Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR + 2 Více
Zobrazit ostatní profily očních lékařů v okolíCeník
Dan
Paní doktorka byla vždy profesionální, až do dneška. Pokud děláte vše co chce a smějete se jejím bonmotům tak v pořádku. Přišel jsem dnes ale s dcerou (6 let) a to byl problém. Arogantně se mne zeptala to jdete na vyšetření s dcerou? Na moji odpověď že nemám jinou možnost a že se mi zhoršil zrak a jsem objednán a diabetik mi řekla že mě nevezme. Nevím jak to dělají samoživitelky.. Hledám si novou ordinaci a mrzí mě jednání paní doktorky. Jel jsem 100 km z dovolené zbytečně. Nedoporučuji..
MUDr. Alena Moravová
Dobré odpoledne, pane K.
Děkuji za Váš názor. Péče o pacienta je pro nás prioritou, včetně adekvátní diagnostiky a terapie. Vysoká úroveň je zajištěna maximální pozorností na jednoho konkrétního pacienta. Vaše vyšetření vyžaduje Vaši plnou pozornost při jednotlivých testech a neslučuje se s dohledem a péčí o nezletilé dítě předškolního věku. Dítě nemůže zůstat v době Vašeho vyšetření samo v čekárně bez dohledu dospělé osoby. V době Vašeho vyšetření nebyla přítomna sestra a nebylo možné, v plně vytížené ordinaci, rozmělnit pozornost ošetřujícího lékaře mezi Vás a Vaši dceru. Přítomnost dítěte na pracovišti byla tudíž překážkou adekvátní péče, což Vám bylo vysvětleno a nabídnut náhradní termín. Děti přichází na vyšetření v doprovodu rodiče pouze v případě, že jsou samy vyšetřované. Obrácený postup nedává smysl a je v přímém rozporu se zájmem dítěte, které se stává jakýmsi rukojmím, když má pouze sedět a mlčet po dobu až jedné hodiny, zatímco je rodič v péči lékaře. I přesto, pokud je rodič v tíživé situaci, např. mu vybouchne hlídání, a dopředu, např. telefonicky, informuje ordinaci, že má tento problém, snažíme se mu vyjít vstříc. Toto ale nebyl Váš případ. Dorazil jste bez jakéhokoliv vysvětlení a na dotaz, proč berete na vyšetření dítě, jsem byla obeznámena, že to tak děláte vždy a nikdo s tím nemá problém. Nadále jste mi sdělil, že moje vysvětlení a nabídky náhradního termínu Vás nezajímají a nebaví Vás. Odmítám Vaše hodnocení stran arogantního jednání, popisujete pouze svůj vlastní arogantní výstup, který byl dokončen Vaším sdělením, že necháte dceru hlídat jakousi cizí ženou, kterou jste objevil v čekárně, což jsem zdvořile dotazovala, zda jste si jistý, zda chcete svěřit své dítě cizímu člověku. Celému Vašemu výstupu přihlíželi dva svědci, kteří mne následně dotazovali, zda je takto nevhodné chování obvyklé v dnešní době. Vaše jednání bylo v přímém rozporu s chodem ordinace i s péčí o dítě. Co se týče Vašeho dotazu stran samoživitelek, ráda Vám na něj, jako matka samoživitelka, odpovím. I mně se stalo, že mi vybouchlo hlídání. V tom případě jsem informovala o této skutečnosti zdravotnické zařízení, kde jsem byla objednána a dotazovala možnost dorazit s dítětem nebo přesunutí termínu na jindy a respektovala zavedený řád ordinace. Jako ordinace soucítíme s podporujeme samoživitele a respektujeme jejich omezení, ovšem pouze v případě, že tento respekt je oboustranný. Naproti tomu sobecké a sebestředné jednání odmítáme akceptovat. Jsme ordinace se silně pro-dětským přístupem, naproti tomu restriktivní a direktivní přístup rodičů k dětem nebudeme podporovat. Moravová
Daniel K.
Nejlepší ordinace! Chodím sem 5+ let. Velmi oceňuji ochotný přístup paní doktorky i sestry.
Oksana
Po telefonu mluvili velmi hrubě
A nebyla ani chuť pomáhat memu tatinkoví. Je mu 80 let...
MUDr. Alena Moravová
Ráda bych reagovala na Vaše hodnocení. Celou anabázi s objednáváním Vašeho otce jsem měla možnost osobně sledovat. Poskytuji Vám tedy zpětnou vazbu. V naší ordinaci považujeme za přirozené, aby byly dodržovány hranice slušného chování. Pokud pacient zahajuje telefonní rozhovor, aniž by byl ochoten pozdravit a představit se, je na tuto skutečnost zdvořile upozorněn. Pokud jeho další chování neodpovídá ani nadále zásadám slušného chování, je další konverzace vedena pod dohledem vedoucího lékaře a z této pozice Vám tímto sděluji: kolegyně se chovala velmi profesionálně, nabízela veškeré volné termíny, které měla k dispozici. S ohledem na fakt, že jste si nevybrala, poskytla dokonce kontakty na naše spolupracující pracoviště, kde rovněž nabírají nové pacienty, aby Vám vyšla vstříc. Opakovaně však nesplňovala Vaše představy o tom, jak to "CHCETE VY". Pokud jsou termíny obsazené, nemáme jinou možnost, jak Vám vyjít vstříc. Považuji jednání kolegyně za velmi profesionální a vracím Vám Vaši výtku stran arogantního chování. Arogantní a velmi direktivní přístup z Vaší strany byl kolegyní naopak tolerován, na můj vkus, přes hranici možného. Děkuji za Váš názor. MUDr. Alena Moravová
Tomas S.
Energická lékařka, takže atmosféra v ordinaci je výborná a to i díky sehranosti se sestřičkou, prostor ordinace je příjemný. Mluví narovinu, vyšetření je opravdu důkladné, vše vysvětlí. Není nic co bych vytknul, jsenm nadšený :)
Alexandra M.
K paní doktorce mě poslala kamarádka, která je i s manželem v její dlouhodobé péči. Jsem kamarádce velmi vděčná, protože i já docházím do ordinace už několik let a vždy jsem se setkala s profesionálním a lidským přístupem paní doktorky a stejně tak i sestřičky. Navíc jim oběma nechybí humor! Moc jim za skvělou péči děkuji.
Pani doktorka ma osetrila ako akutneho pacienta napriek tomu ze som nebola objednana a nepatrim k nej, ale ako sama povedala,nemala to srdce ma nechat trpiet, je to odbornicka s velkym srdcom pre pacientov a navyse so skvelym humorom, napriek akutnej bolesti to bola asi najlepsia navsteva doktora aku som zazila!
Eliška Hybnerová
K paní doktorce chodím již několik a jsem velmi spokojena. Nejen že je pečlivá, ale je ke svým pacientům i velmi vstřícná. Kromě profesionálního přístupu oceňují její pacienti i přátelské prostředí, kterému napomáhá i příjemné jednání sestry. Prošla jsem péčí několika očních lékařů, ale tato paní doktorka má ode mne to nejlepší možné hodnocení.
Lucka
Byla jsem u paní doktorky poprvé a jsem moc spokojená. Věnovala mi dost času, byla milá, včetně její sestřičky :)
Oční lékaři s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Praze
Oční lékaři s Oborová zdravotní pojišťovna v Praze