Vystudovala jsem bakalářský i magisterský program fyzioterapie na 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy pod vedením prof. Koláře. Již během magisterského studia jsem působila jako vedoucí fyzioterapeut privátního neurologického a rehabilitačního pracoviště.
Běžný termín • 1 250 Kč
1 250 Kč
Fyziomona s.r.o.
Publikace a články
Hana
Děkuji za vlídné jednání aempatii. Obavy, se kterými jsem přišla, pominuly.
Vladimír
Erudice, "lidská vstřícnost", ...
Další, velmi kladný a jednoznačně odborný přístup. Nevím, co více bych bych ještě měl dodávat
SK
Zatím první návštěva a rozhodně ne poslední. Pani Procházková-Prokůpková je milá, vstřícná a empatická.
Jitka J.
Navsteva byla moc prijemna. Hned byl citit uleva a diky cvicenim na doma bude problem brzy pryc. Mohu tedy jen doporucit
Madla
Podrobné vysvětlení, účinné cviky, efektivní léčba
MK
zatím mám za sebou pár návštěv, ale jsem spokojená :)
MP
Vše v naprostém pořádku! Mohu všem jen doporučit..
Marketa
Neskutecna empatie, uz první návštěva pomohla, jsem nadšena a vděčná.
Michaela
Mám za sebou zatím dvě návštěvy,ale obě proběhly více než dobře a jsem moc spokojená. Děkuji
Veronika N
Jsem s pani Prochazkovou spokojena. Je jiste odbornici ve svem oboru, kladla otazky, ktere vam maloktery lekar polozi. Verim, ze mi dokaze pomoci se stavajicimi problemy a poradit do budoucna. Jen skoda, ze ordinuje tak daleko (dojizdim z vysociny) :)
12 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz
Před měsícem mě začlo bolet v boku nad zadkem při sezení v autě či u počítače. Bolest začne kolem 10-15 minut a nepřestává. První jsem si myslel že to je od ledvin, protože bolest byla nejhorší vždy další den po alkoholu a i v poslední době chodím častějš na malou. Šel jsem tedy k obvoďákovi který mě poslal na rehabilitace, že to je sedací nerv. Lékař na rehabilitaci mi řekl bez jakéhokoliv vyšetření plotýnka. Chodil jsem tedy 3 týdny na nahřívaní, elektřinu a jakési natahování páteře. Ale bez úspěchu, spíše se to zhoršilo a přidala se bolest vystřelující do kotníku.. nevím co mám tedy dělat. Nevíte si rady? Děkuji
Dobrý den, bylo by dobré doplnit další vyšetření - ať už neurologické nebo případně rentgen páteře. I pokud by to byl výhřez ploténky, je důležité vědět, že se jedná o vratný stav. Může se stát, že i správně vedená fyzioterapie vede k přechodnému zhoršení, nicméně bez dalšího vyšetření se nedá přesně říci, co může být příčinou vašich obtíží.
Krásný den
Mgr. Eva Procházková
Dobrý den byla jsem na MR páteře a ráda bych znala výsledek. Ve zprávě stoji:
Napřímená bederní lordóza.
Obratlová těla bez posunů, bez kompresí, bez ložisek.
Lehce snížený meziobratlový disk L5/S1 s mírně sníženou intenzitou signálu při incip.degener. změnách, jinak meziobratlové disky normální výšky a intenzity signálu.
Primární šířka páteřního kanálu přiměřená, sagitálně 15-16 mm.
Míšní koncis zasahuje do úrovně L1/2, zachycená část míchy bez myelopatie.
Mediální protruze disku L5/S1 asi 4 mm o široké bázi, intraspinálně v lehkém kontaktu s odstupujícím kořenem S1 bilat. Neuroforamina hraniční šíře.
Kloubní štěrbiny intervertebrálních kloubů přiměřené šíře, bez nápadných návalků okrajů kloubních ploch.
Facetová cysta při levém interverteb. kloubu L5/S1.
Res:
mediální protruze disku L5/S1 v lehkém intraspin. kontaktu s kořenem S1 bilat.
Bolí mě levá část beder a bolest vystřeluje do levého stehna a lýtka. Ráda bych věděla co se s tím dá dělat. Mimo obstřiků. Je mi 35 let a už cca rok trpím bolesti zad, poslední měsíc bolesti nohy.
Moc děkuji za informaci.
Krásný den,
podrobné vysvětlení nálezu by vám měl dát váš lékař, já se to pokusím jednoduše shrnout. Máte výhřez meziobratlové ploténky, který se lehce dotýká nervů, které odstupují z míchy. Proto také cítíte bolest ve stehně a v lýtku. Rozhodně to však není konečná diagnóza! Výhřez se může vstřebat. Dobrým pomocníkem je fyzioterapie - po vyšetření můžeme stanovit vhodný způsob terapie a zmírnit vaše obtíže.
Pokud budete mít další otázky, určitě se neváhejte zeptat.
Mgr. Eva Procházková, fyzioterapeutka
Fyzioterapeuti s Vojenská zdravotní pojišťovna ČR v Praze