu farmaceutických společností, medicínské vzdělání a praktické lékařské zkušenosti.

Je členem ČLS, České pneumologické společnosti, Evropské Respirační společnosti (ERS), Americké hrudní společnosti (ATS), ISPOR ( Mezinárodní Společnost pro Farmakoekonomiku).

I
Umístění: ordinace Jiný

Chtěla bych poděkovat p. Doktorce Čápové za neuvěřitelný přístup a pomoc vyřešit můj vážný problém. Je to nejlepší lékař s kterým jsem se za svůj život setkala. Děkuji p. doktorko a věřte moc mi scházíte, od doby kdy jste se odstěhovala mimo ČR jsem na podobného človíčka nenarazila a myslím, že už nenarazím. Měla jsem štěstí
Klusová

I
Umístění: jiné místo Kontakt

Rad bych jen poprosil o kontakt. Nikde na internetu se mi ho nedari najit. Je super, ze je tu spousta pozitivnich komentaru, ale bez kontaktu to nikomu nic neprinasi. Dekuji.

B

Hodnocení uvádím po cca 9 měsících. Ve spolupráci s mojí ORL lékařkou dokázala vyřešit celoživotně trvající problém, který nikdo neuměl ovlivnit. Je mi 32 let a celoživotně jsem trpěl na opakující se infekce horních dýchacích cest s těžkým průběhem, které jsem byl nucen řešit minimálně 4x do roka antibiotiky + byly přítomné alergie různého původu. Pro zajímavost uvádím, že na základě spiciáních imunologických rozšířených testů, funkci imunity jsem měl v normě a ORL vyšetření na přítomnost patogenů v dutině nosní a ústní bylo negativní!!! Jednalo se pouze o nedostatek 1 látky a doporučení k proplachování dutiny ustní a nosní 2x denně připraveným doma přírodním roztokem!!!!!!! Touto cestou bych chtěl paní Doktorce poděkovat za její ochotu, vstřícnost a "podnikavost"!!!!!!!!!! Je to jednoznačně profesionál na svém místě! S přátelským pozdravem, Boris Ljubčenko - FYZIOTERAPEUT, POLIKLINIKA SKALKA.

E

Sestřička i paní doktorka jsou velmi milé, příjemné a profesionální..Hezké moderní prostředí, cítila jsem se tam moc dobře.. doporučiji všem ,bohužel podle objednání to nejde je to delší čekací doba bohužel musí stím pacient počítat je to jediný nedostatek.

O erudovanosti paní doktorky není pochyb, je opravdu pečlivá, ale být objednaná na určitou hodinu a pokaždé čekat více než 1,5hod, to mi přijde v provozu takovéto ordinace opravdu nepříjemné.

Paní doktorka je úžasný člověk, má zájem o pacienta a to se v dnešní době už moc často nevidí. Navíc je to opravdu profesionálka, jen mě mrzí, že můj problém se jí vyřešit nepodařilo. Chválím také sestřičku, která byla velice šikovná, ochotná a milá.

Na paní doktorku jsem narazil náhodou na internetu a zaujaly mě reference ostatních pacientů. Tak jsem se zkusil objednat a vůbec nelituji. Komunikace se sestrou okamžitá, naprosto pohodová a taková jakou pacient očekává. A paní doktorka sama je profesionálka s naprosto bezvadným a lidským přístupem, odbornice, která vše v klidu vysvětlí a skutečně hledá problém. Přednostní je zájem a časové možnosti pacienta. Ochota a lidský přístup je v případě této ordinace naprosto normálním jevem, což po některých zkušenostech je naprostý balzám. Mohu jenom děkovat a vřele doporučit.

S čistým svedomím môžem prehlásiť, že v živote som sa nestretla s tak milou a ochotnou pani doktorkou, ktorá je navyše ešte aj skvelou odborníčkou vo svojom obore. Takisto aj sestrička je na jedničku! Vyšetrenie je naozaj precízne, pani doktorka všetko dopodrobna vysvetlí a snaží sa nájsť príčinu problémov. Kiežby takýchto doktorov bolo viac! Pani doktorke i sestričke vďačím naozaj za veľa.

Zatím jsem nenarazil na lepšího a profesionálnějšího doktora. Paní doktorka má opravdový zájem člověku pomoci. Nejde jen o to, aby napsala zbytečné léky, jako někteří jiní doktoři ale skutečně se snaží najít podstatu problému. Jako bonus je velice milá a šikovná sestřička a opravdu příjemné prostředí celé ordinace. Také se mi zatím nestalo, že bych u paní doktorky déle čekal.

Š

Sestřička i paní doktorka jsou velmi milé, příjemné a profesionální..Hezké moderní prostředí, cítila jsem se tam moc dobře.. doporučiji všem i těm co jsou jako já a k doktorům chodí velmi neradi...