Vrbova 1427, Praha 4, Praha

Přijímám: dospělí, děti od 13 let

Zobrazit ostatní profily psychoterapeutů v okolí

Nejčastěji hledané služby

Psychologické konzultace

Ostatní služby

Mgr. Daniel Patzelt - psycholog, psychoterapeut

Poskytuji psychologické konzultace, psychoterapii a hypnoterapii pro dospívající a dospělé. Jsem psychoterapeut v akreditovaném výcviku systemické psychoterapie (Hermés solutions training). Konzultace jsou možné osobně i online.
Při řešení problému se raději věnuji řešení než problému. Změna proto probíhá především v reálném životě, ne jen na terapii. Důvodů, proč vyhledat pomoc může být mnoho. Neexistuje žádný zbytečný důvod, nejsou horší a lepší důvody. Říct si o pomoc je dovednost, na kterou by měl být člověk pyšný, známka odvahy řešit své záležitosti.
Respektuji jedinečnost každé osobnosti, vašich cílů a životních cest. Nesoudím a nehodnotím. Zajímám se v první řadě o lidi a jejich potřeby, až potom o symptomy a diagnózy.

Umístění: Mgr. Daniel Patzelt - psycholog, psychoterapeut osobní psychoterapie

Člověk, jenž mi změnil život, pomohl mi zvládat stresové situace(měl jsem úzkosti kvůli špatné rodinné situaci a maturitu před sebou), dal mi do života mnoho hodnotných rad. Vřele doporučuji.

Mgr. Daniel Patzelt

Vážím si toho, že jsem vás mohl doprovázet na části vaší neuvěřitelné cesty. Rozdávání rad není moje parketa, takže jsem rád, že jste si z naší spolupráce odnesl to, co jste potřeboval. Spolupráce s vámi je pro mě důkazem, že změna k lepšímu je vždy možná a na začátku si často ani neumíme představit, jak velkolepá bude :) Ať se daří!

Umístění: Mgr. Daniel Patzelt - psycholog, psychoterapeut Jiný

Ze začátku jsem byl trochu nervózní, ale rychle jsem si zvykl. Pan Patzelt je milý, věcný, všechno dokáže vysvětit a někdy mě docela překvapil :) Za sedm setkání byl můj problém vyřešen, a to je hlavní.

Mgr. Daniel Patzelt

Počáteční nervozita je normální, jsem rád, že se nám podařilo ji rychle zvládnout. Klobouk dolů před energií, kterou jste do naší spolupráce přinesl. Ať se daří i nadále!

Odpovědi

4 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz

obracím se na Vás ohledně mé dcery.
Dcera během lockdownu přišla na to, že je trans.
S nikým nic nekonzultovala, vše si dohledala na internetu, takže jsem si ji nevěřila. Během dětství nosila normálně sukně a šatičky, v tanečních se projevovala jako žena, nosila lodičky.
Včera jí bylo osmnáct, odstěhovala se z domu, prý ji bráníme v rozletu. Asi ano. Chce se oblékat jako kluk, ale moje tvrzení, že i kluci se oblékají hezky, neobstálo. Žádné jiné klučičí zájmy nemá, jen se chce oblékat jako kluk, chce aby jsme jí říkali Petr. Tělo ji nevadí.
Nevím, zda je možné z těchto indikátorů určit, zda se jedná o vývoj osobnosti nebo by k Vám měla docházet na terapie.

děkuji za jakoukoliv odpověď

Rychlá odpověď

být "trans" může mít různé podoby. Někdo se už od dětství projevuje jako osoba opačného pohlaví, pokračuje to až do dospělosti a chce projít kompletní hormonální i operativní proměnou. Někdo jiný si vytvoří identitu druhého pohlaví až později a hormonální ani operativní proměnou projít nechce. Psychoterapie může být vhodný prostor pro všechny, kteří hledají odpovědi na svoje otázky nebo je něco trápí a chtějí to s někým sdílet a řešit. Může také pomoci členům rodiny, aby k sobě našli cestu a upevnili své vztahy.
Přeji krásný den

Mgr. Daniel Patzelt

Dobrý den. Mám pocit že potřebuji psychologickou pomoc. Poslední dobou mívám depresivní stavy, ty mi eskalují a nemyslím si že zvládnu vysokoškolské studium bez pomoci. Nabíráte momentálně pacienty? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

je dobře, že jste se rozhodl/a vyhledat odbornou pomoc a svou situaci řešit. Můžete se obrátit na mě, na mé kolegy psychoterapeuty nebo vyhledat služby vysokoškolské poradny pro studenty, která by měla být zdarma.
Přeji hodně sil

Prohlížet všechny odpovědi