Běžný termín
Individuální supervize 60 min. • Od 800 Kč +6 Více
Konzultace po 18. hodině 600 Kč nebo dle individuální domluvy
Konzultace párová a rodinná s jedním terapeutem 60 min. • Od 700 Kč
Kurz asertivity a zdravého sebeprosazování • 2 850 Kč
VíceChybí vám nějaké informace na profilu tohoto specialisty?
Zobrazit ostatní profily psychologů v okolíSlužby a ceník služeb
Ostatní služby
Běžný termín
Poradna Praha
Individuální konzultace 50 min.
Od 700 Kč
Poradna Praha
Individuální supervize 60 min.
Od 800 Kč
Konzultace po 18. hodině 600 Kč nebo dle individuální domluvy
Poradna Praha
Konzultace párová a rodinná s jedním terapeutem 60 min.
Od 700 Kč
Poradna Praha
Kurz asertivity a zdravého sebeprosazování
2 850 Kč
Poradna Praha
Skupinová supervize 60 min.
Od 900 Kč
Poradna Praha
Skupinová terapie 90 min.
Od 300 Kč
Terapie v anglickém jazyce +200 Kč
Poradna Praha
Jsem psycholožka, psychoterapeutka a lektorka. V praxi působím od roku 2004.
Vzdělání:
Psychologie, sociální psychologie, Univerzita Karlova v Praze, získaný doktorský titul Ph.D.
Psychologie, speciální pedagogika, Univerzita Karlova v Praze, získaný titul Mgr.
Akreditovaný Komplexní psychoterapeutický výcvik (750 hodin) v systemickém přístupu k psychoterapii.
Výcvik v telefonické krizové intervenci.
Kurz lektorských dovedností.
V současné době dokončuji postgraduální studium na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v oboru sociální psychologie se zaměřením na forenzní psychologii (PhD).
Praxe:
od roku 2004 krizové centrum SOS centrum, dosud
od roku 2006 Rubikon (dříve Sdružení pro probaci a mediaci v justici), dosud
od roku 2009 do 2012 Psychoterapeutické centrum Gaudia
od roku 2010 poradna pro oběti a pachatele násilí, dětské krizové centrum Adra Hradec Králové, dosud
Lektorská a pedagogická činnost:
Na Metropolitní Univerzitě Praha, katedře mediálních studií, učí psychologii.
Na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, katedře psychologie, vede seminář Systemický přístup k práce s krizí.
od roku 2005 více než 3000 hodin přímé lektorské/pedagogické činnosti, např.:
Výcvik Umění socioterapie
Systemický přístup k práci s krizí
Standardy prakticky aneb jak se domlouvat a domluvit s klientem
Korespondence s vězni, vzdělávání dobrovolníků
Motivační program ZZ
Asertivita
Vyjednávání
Svoji praxi jsem začínala v roce 2004 v pražském krizovém centru, věnovala jsem se práci s lidmi v krizi – krizové intervenci tváří v tvář i po telefonu. Zde jsem také založila dobrovolnický program Korespondence s vězni, který vedu dosud. V krizovém centru jsem koordinovala projekt Motivačních programů pro osoby navracející se z výkonu trestu či nacházející se v tíživé sociální situaci. Podílela jsem se na koncepci vzdělávání v oblasti socioterapie, spoluvytvářela jsem výcvik pro sociální pracovníky Umění socioterapie v rozsahu 400 h, který jsem spolu s Mgr. Ivanem Úlehlou vedla. V rámci tříleté terapeutické praxi v Psychoterapeutickém centru Gaudia jsem se intenzivně věnovala individuální, párové a skupinové psychoterapii. Koordinovala jsem pražské výcviky v Krizové intervenci, podílela jsem se na celkové koncepci vzdělávání a lektorské činnosti. Učila jsem kurzy asertivity a vyjednávání pro veřejnost. Podílela jsem se na vytvoření metodiky ke kurzu Standardy prakticky aneb jak se domlouvat a domluvit s klientem, v rozsahu 100 hodin, pro sociální pracovníky a pracovníky v sociálních službách. Jsem lektorkou tohoto kurzu (Středočeský, Pardubický kraj). Jako externistka jsem spolupracovala s dětským krizovým centrem Adra v Hradci Králové. Vedla jsem skupinové Motivační programy pro osoby ve výkonu trestu odnětí svobody. Na katedře psychologie jsem se v doktorandském studiu věnovala sociální a forenzní psychologii.
ppopelkovi
Paní doktorku Šípovou doporučuji! Velmi mi pomohla svým citlivým nasloucháním, byla mi oporou, když jsem řešila těžkou osobní situaci. Díky ní jsem to zvládla.
l.e.n.k.a.p
Pomohla mi v těžkých chvílích, snažila se mě nakopnout v rozhodování a v tom abych se nestyděla sama za sebe. Nevím jestli mi to stoprocentně pomohlo, možná jsem ukončila sezení dřív než bylo na čase. Každopádně když mám nějaké starosti vzpomenu si na naše povídání. A pomáhá to.
Jinak je velice ochotná a vstřícná. Domluva na sezení bezvadná. Udělá si vždycky rychle čas.
sunlight
Paní Šípová je pro mě velmi dobrá psycholožka, psychoterapeutka a lektorka. Ve své profesi jsem se toho od ní hodně naučila a neváhala bych k ní jít ani jako klientka. Myslím, že se na ni dá spolehnout v krizových situacích. Dále je vidět, že má za sebou hodně zkušeností ze své profese. Je milá, pro mě upřímná, dokáže být konkrétní, jako lektorka i přísnější v dobrém slova smyslu myšleno, takže se od ní člověk hodně naučí. Proto jsem si ji vybrala třeba na kurz asertivity, protože jsem přesně chtěla to abych to neměla zadarmo - těžko na cvičišti, lehko na bojišti! Když jsem občas v Praze mám k ní skoro nakročeno na konzultaci a vím, že bych odešla s tím pro co jsem si přišla. Tedy s klidem na duši a rozumnou dávkou sebedůvěry! Za sebe bych ji vřele doporučila! Krásné dny!
spokojená klientka
Lidský a milý přístup, vnímavost, otevřenost a snaha posouvat věci dále. Paní Šípová mi pomohla, když mi bylo nejhůř. Konzultovala se mnou telefonicky můj kritický stav i mimo naší schůzku. A přestože nerada otravuji, vím, že když bude hodně zle, můžu se jí ozvat. Výborná psycholožka a velmi příjemný člověk!
Vstřícný a milý přístup, přitom věcný a zaměřený na posun kam je třeba. Více analýza komunikace a zjevného než psychoanalýza.
Psychologové s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Praze
Psychologové s Oborová zdravotní pojišťovna v Praze