Zobrazit ostatní profily psychologů v okolíSlužby a ceník služeb
Nejčastěji hledané služby
Psychologické poradenství
Badeniho 1, Praha
Alivio - centrum psychoterapie a fyzioterapie | psychologická poradna, psychoterapie | dětský psycholog | partnerská poradna | práce s traumatem | léčba neplodnosti
Ostatní služby
Individuální psychoterapie
Partnerská psychoterapie
Rodinná psychoterapie
Kontakt: 777902555 a cap@aliviocentrum.cz
Jana
K Davidovi Čápovi se s přestávkami vracím už několik let, pokaždé s trochu jiným trápením, pokaždé trochu silnější.
Začínala jsem s pravidelnými schůzkami jednou za čtrnáct dní, když mi bylo těžko, smutno a bezvýchodno. Toužila jsem tehdy z různých důvodů opustit stávající kariérní dráhu, což znamenalo vzdát se celoživotního snu a ztratit svůj cíl i důvod ráno vstávat. David mi pomohl v sobě najít na tenhle vyčerpávající krok sílu.
Díky jeho laskavé a klidné péči jsem se naučila o sebe lépe starat, nesoudit se tolik, překonávat úzkosti a občas se za sebe dokonce postavit. V jeho ordinaci jsem se vždycky cítila v bezpečí a v péči někoho, kdo se upřímně zajímá.
Skvělá terapie se myslím vyznačuje tím, že působí přirozeně. S Davidem je to jako by proti vám seděl pozorný kamarád, který dokáže pomocí pár obyčejných otázek neskutečně ulevit.
Michaela
Na pana doktora Čápa jsem narazila náhodou, ale byla to opravdu dobrá volba. Zprvu jsem se obávala otevřít se cizímu člověku a navíc muži, ale brzy mě to přešlo a naše rozhovory byly naprosto přirozené. Ocenila jsem především to, že pan doktor nehledá řešení za vás, ale snaží se vás navést, abyste na svůj problém nahlíželi jinak a to řešení nebo cestu si vlastně uvědomili sami.
Jedinou a zásadní nevýhodu spatřuji v tom, že pan doktor vede svou poradnu jen 2x týdně a je skoro nemožné se k němu objednat, proto jedna hvězdička dolů.
tanril
Během šesti setkání mi pan doktor pomohl vyrovnat se s náročnou rodinnou situací a obnovit vnitřní rovnováhu. Pan doktor byl milý, citlivý a nenechal mě utéct od nepříjemných témat. Bylo vidět, že se opravdu zajímá a že jeho cílem je mi pomoci a podpořit mě v samostatném fungování. Vřele doporučuji.
Marek H.
Davida Čápa jsem kontakoval ve velmi dezolátním stavu. Spolupracovali jsem spolu rok a každé setkání bylo velmi přínosné a osvěžující. Pan doktor je velký odborník a skvělý člověk. Je velmi zajímavé být s ním v kontaktu. Moje terapie trvala zhruba rok a za ten čas jsem se vrátil do ‘’ normálního života'' a naučil se lepé pracovat sám se sebou. I když jsem své problémy vyřešil stále ho občas navstěvuji. Mohu s klidným svědomím pana Čápa doporučiji, navíc ordinace je dobré adrese v přijemném prostředi. Mnohokrát děkuji Davide.
Zuzana
David Čáp je velmi empatický a senzitivní člověk, což se výborně odráží i v jeho lékařské praxi. Než jsem začala chodit na terapie k němu, zkoušela jsem léčbu antidepresivy u psychiatričky. Zpětně vím, že to pro mě byl zbytečný krok. Když mi ani po roce nebylo lépe a léky jsem navíc špatně snášela, rozhodla jsem se léčbu přerušit a místo psychiatra vyhledat psychologa. Zhruba desetiměsíční terapie u doktora Čápa mi opravdu velmi pomohla odhalit a "vyřešit" mnohaleté problémy, které ústily ve velmi nepříjemné psychické potíže. Naučila jsem se pracovat se svými pocity, a když "to na mě" teď zase někdy jde, vím, jak si s tím poradit. Pan doktor používá zejména metodu gestalt psychologie, která je mi opravdu blízká. Žijeme přece tady a teď... Rozhodně doporučuji!
Iva
Pana doktora Davida Čápa jsem si "vyhlédla" již během semináře o šikaně, který každoročně vede na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Protože se ukázalo, že je to nejenom velmi kvalitní učitel, ale také velice empatický člověk, rozhodla jsem se ho požádat o pomoc. Z počátku jsem se na něj obrátila s prosbou o krátké konzultace ohledně příprav k SZZK, posléze se z toho vyklubala roční terapie (konzultace v průměru jednou za 14 dní). Myslím si, že zdaleka nepřeháním, napíšu-li, že David Čáp mi trvale změnil (=zlepšil) můj život. Přišla jsem k němu jako člověk, který si neví rady sám se sebou, a odešla jsem jako někdo, kdo se umí vypořádat s obtížnými životními situacemi, s každodenními velkými či malými konflikty, zkrátka mě naučil, jak mít samu sebe ráda. Je to neuvěřitelně milý, přátelský a empatický člověk, který má o Vás skutečný a nefalšovaný zájem. Zájem o to vyřešit Váš problém a snažit se vždycky účinně poradit. Z našich sezení jsem vždycky odcházela spokojená a v klidu, dokázal mě vždycky podpořit nejen tím, co mi poradil a co se mnou stihl probrat, ale především svou neutuchající dobrou náladou a úsměvem. Je to už nějaký ten měsíc, co k Davidovi nechodím, a stejně pokaždé, když se o něm někdo zmíní, odpovídám vždy se stejným nadšením: "David Čáp? To je nejlepší chlap, kterého znám!"
Vochotský
Davida Čápa mohu vřele doporučit. Velmi mi pomohl v těžké životní situaci, nejen jako odborník, ale především svým citlivým a lidským přístupem.
Magda
Dlouhou dobu jsem zvažovala, jestli psychoterapii zkusit a moc jsem nevěděla, co od ní očekávat. Nakonec jsem sebrala odvahu a zkusila to. Na pana doktora Čápa jsem dostala doporučení od kamarádky a jsem za to moc ráda. Chodila jsem k němu několik měsíců a moc mi pomohl. Dnes dokážu daleko lépe řešit krizové situace a také si víc věřím. Můžu ho jedině doporučit.
Psychologové s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Praze
Psychologové s Oborová zdravotní pojišťovna v Praze